"Spajdermeni" osuđeni na pet godina zatvora za pljačku zlatare u Nišu! (FOTO)

 
  • 0

Braća Vujanići su u zlataru ušla preko krova, spustila se niz konopac i zaskočila radnicu prisilivši je uz pretnju pištoljem da im preda zlato

Nišlija Jovica Vujanić (24) i njegov brat Ilija (21) osuđeni su na po pet godina zatvora jer su 24. januara ove godine iz Zlatarne "Celje" u Kopitarevoj ulici u centru Niša ukrali zlatan nakit vredan šesnaest i po miliona dinara.

Sudska odluka je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji su Vujanići sklopili sa tužilaštvom kojim su se obavezali da ukradeno zlato vrate vlasniku. Obojica su puštena na slobodu do pravosnažnosti presude.

Aleksandar Kalićanin, zamenik Višeg javnog tužilaštva saopštio je da je tužilaštvo zadovoljno petogodišnjom zatvorskom kaznom.

Za razbojništvo je propisana kazna zatvora od tri do petnaest godina. Prilikom odmeravanja kazne uzeto je u obzir da su optuženi ranije osudjivani pa je izrečena kazna iznad zakonskog minimuma. Takodje, oni će morati da Višem javnom tužilaštvu plate 254.588 dinara koliki su bili troškovi veštačenja, prvenstveno DNK analize – objasnio je Kaličanin.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

S obzirom na to da su kradljivci izvesnu količinu nakita polomili, zlatarna „Celje“ je istakla odštetni zahtev u iznosu od milion dinara pa ih je sud uputio na pokretanje parničnog postupka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Braća Vujanići su u zlataru ušla preko krova, spustila se niz konopac i zaskočila radnicu prisilivši je uz pretnju pištoljem da im preda zlato. S obzirom na to da su i ranije pljačkali na isti način, te da su bežali policiji preko krovova u Nišu su poznati kao „Spajdermeni“.

(D. R.)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA