PUTIN JE GOSPODAR SEVERNOG POLA: Reči ovog generala digle su Ameriku na noge!

 
  • 12

- Mi nismo ni u istoj ligi sa Rusijom trenutno. Trenutno ne igramo ovu igru uopšte - rekao je komandant obalske straže Pol F. Zukunft

Amerika znatno zaostaje za drugim državama, naročito za Rusijom, kada je u pitanju planiranje vezano za arktički region.

NEUSTRAŠIVI PUTINOVI VOJNICI: Ruski padobranci skočili na SANTU LEDA na Severnom polu (VIDEO)

- Mi nismo ni u istoj ligi sa Rusijom trenutno. Trenutno ne igramo ovu igru uopšte - rekao je komandant obalske straže Pol F. Zukunft.

PUTIN OSVAJA PLANETU: Ruska vojska postavila raketne sisteme na Arktiku!

Arktik je bogat vrednim rezervama nafte, gasa, minerala i ribe. Amerika procenjuje da je značajan procenat neiskorišćenih resursa na planeti upravo ovde, uključujući 15 odsto preostale nafte i oko 30 odsto prirodnog gasa, kao i tečnog priridnog gasa koji je skladišten na morskom dnu.

Foto: Sergey Dolya Foto: Sergey Dolya

Rusija ima oko 6 nuklearnih "ledolomaca" koji su već u službi dok SAD ima samo dva dizel, od kojih je jedan funkcionalan,  i jedan srednje jačine.

Iako nisu vojni alat, ipak ovi brodovi imaju višestruku ulogu u strategiji bilo koje nacije na Arktiku. Moskva očekuje 2017. godine isporuku još jednog broda na nuklearni pogon.

(Telegraf.rs/ Izvor: finance.yahoo.com)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA