OXI! OXI! OXI! NE NA REFERENDUMU: Grčki urlik upravo zatresao temelje svetskog poretka!

Nakon 96 odsto prebrojanih glasova sada se zna da su Grci OGROMNOM većinom glasali za odbijanje ucena "trojke", pa tako "ne" trenutno vodi sa 61.3 odsto, a to je i zvanična projekcija konačnih rezultata

Građani Grčke su danas glasali na referendumu kako bi odlučili da li da prihvate predloge međunarodnih poverilaca i nastave sa politikom štednje i stezanja kaiša, ili da ih odbiju.

Nakon 96 odsto prebrojanih glasova sada se zna da su Grci OGROMNOM većinom glasali za "ne", koji ima preko 61,3 odsto (!!!), što je bila i pozicija radikalne levičarske vlade predvođenje premijerom Aleksisom Ciprasom i ministrom finansija Janisom Varufakisom.

Time je ponuda kreditora od 25. jula odbijena, iako više nije na stolu kao važeća. U utorak se održava vanredni samit evrozone, a Merkelova i Oland su izjavili da prihvataju glas grčkog naroda.

Trenutni rezultati se poklapaju sa zvaničnom projekcijom rezultata koji kažu da će "ne" osvojiti 61 odsto.

Dok Grci slave i luduju po ulicama širom svoje prelepe zemlje, niko ne zna da kaže šta će se sada desiti, jer niko tačno ne zna.

OD SVETSKOG RATA PREKO VOJNOG PUČA DO KOMUNIZMA: Tri posledice velikog grčkog NE (FOTO)

Rasplet grčke tragedije je počeo.

Pratite ga na Telegrafu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    5. jul 2015 | 21:17

    Nek pitaju srbiju jel hoce u EU

  • Deki

    5. jul 2015 | 21:16

    Extra! Svaka cast Grcima i Ciprasu!

  • IN

    6. jul 2015 | 00:40

    Ovakva sloznost nedostaje Srbiji i srpskom življu. Bravo Grci! Zamislite da tvorce dmokratije neko poducava kvazi demokratijom, dotle je danasnja poltronska civilizacija stigla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA