Sportski sudija tukao gimnazijalca i profesora na utakmici

 
  • 0

Povod bila psovka koju je srednjoškolac iz Leskovca uputio sudiji iz Vranja jer nije bio zadovoljan kako je sudio tokom košarkaške utakmice

Sudija na međuokružnom takmičenju učenika u Vranju I. M. napustio je utakmicu, preskočio ogradu i na tribini istukao leskovačkog gimnazijalca Đorđa Stamenkovića (17) i njegovog profesora i trenera Zorana Tončića. Incident se dogodio 5. aprila na takmičenju u košarci, a sudija je reagovao na psovku gimnazijalca.

Sudijskoj "intervenciji" i tuči na tribinama prethodila je utakmica između leskovačke gimanzije i Tehničke škole iz Vranja, koju su gimnazijalci napustili dva minuta pre kraja. Učenik trećeg razreda leskovačke gimnazije Đorđe Stamenković objašnjava da je povod za tuču bila psovka koju je uputio sudiji.

- Taj sudijski par iz Vranja je nekorektno sudio, pa sam sudiji opsovao majku. Odjednom je jedan od njih, I. M., napustio utakmicu, preskočio ogradu i dotrčao ka meni. Profesor je pokušao da ga zadrži, ali ga je sudija oborio. Dobio sam nekoliko šamara, a zatim se sakupila gomila, svako me je udario ili ćušnuo. Stavio sam ruke na lice, a oni su me tukli i psovali - rekao je Stamenković.

Dnevni list "Blic" prenosi da je mladića uspeo da spase profersor fizičkog i trener košarkaškog tima gimnazije iz Leskovca Zoran Tončić.

- Jedva smo se izvukli jer je za sudijom krenulo 15 ljudi. Nastao je stampedo koji me je pregazio. Vranjski navijači sa sudijom su pretukli našeg košarkaša. Uz pomoć čoveka iz obezbeđenja sam uspeo da ga uzvučem iz mase - objasnio je profesor fizičkog.

U vranjskoj policiji je potvrđeno da je u toku istraga o incidentu.

Leskovačka gimnazija je o incidentu obavestila sve sportske organizacije u Srbiji i resorna ministarstva, a direktorka Gimnazije Ivana Ilić rekla je da ubuduće neće učestvovati na školskim takmičenjima u Vranju.

Predstavnici Školskog sporta iz Vranja negiraju tuču i tvrde da su incidente isporovocirali Leskovčani. Sudija I. M. je odbio da komentariše događaj.

(M. S. / Blic)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA