DODIK O POSKUPLJENJU STRUJE: To je nekoliko flaša piva!

 
  • 7

- Prosečna cena koju su građani do sada plaćali je oko 30 konvertabilnih maraka, sa novom cenom to bi bilo oko 34, a to je nekoliko boca piva, koliko se ja razumem u cene - rekao je Dodik

Nakon što je opozicija u Republici Srpskoj poručila da će povesti proteste zbog poskupljenja struje, oglasio se i predsednik RS-a Milorad Dodik. On je poručio da Regulatorna komisija koja je donela odluku o poskupljenju, tu odluku, bar za sada, treba da prolongira.

DODIK ODBRUSIO: U Sarajevu nema hrišćana, sve ste ih pobili ili proterali!

- Ja sam uveren da tu odluku treba suspendovati i doneti novi zakon o električnoj energiji u RS, a onda treba da stave na dnevni red kako bi sve formalno bilo u redu - rekao je Dodik, koji je naglasio da je cena struje u RS najniža u regionu.

Dodik je potom izneo i zanimljivu računicu.

- Prosečna cena koju su građani do sada plaćali je oko 30 konvertabilnih maraka, sa novom cenom to bi bilo oko 34, a to je nekoliko boca piva koliko se ja razumem u cene - rekao je Dodik.

Regulatorna komisija, čijim je članovima je istekao mandat, odlučila je da struja za domaćinstva od narednog meseca bude skuplja za 9,4 odsto. Sve to bilo je dovoljno da opozicija zapreti protestima, a odluku o poskupljenju će pokušati da ospori i na Ustavnom sudu.

(Telegraf.rs / Izvor: Atvbl.com)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA