REPUBLICI SRPSKOJ PRETE PROTESTI: Opozicija najavila demonstracije zbog poskupljenja struje!

 
  • 4

Najavljeno poskupljenje električne energije i dalje u žiži interesovanja u Republici Srpskoj. Opozicija najavljuje protest i tvrdi da je to jedini izlaz, nakon što je pozicija odbila raspravu u Narodnoj skupštini

Opozicione partije iz Republike Srpske neće odustati od najavljenih demonstracija protiv poskupljenja struje, jer je sada očito da vladajuće stranke ne žele da se o ovom pitanju raspravlja u Narodnoj skupštini RS.

DRŽAVA NE MOŽE VIŠE DA POKLANJA: Svi će morati da plaćaju struju! Nema više tolerancije

Ovo je "Novostima" potvrdio član Predsedništva PDP Aleksandar Golijanin, koji je istakao da struja ne mora da poskupi i da odluku može opozvati Regulatorna komisija, ali da je sada jasno da se to neće desiti.

- To je jasno posle izjava premijerke Cvijanović koja sada kaže kako Vlada nije nadležna za određivanje cene električne energije, već Regulatorna komisija. A do pre nekoliko dana je govorila kako se Vlada protivi poskupljenju i kako će tražiti od Komisije obrazloženje za novu višu cenu. Radi se dakle o jasnom obmanjivanju javnosti i izjave premijerke je bezvredno komentarisati - ističe Golijanin.

Podsetimo, premijerka Cvijanović je rekla da “Komisiju ne postavlja Vlada, ne bira je, niti određuje uslove njihovog rada”, ističući da Vlada “nije želela da bude većeg povećanja struje, odnosno maksimalno tri, četiri odsto, s obzirom da je sve preko toga veliko opterećenje za građane”.

Foto: eps.rs Foto: eps.rs

- To smo komentarisali kao institucija, ali ne kao neko ko može da spreči, ili da se meša u rad regulatora - istakla je Cvijanovićeva.

U opoziciji najavljuju i da će uskoro u javnost izneti "frapantne podatke o korumpiranosti članova Regulatorne komisije za energetiku", koji su kako je istakao “pod dubokim političkim uticajem vlasti, a ne nezavisno telo kao što bi trebalo biti".

Regulatorna komisija za energetiku RS 11. juna donela je odluku, prema kojoj je od 1. jula predviđeno prosečno poskupljenje struje za kupce u sistemu javnog snabdevanja od 8,1 odsto, a prosečno povećanje cena za kupce iz kategorije domaćinstva iznosi 9,4 odsto.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    23. jun 2015 | 16:36

    Kako će lagano da propadnu nisu ni svjesni.prvo prenose firme u federaciju rasi poreza a sad skuplja struja šta je sljedeće, eto vam vas nacizam, Dodo i ostalo

  • Ionako

    24. jun 2015 | 12:23

    Trazili ste,gledajte,ovo je tek pocetak kokuzluka koji sljedi u RS. Samo nam Bog moze pomoci

  • Tutor

    23. jun 2015 | 16:15

    Krenuli Bakirovi trojanski konji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA