VUJANOVIĆ: U Srebrenici se dogodio genocid!

 
  • 86

- U Srebrenicu ove godine idem sa istim osećanjem koje sam imao i 2010, kada sam posetio Potočare: sa velikim žaljenjem i tugom jer se krajem XX veka u Evropi dogodio takav strašan zločin - rekao je predsednik Crne Gore Filip Vujanović

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da je zvanični stav Podgorice po pitanju Srebrenice identičan stavu Saveta Evrope, koji 11. jul obeležava kao Dan sećanja na genocid u tom gradu, te da će i on i ove godine prisustvovati obeležavanju 20-te godišnjice sa istim osećanjem žaljenja i tuge.

BRUKA: Britanci traže od nas da učimo decu da smo GENOCIDNI!

Za razliku od nekih crnogorskih opozicionih partija, zvanična Crna Gora nema dilemu da se u Srebrenici 1995. godine dogodio genocid, rekao je Vujanović.

Uoči dolaska u Srebrenicu na obeležavanje 20-te godišnjice od zločina, Vujanović je u intervjuu za sarajevski magazin Dani rekao:

- U Srebrenicu ove godine idem sa istim osećanjem koje sam imao i 2010, kada sam posetio Potočare: sa velikim žaljenjem i tugom jer se krajem XX veka u Evropi dogodio takav strašan zločin, a istovremeno, odlazim sa osećanjem dubokog poštovanja prema svim nevino stradalim žrtvama srebreničkog genocida. Ovo govorim ne samo kao predsednik Crne Gore nego i kao čovek koji se nada i veruje da se ono što se dogodilo u Srebrenici neće ponoviti. Nikome i nikada! - rekao je Vujanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DJENERAL LENI

    11. jun 2015 | 18:09

    Lako ti je da pricas u ime tudje drzave... reci ti sto Srbi nemaju prava u KAMENJARSKOJ CRNOJ GORI?

  • Pera Kojot #1

    11. jun 2015 | 18:13

    Crnogorska vlasti , znas ti vrlo dobro ko je izvrsio genocid mnogo puta! Samo vi slusajte sta vam govore da govorite, nece se vama dobro zavrsiti, Njegosa ste oblatili!

  • Nista licno

    11. jun 2015 | 18:40

    Sram te i stid bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA