DRAMA U KRAGUJEVCU: Lekari se bore za život bebe koju je drogirala majka!

 
  • 1

Psihoaktivne supstance su, kako se pretpostavlja, u organizam dečačića dospele preko majčinog mleka

Šestomesečna beba koja je sinoć dovezena u Klinički centar u Kragujevcu u lošem stanju, priključena je na aparate za disanje i lekari se bore da joj spasu život na intenzivnoj nezi Pedijatrijske klinike.

Tri bebe u Srbiji završile su u zatvoru! Evo šta su "skrivile"

Dete, čiji su roditelji registrovani narkomani primljeno je u teškom stanju. Nakon analiza krvi i urina je utvrđeno da ima drogu u urinu.

Psihoaktivne supstance su u organizam dečaka najverovatnije dospele preko majčinog mleka.

Kako je izjavio portparol policije Slobodan Lazarević „obavešteno je tužilaštvo, ali prema njihovoj proceni nema elemenata krivičnog dela“.

Infografik: Treatment4Addiction Infografik: Treatment4Addiction

Otac A.A. (31) i majka M.D. (29) su saslušani, i pušteni na slobodu.

Bili su na programu odvikavanja od narkotika, u kome se koristi metadon i drugi lekovi.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veciti

    12. jun 2015 | 12:53

    Nestrucne ljude treba ignorisati kada pricaju o Metadonu kao u EU. I sam sam na terapiji od 2006. Nisam roditelj ali mislim da bi bio dovoljno informisan sta trebam da radim sa detetom i kako da se ponasam. Nije mi jasno kako su nastale komplikacije takve jer je opste poznato da se trudnim zavisnicama odmah preporucuje Metadon posto svaka druga i najbezazlenija terapija, apstinencijalna kriza ili bilo koji lek ostete bebu ili fetus gore nego Metadon. Kasnije se tebe lagano spustaju. Problem je sto u ovoj zemlji vlast je dozvolila sve i svasta. I kao sto se sva udruzenja potrosaca zale da nam namirnice, sredstva za higijenu itd nisu kvaliteta kao na zapadu tako je slucaj i sa farmaceutskom mafijom koja je uvidela da ukoliko nabavi sirovine iz Kine, Tajlanda itd da ce proci daleko jeftinije. Oni se ne pridrzavaju propisa u sintezi Metadona i doziranju i merenju kolicine aktivne supstance po mg leka. Kontrola kvaliteta ne postoji i nacija smo koju i drugi i sami sebe ubijamo. Sam mogu da porucim Ministru Zdravlja da samo za mene placa 4 puta vise para godisnje jer su dozvolili da farmaceuti plasiraju sta hoce I onude jeftiniju nabavnu cenu a to nadoknade time sto ti je potrebno vise leka. Ljudi nisu svesni ali nezeljena dejstva koja su se nama javila od Metadona zadnjih 3 god nisu postojala 20-30 godina pre toga i pretnja su po javno zdravlje i kvalitet zivota ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA