SUDAR TITANA: Putin se sastaje sa papom Franjom. Ko će se kome pokloniti? (VIDEO)

 
  • 16

Dvojica zvaničnika razgovaraće o čitavom nizu bilateralnih i međunarodnih pitanja

Predsednik Rusije Vladimir Putin sutra će otputovati u Vatikan gde će se sastati sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom, sa kojim će razgovarati o nizu pitanja - od stanja u Ukrajini do situacije na Blikskom istoku, izjavio je danas savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

JEDAN JE VLADIMIR PUTIN: Ovako ruski predsednik upravlja bombarderom! (VIDEO)

Dvojica zvaničnika razgovaraće o "čitavom nizu bilateralnih i međunarodnih pitanja, posebno o situaciji u Ukrajini sa fokusom na međuverske odnose i aktivnosti ukrajinskih katolika", rekao je Ušakov, preneo je TAS S.

- Naravno, oni će razgovarati o položaju hrišćana na Bliskom istoku i potrebi da se zastite njihovi interesi - dodao je Ušakov.

Savetnik ruskog predsednika je rekao i da ne veruje da će tokom susreta biti reči o eventualnoj poseti pape Franje Rusiji jer to nije samo državno pitanje, već i pitanje ruske crkve.

Ušakov je podsetio da će to biti drugi susret između Putina i pape Franje, koji su se prethodno susreli novembra 2013. godine.

Evo kako je tom prilikom izgledao njihov susret:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA