MRAČNO LICE SRPSKOG VLADARA: Kralj Milutin zaveo kaluđericu, pa se oženio detetom (5)!

 
  • 40

Simonida se udala za kralja Milutina kada je imala svega pet godina, no on je čekao da njegova mlada supruga napuni osam kako bi s njom stupio u seksualne odnose

Da je Srbija cvetala u vreme vladavine kralja Milutina Nemanjića (1253-1321), opšte je poznata stvar... Ne samo da je u ono vreme bila finansijski sređena, već je važila i za snažnu vojničku državu, koja je dobro diplomatski vođena.

Kako je vreme odmicalo, postala je najmoćnija država na Balkanu znatno utičući na sudbinu čitavog "komšiluka".

Ono o čemu se daleko ređe pričalo kada je Milutin u pitanju jeste svakako njegov odnos prema ženama. Ženio se četiri puta, važio je za švalera i bio prilično hirovit.

SVI SRBI BI PREŠLI U ISLAM I POSTALI SULEJMANI! Evo kako bi izgledala Srbija da nije bilo CRKVE u doba Turaka!

Naime, svoju prvu suprugu, tesalsku princezu, koja mu je rodila sina, vratio je kući, da bi ubrzo zaveo kaluđericu, sestru žene svoga brata Dragutina... I nju je, pogađate, ubrzo oterao.

U braku sa trećom ženom, ćerkom bugarskog cara dobio je sina Stefana Dečanskog, najtragičniju figuru srpske dinastije, a u četvrtu zajednicu ušao je sa vizantijskom princezom Simonidom 1299. godine, koja je imala svega pet godina.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Prema pisanju istoričara, kada je ušla u Srbiju, Milutin je pred nju klekao, a u seksualne odnose stupili su kada joj je bilo osam godina!

Prema rečima istoričara Nićifora Grigora, Milutin joj je tada "pokvario matericu", zbog čega je brak ostao neplodan!

Simonida je umrla kao monahinja.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Република Српска

    8. jun 2015 | 10:48

    Све ово о краљу Милутину је познато него одакле им то и како уопште знају да је Милутин имао интимне односе са Симонидом када је имала осам година?Да им можда није неко држао свећу још у тринестом веку па знају поуздано

  • Legija

    8. jun 2015 | 10:43

    Ispade da je bio pedofil!!!

  • Ana

    8. jun 2015 | 10:31

    Nije tacno da je imala 5 godina. Naprotiv imala je 12 godina sto je tada bilo normalno vreme za udaju. I prvo je trebalo da ozeni neku rodjaku vizantijskog cara ali posto se njoj nije svidelo u srbiji pa je odbila prosidbu. Morao je brakom da skolopi mir između srbije i vizantije. Pa je morao da ozeni simonidu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA