VLADIKE NA UDARU: Još trojica će biti smenjeni zbog novca i seksualnog uznemiravanja!

 
  • 42

Starešine eparhije vranjske Pahmije, britansko-skandinavski Dositej i banatski Nikanor pod lupom su sinodske komisije zbog brojnih mahinacija i zloupotreba

Doskorašnje vladike kanadske i mileševske eparhije Georgije i Filaret na poslednjem Saboru SPC razrešeni su dužnosti, a spisak suspendovanih crkvenih velikodostojnika uskoro bi mogao da bude uvećan za još tri imena.

SPC je odmah po završetku Saobra, odlučila da na adrese tri eparhije - vranjske, banatske i britansko - skandinavske - odmah pošalje sinodske komisije koje bi trebalo da preispitaju njihov rad.

Tako bi, ukoliko se potvrde navodi o zloupotrebama, bez vladavine eparhijama mogli da ostanu Pahomije, Nikanor i Dositej.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

GREHOVI TROJICE VLADIKA

Vladici Nikanoru se pripisuje veoma loše stanje u eparhiji, kao i optužbe da određene sveštenike drži u nemilosti. Dositeju se pripisuje proterivanje sveštenika, kao i veliki pad vernika u poverenoj mu eparhiji, kao i nepotizam.

Gresi vladike Pahomije su i najveći od trojice navedenih, jer se sumnja u tokove crkvenog novca dobijenog od vernika, a tu je i problem sa seksualnim uznemiravanjima.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandarmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    5. jun 2015 | 08:54

    Ono što je srpski narod i u prošlosti najviše odvratilo od crkve je upravo sunovrat morala crkvenih velikodostojnika i episkopa, kojima samo pare vire iz očiju, da ne govorimo o ostalim porocima. Samo na svu sreću srbi i dalje ostaju verni pravoslavnoj veri ali zato zaobilaze crkvu zbog njih. O svemu tome više bi trebao i morao da razmusli Visoki Sinod SPC, jer svakim danom sve više gube poverenje svojih vernika. Toliko su postali iskvareni da je zaista malo onih koji se mogu porediti sa Presvetim Patrijarhom Pavlom. Morali bi se poput njega odreći besnih automobila sa zatamnjenim staklima i pribliziti običnim vernicima, čiji standard je više nego skroman. Ponasaju se kao tajkuni koji su sva ta auta i bogastvo stekli kroz finasiske malverzacije. Toliko su porasli prihodi SPC da su postali država u državi, njihov kapital i nekretnine sve više rastu, a vernika svakim danom sve je manje. Narod to neće moći dugo da gleda.

  • Dejan B.

    5. jun 2015 | 12:46

    Sve koji nisu dostojni Episkopskog cina treba smeniti i tako vratiti dostojanstvo i ugled Crkve koji zasluzuje

  • Just me

    5. jun 2015 | 10:01

    Sve je vise porodica koje su imale neprijatnosti sa svestenim licima sto se novca tice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA