"ČIKO, POSEKAO SAM SE": Niš u suzama posle tragične smrti malog Save (12) (FOTO)

 
  • 31

- Rana kod ključne kosti je bila velika i on je iskrvario. Njegovo malo srce je stalo - kaže Mladen Č., deda tragično nastradalog dečaka

Mladen Č., deda nesrećno nastradalog Save Č. (12) koji je u ponedeljak na smrt iskrvario kada se posekao na vrata u Nišu, ne može da se pomiri sa tragedijom koja je zadesila ovu porodicu.

KOBNA IGRA: Dečak (12) se isekao na staklo i iskrvario na smrt!

- Izgubili smo divno dete. Jedna dečja igra ga je koštala glave. Bio je dobar đak, bavio se sportom, učio je engleski i nemački jezik - kazao je on.

STAKLO MU SE ZARILO U VRAT, MAJICA MU JE BILA SKROZ KRVAVA: Ispovest čoveka koji pokušao da spasi dečaka iz Niša, ali nije uspeo!

Prema rečima dede dečaka, za njega je kobna bila posekotina aorte pored ključne kosti.

- Deca k'o deca. Jurila su se, vrata su se u jednom trenutku zatvorila i naš Sava je udario u njih. Staklo se polomilo i poseklo ga je po licu i vratu. Čak 20 lekara se borilo za njegov život, davali su mu krv i pokušavali da ga vrate, ali nisu uspeli. Rana kod ključne kosti je bila velika i on je brzo iskrvario, a njegovo malo srce je stalo. Mnogo nam je teško - rekao je Mladen za Naše novine, pa dodao:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Njegova majka je lekar i ni ona ni njene kolege nisu mogle da učine ništa kako bi mu spasili život. Savina mama i moj sin su bili u bolnici dok su lekari pokušavali da ga ožive, ali nisu uspeli. Kuća nam je i danas puna doktora, snaja prima infuzije. Mnogo smo teško podneli gubitak našeg deteta.

Prema rečima komšija koji su se zadesili na mestu tragedije, tog dana oko 19 sati se začuo veliki prasak od kojeg je usledio dečji vrisak.

- Naša Elektronska ulica je više prolaz u kojoj su samo dve zgrade, a kada sam čula glasne sirene, znala sam da se nešto dogodilo. S prozora sam videla lokvu krvi preko puta ulice i na betonu ispred zgrade. Sve komšije su čule prasak i vrisak i izašle napolje. To dete je prošlo kroz prva vrata zgrade, a onda je udarilo u ona pomoćna unutrašnja. Nakon udarca je ustaio i izašao iz zgrade, oteturao se preko puta te male uličice i pao.

Foto: Naše Novine Foto: Naše Novine

Inače, malenom Savi je prvi pomoć pružio majstor koji se nalazio u zgradi. pokušao je da mu zaustavi krvarenje, a poslednje reči deča su bile: "Posekao sam se". Kada ga je Hitna pomoć odvezla, on se tresao od zgrada.

Po dolasku Hitne pomoći, Sava je prebačen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra u Nišu. Uprkos borbi lekara za njegov život, on je preminuo od posledica zadobijenih povreda. U nesreći je lakše povređen i njegov drug koji je zadobio lakše povrede ruke.

NEČUVENO: Ubistvo studenta u Nišu nije svirepo, kaže sud!

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Njegov drug koji je prisustvovao nesreći i koji je i sam povređen je rođeni brat studenta medicine Vuka Stoiljkovića (22), koji je u tuči izbodem nožen, nakon čega je preminuo 11. februara 2014. godine. Mesec dana kasnije, usledili su protesti jer porodica nije imala informaciju pod kojim okolnostima je stradao nesrećni mladić.

NEČUVENO: Ubistvo studenta u Nišu nije svirepo, kaže sud!

(Telegraf.rs / Naše novine)

Video: U čast Ivana Tasovca: Svečano otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA