TRI VERE, TRI NARODA, JEDAN ĆEVAP: Evo zašto je bosanski ćevap najbolji na svetu (TAJNI RECEPT)

Komentari

  • Agron kastrati

    24. avgust 2021 | 01:08

    Pozdrav svima ko je ljubitelj cevapa neka proba u dragas mislim da bi mnogi promenili misljenje o cevapima idite kod gorance samo tako cete stvarno znati koje su pravi

  • Mićko

    19. novembar 2016 | 11:56

    Ma nemate vi pojma, cevape je izmislio Mujo iz Banja Luke prije 94 godine i do danas je strogo cuvan taj recept koji se prenosi s koljena na koljeno i zadrzao je isti okus i miris a i oblik koji je prepoznatljiv, dodjite u Banja Luku u cevabdzinicu kod Muje i probajte i vjerujte mi da se necete pokajati vi koji ste ljubitelji cevapa.

  • Agron

    5. septembar 2016 | 16:48

    Dali noko od vas probao goranske. Cevape iz dragasa dok to ne probate onda niste jos jeli prave cevape nema gdije nisam probao ali goranzi su najbolji ja nisam goranaz samo govorim istinu

    • 24. avgust 2021 | 00:53

      Agron kastrati

      @Agron

      Ja sam probao takav ukus nema nigdje svi navali banjalucki sarajevski pazaeski i Brend ovaj brend onaj ali za mene goranski cevapi su naj naj bolji

  • nina

    25. maj 2015 | 19:14

    Gdje sve nisam probala te famozne cevapei u bivsoj nam drzavi a i sada u ovim novonastalim ali jedno je sigurno.nema ih boljih nego u Sarajevu i to iskljucivo na Bascarsiji.Ima po Sarajevu sada a bilo je i prije na svakom cosku cevabdzinica ali one sa Bascarsije su prave

    • 24. avgust 2021 | 01:00

      Agron kastrati

      @nina

      Kazes da svugje ste probali i da sarajevski su najbolji cevapi dok ne idete u dragas da probate vi jos niste jeli prave cevape promenicete misljenje Nema cebapnize gdje nisam probao ali goranski sa dragasa su apsolutno najbolji pozdrav

  • Alma

    25. maj 2015 | 11:40

    Ma hajte ljudi ovo recept za ćevap? a samoo je Sarajevski ćevap ćevap! Nema drugo i treće' Hodžić je ubjedljivo najbolji. I u Ferhatovića je ukusno i fino za pojest

  • kole

    23. maj 2015 | 15:00

    Super su probao sam

  • Zakon

    22. maj 2015 | 19:19

    Bogami jeste najbolji

  • expert

    22. maj 2015 | 13:02

    Ne razumem ove minuse, ovo nije recept za ćevape. Imam pravi recept za Sarajevske i Pazarske ćevape i svakodnevno ih spremam.

    • 22. maj 2015 | 14:21

      Krim2

      @expert

      Toje najveca nekvalitetna hrana sto postoji na Balkanu , mljeveno meso samo jedem kuci ,, Balkanske cevape mozete uporediti ili svrstati u isti rang sa lakim drogama ,,

    • 22. maj 2015 | 18:56

      Snezana яяя

      @expert

      Pa napisi recept,please?

  • Komšija

    22. maj 2015 | 12:43

    Bosanski ćevap. nema bolje.

    • 24. maj 2015 | 21:17

      топлистанадреалиста

      @Komšija

      Не постоји босански чевап!!! Не постоји ни Бањалучки а ни Лесковачки!!!! Зашто онда не би постојао и Зенички, Требињски, Ужички, Београдски и да не набрајам???? Чевапи су нешто искључиво везано за Сарајево и једино место гдје су се могли још појести то је Мостар и то у старом граду, не знам како је сада!

  • MIA

    22. maj 2015 | 10:26

    LESKOVACKI CEVAPI I PLJESKAVICE SU NAJBOLJI.

    • 5. septembar 2016 | 16:39

      Agron

      @MIA

      Vazi za sve. Vas. Dok ne probate goranske cevape iz dragasa nikada necete znati koji su najbolji ja nisam cevabzdija ali govorim iz iskustva jednostavno najbolji

  • Zoran 36

    22. maj 2015 | 10:05

    Ljudi šta lupate?Svi ćevapi su dobri ali najbolji ubedljivo su Pazarski.

  • jdm_ftw

    22. maj 2015 | 10:02

    E od pazarskog nije bolji, pa da je pita!

  • misa

    22. maj 2015 | 09:41

    Jednom u zivotu sam probao sarajevski cevap u bascarsiji. Svi drugi su smesni! Pozdrav iz Beograda!

  • Beki

    22. maj 2015 | 09:12

    Novopazarski cevap je zakon.

  • BA

    22. maj 2015 | 08:58

    192 komentara zbog ćevapa, nevjerovatno! Radi li iko išta na ovome Balkanu, osim što tipka narcisoidne komentare?

  • BL

    22. maj 2015 | 08:51

    Banjalučki ćevap je spic roba a ne ovo sarajevsko smeće puno loja...fuj.

  • Nnidza

    22. maj 2015 | 08:21

    Gluposti. Kako porediti ako ni recepti nisu isti? Svaki ćevap ima svoju draž. Ko god je probao pljesku u Jagodini (zvrk) sa oduševljenjem govorio da bolje nema. Koliko puta je nosili za BG, Niš prijateljima. Prepuna soje a genijalno ukusna. O ukusima ne vredi raspravljati... Siguran sam da je bosanski ćevap dobar, ne sećam se više davno sam ga i probao. Široko poznat jeste, tu se slažem...

  • Mozda

    22. maj 2015 | 08:18

    Leskovacki ispred svih

  • perishw

    22. maj 2015 | 08:11

    Kažu, ono si sto jedeš! Zar ne?

  • Vlajko

    22. maj 2015 | 07:53

    Karadjordjev cevap je zakon em najduzi em najdeblji .

  • Scarface

    22. maj 2015 | 07:39

    Ovo je recept za Sarajevski cevap,to jest za cevap koji se sluzi u Federalnom dijelu BiH,dok naprimer u Republici Srpskoj se sluzi Banjalucki cevap sa junetinom i svijetinom bez jagnjetine,a onaj ko nije naucio na loj itekako mu nece leci Sarajevski cevap zbog loja kojeg koriste,

  • iznogud

    22. maj 2015 | 07:04

    jedan cevap,jedan narod,tri vere...zavadi pa vladaj

  • Anoniman

    22. maj 2015 | 06:56

    Svaki Cigo svoga konja hvali.Tako je isto i sa cevapima.Svakome su najbolji oni gdje zivi odaklen dolazi.Samo jedini koji se izdvajaju od vecine su Sarajevski,Banjalucki,Travnicki.Ovo ostalo je sve cevap u pokusaju.Jos kada procitam neke od recepata sta se sve mjesa u cevape i sta narod izmislja a pritom to sve naziva cevapom to je prosto zalosno i smijesno.

    • 22. maj 2015 | 09:15

      Beki

      @Anoniman

      Zaboravio si Novopazarski cevap koji nema premca, treba ga probati.

  • MarkoPA

    22. maj 2015 | 06:52

    Jeo sam cevapr na bascarsiji u Sarajevu. Kad su me ubedjivali da odem u sebi sam mislio "ma cevap k'o cevap". Kad sam seo, ceo taj ambijent okolo, ti mirisi, sve je bolo bas onako autenticno. A cevapi kad su stigli... U zivotu nista lepse nosam probao!

  • rajvoSa

    22. maj 2015 | 06:12

    Za ovaj naslov da prokomentarisem! Mi ovdje u Sarajevu kazemo :" Jedna drzava, dva entiteta, tri naroda, cet'ri pi..e materine i svima po pet cevapa od mene na sajtu :)" Ja preferiram najstariju cevabdzinicu na Balkanu a to je sarajevska "Mrkva" a "Zeljo" i "Petica" su vise marketinski nafurani nego sto kvalitetom i tradicijom mogu da se mjere sa "Mrkvom" u centru Bascarsije!

    • 22. maj 2015 | 09:45

      Enzo

      @rajvoSa

      Slažem se da je Mrkva bolji od Želje,ali je Ferhatović zakon.

    • 23. maj 2015 | 15:35

      топлистанадреалиста

      @rajvoSa

      Па туристи долазе на башчаршију и човек је направио бизнис! Све чевапђинице су биле добре, нема да нису ваљали ћевапи од башчаршије до илиџе....... ја хоћу да кажем да тог није било нигдје, часк ни у Босни. Међутим данас сваки град има своје ћевапе, замисли постоји и Дубровачки ћевап?? Не знам колико имаш година, али да си наручио ћевапе прије 30-АК година у Дубровнику, сви би те нијемо гледали и рекли да тога ту нема, и већина и није знала шта је то. Невјероватно и истинито!

  • Rax

    22. maj 2015 | 05:59

    Cevapi su srpski specijalitet koliko je i komplet lepinja beogradski specijalitet!

  • BosnaE

    22. maj 2015 | 05:38

    Ama ljudi JEDAN JE ORGINAL! To je cevap seher Sarajeva a sve ostalo su kopije!!!!

    • 24. maj 2015 | 23:49

      топлистанадреалиста

      @BosnaE

      То и ја тврдим и ЗНАМ 100%!!!! Не постоји чак ни босански ћевап, то је нешто искључиво везано за Сарајево, било је тога и у другим градовима једна или евентуално двије, док по Србији и хрватској тога није било! Ево рецимо Високо је "под носом" што кажу, и ако си некада ишао тамо морао си примјетити да се то тамо већ слабије једу ћевапи, било је чевапђиница али више се јео бурек и сомун у кајмаку, тако је и у Зеници и свим осталим мјестима, тамо је обично шиптарија држала чевапђинице!

    • 25. maj 2015 | 01:38

      топлистанадреалиста

      @BosnaE

      Па јаране ај ти то објасни прво својим пазарским "експертима" а ја ћу бањалучким!!!!! 100% си у праву, људи продужили Ћевап и назвали га бањалулучким а код пазараца може и лук и говедина, тако да од њиховог ћевапа можеш направит "фаширану шницлу" или ако више волиш нешто сафтали за умоћит могу од тога и ћуфтете.... хахахаха још просипају рецепте! :-) ......треба наложит рају из Зенице и Тузле да и они прогласе своје ћевапе, зенички и тузлански!:-) Шта фали? Добра идеја! :-)

  • Australijanka

    22. maj 2015 | 05:06

    'ostaviti par sati na sobnoj temperaturi...' nije ni čudo što posle narod dobija trovanje hranom!!!!

  • Benko

    22. maj 2015 | 03:50

    Tri vere, JEDAN naROD.

  • cevap

    22. maj 2015 | 03:27

    Od svi cevapa u BiH i RS naj gori cevapi su u Banja Luci katastrofa od oni plociva.Cak neznam ko ono prizna u cevap. Ostale cevape nebi ocjenjivao.

  • fcrslj

    22. maj 2015 | 03:21

    Najjaci cevapi u Semberki(Bijeljina), najbolja pita izpod saca u Nacijonalnoj kuci(Bijeljina), najjaca pljeskavica sa kajmakom(Semberski salas-Bijeljina) najbolja Karadordeva snicla Etno selo Stanisici-Bijeljina...ljudi moji kako se dobro jede u toj Semberiji, kad odem za vikend dole, ja za tri dana nabacim 5kg.

    • 22. maj 2015 | 09:47

      Enzo

      @fcrslj

      Semberka ima jedne od najjačih i najukusnijih ćevapa,ali brate,mogu u oko stati. Moraš naručiti dvije desetke da samo potpodiš. :-D

  • Miki

    22. maj 2015 | 01:55

    Probao sam i Banjalucki,Mostarski,Travnicki,a sto je Sarajevski,na svijetu ga nema.Uhhhhhh sto bi sad mogo desetku u citav somun

  • Crnogorac

    22. maj 2015 | 01:54

    Bosna i cevap kao mujo i raketa , nidje veze. Probajte cevape na Zlatiboru ili ZAbljaku i dodjite da se stidite.

  • Zoka

    22. maj 2015 | 01:51

    Iz prve prepoznajem Sarajevski cevap,prva slika,a druga i treca pojma nemam

  • Александар Џунић

    22. maj 2015 | 01:29

    Један Бог, а три "рекламне агенције". Један народ на три брда. Што се тиче ћевапа ниједан није исти а сваки је добар, па још ако си добро гладан - милина Божија.

  • Amančio

    22. maj 2015 | 01:20

    Leskovački je bolji

  • Aleksa77

    22. maj 2015 | 01:17

    Zaboravite i sarajevski i hr ćevap! U pazaru se najbolji, vrhunski! Nikad lepše nisam pojeo u životu!

    • 22. maj 2015 | 09:20

      Beki

      @Aleksa77

      Takvih nigde nema, samo mogu pricati oni koji nisi probali pazarski cevap.

  • Ivy

    22. maj 2015 | 00:43

    Hm...Vidi vraga! Ja stavljam mineralnu! I jos mi je tako rekla ova jedna moja "komsinica" (rodjena Sarajka)...al me zaebala! :D Cut ce me! Btw, meni su najbolji kod Zelje! Relacija: Zeljo 1 Zeljo 2. Kad sam u Sarajevu tamo provedem 70% vremena! :D

    • 22. maj 2015 | 01:42

      TT

      @Ivy

      I kod Hodzića su dobri kao i u ćevapdzinici Zmaj na Dolac Malti. Vredi ih probati, proverio više puta.:) Mada ukusi su različiti, pa ko vole neka probere.

    • 22. maj 2015 | 01:44

      Enzo

      @Ivy

      Željo je samo ime od onoga što je nekad bio. Zmaj na Malti je za Želju car ćevapa

    • 22. maj 2015 | 05:30

      BosnaE

      @Ivy

      E moja lijepa ,fina i postena! Zaj.... su te i ovi ostali sto su ti rekli da su u Zelji cevapi dobri! Zeljo je zbog turista dobar jer tu im je blizu,a sto se tice kvaliteta ttu je Ferhatovic, Hodzic a ima i bolji od njih i sa boljom cijenom,a to je Zmaj na Dolac malti ali ljudi koji ne znaju dodju na carsiju i u prvu cevabdzinicu i kontaju to je to! E nije;)

    • 22. maj 2015 | 05:32

      BosnaE

      @Ivy

      De ti javi kad dolazis u Sarajevo da te ja odvedem na nezaboravne cevape! Ozbiljno mislim! Pozz

    • 22. maj 2015 | 06:52

      BosnaE

      @Ivy

      Moja ljepoto ! Nisi na pravoj adresi!! Kad idući put naumis doći u moj grad nacicemo način da se nadjemo i da te ja odvedem na cevape

    • 22. maj 2015 | 12:59

      Komšija

      @Ivy

      Ma jok. ne valja to. vidjećeš ti tek šta je ćevap.

  • Srbin

    22. maj 2015 | 00:30

    Leskovacki rostilj je dno.Samo malo masnoce i soja a meso u tragovima.700g junetine,300g ovcetine,u malo vode prokuvati 5 cena belog luka i usitniti u kasu,kasicica bibera i soli ko kako voli.Promesati dobro i staviti da odstoji pa na zar pa u lepinju pa sto je ovo dobro baas.Tako ih ja pravim kada me ne mrzi,inace cesto kupujem gotovo meso za rostilj a ono je od mladih bikova iskljucivo.Kakve svinje u rostiljsko meso,ne zezajte ljudi.

  • Djuks

    22. maj 2015 | 00:27

    Banjalučki ćevapi su vrh !!!

    • 22. maj 2015 | 01:47

      Enzo

      @Djuks

      Moram reći da si u pravu. Sarajevski ćevapi su se pokvarili i više se prodaju zbog imena koje su stekli dok su bili kontrolisani državnim ustanovama za kontrolu kvaliteta. Može se izuzeti par čevabdžinica,ali Željo,Mrkva....su kao drvo. Doduse burek i pite su još prilično kvallitetne.

    • 22. maj 2015 | 06:55

      miloica

      @Djuks

      Тако је "роде"! Сарајевски смрде напремасе ! Бањалучка коцка је убедљиво најукуснија !!!!!

  • Beba

    22. maj 2015 | 00:23

    Sarajevski,kod Ferhatovica nema boljeg,ko dodje u Sarajevo obavezno nek proba,bujrum

    • 22. maj 2015 | 07:26

      wwww

      @Beba

      ma kakvi sarajevski cevapi, ko nije jeo cevape u tuzli u limenci taj ne zna sta su dobri cevapi.

  • expert

    22. maj 2015 | 00:16

    Prodajem recept za sarajevski ćevap. Plaćanje nakon degustacije. Može i recept za pazarski.

  • Yugo

    22. maj 2015 | 00:07

    Kod Jonuza 10 i cijela,ovcije kiselo mlijeko,ljuta paprika,a posle toga kahva i baklava ahhhh nema Pazara na daleko :-)

  • cukaricki

    21. maj 2015 | 23:53

    Banjalucki cevapi su najbolji. Svinjetina brate!

    • 22. maj 2015 | 00:27

      Beba

      @cukaricki

      U cevape se nikad nije stavljala svinjetina,samo hoces da provociras,jade

    • 22. maj 2015 | 01:22

      Djole

      @cukaricki

      Kazu da su u Banjaluci najbolji cevapi kod Muje. To je tradicija ihajhaj. Svi hvale to mesto, bas svi

    • 22. maj 2015 | 05:36

      BosnaE

      @cukaricki

      U Foči su bolji meso od kamile!;))

  • Dusan Petrov

    21. maj 2015 | 23:53

    Jedan narod, jedan ćevap 4 držav.

  • Mrki Vuk

    21. maj 2015 | 23:39

    Realno u Beogradu su samo na dva mesta dobri cevapi ali da ne reklamiramo . Za Sarajevske sam samo čuo ali pamtim kao dete cevape u Novoj Varosi .

    • 22. maj 2015 | 06:57

      BosnaE

      @Mrki Vuk

      Čuo za sarajevske? I kako ti se svidjaju????:)

  • Filip

    21. maj 2015 | 23:36

    MI SRBI NEZNAMO DA NAPRAVIMO CEVAP I TAČKA.AL KAD MI GA BOSANAC SPREMI PRSTE BI POLIZAO.

  • orthodoxcelts

    21. maj 2015 | 23:27

    A koji delovi junetine i ovcetine su najbolji za cevape?

    • 22. maj 2015 | 01:00

      Vujošević

      @orthodoxcelts

      Od svinje najbolje da iskotistiš bele bubrege, pardon, da budem precizniji od vepra!

    • 22. maj 2015 | 01:11

      Gr

      @orthodoxcelts

      Rogovi

    • 22. maj 2015 | 01:15

      Aca

      @orthodoxcelts

      Junetina od vrata i jagnjetina od plećke. Bez žila i fušeraja.Čisto meso sa prirodnom masnoćom.

    • 22. maj 2015 | 07:52

      Z

      @orthodoxcelts

      Trbusina.

  • Ajvar

    21. maj 2015 | 23:24

    Tri vere ali samo jedan narod !

    • 22. maj 2015 | 07:12

      Fikipedija

      @Ajvar

      To nije totalno tačno... nijemci naprimjer se sastoje od 5 plemena.. tako i ostale nacije se sastoje od različitih plemenskih miksova naroda.. zato su šiptari mali, zrnogorci crne kose, slovenci (takvi kakvi jesu) .. a da su od porijekla Srpskog to je činjenica.. pozdrav

    • 22. maj 2015 | 09:36

      Beki

      @Ajvar

      E ti si napisao "najbolji" kom. vezan za cevape. Stidi se nesposobnjakovicu, ti nisi mrdnuo preko svog praga pa samo znas da lupis neku glupost. Ovde se radi o cevapima a ne o narodima, a kada to bude tema javi se.

  • ime

    21. maj 2015 | 23:17

    Ja ću deset u pola s lukom

  • TTTTTTTTTTT

    21. maj 2015 | 23:04

    Nijedan ko pazarski

  • Виктор

    21. maj 2015 | 23:03

    Нишки ћевап :-D

  • Marina

    21. maj 2015 | 22:58

    Ne zavaravajte se!!! Mesar nikada nece otkriti pravi recept, uvek ce nesto sakriti!

    • 21. maj 2015 | 23:32

      Sarajka

      @Marina

      Tacno tako,skoro su pitali po Sarajevskim starim cevabdzincama za recept,al niko nije htio da otkrije

    • 22. maj 2015 | 05:43

      BosnaE

      @Marina

      Marina, Marina nije mesar u pitanju nego čevabdjija!!!

  • Samo realno

    21. maj 2015 | 22:55

    Pazarski ubedljivo najbolji!!!!

  • Hrkljus

    21. maj 2015 | 22:54

    Konacno jedan pravi naslov. Ali budale se nacionalno dijele i oko cevapa iako sam naslov sve kaze

  • Banja Luka

    21. maj 2015 | 22:49

    Banjalucki i sarajevski cevapi nisu isti!!!

    • 22. maj 2015 | 01:57

      Miki

      @Banja Luka

      Naravno da nisu isti,probao sam i moram ti priznati da Sarajevskom ne moze niko primirisati

  • Vuk

    21. maj 2015 | 22:47

    istina

  • ..

    21. maj 2015 | 22:46

    Banjalucki cevap je najbolji, razlikuje se od ostalih i po obliku i ukusu. :)

    • 22. maj 2015 | 07:02

      Milan-Indjija

      @..

      Sluzio sam JNA i bio u Tuzli, Sarajevu i B. Luci (Manjaca). Ni jedan ne moze biti ni priblizno dobar kao sarajevski. To govorim iz sasvim neutralnog ugla. Ovi po Srbiji (Leskovacki i ostali) su tek posebno losi.

    • 22. maj 2015 | 07:06

      BosnaE

      @..

      Je li onda po obliku četvrtast ako se razlikuje??

  • Cro-Canada

    21. maj 2015 | 22:44

    Bosanskim Cevapima svaka cast. Ali Jadranska Lignja na žaru,prste da polizes.

    • 22. maj 2015 | 00:37

      Cro-Canada

      @Cro-Canada

      Koliko minusa na moj komentar. Kad bih izbrisao ovo "Cro",vjerovatno bi bili samo plusevi.

    • 22. maj 2015 | 04:19

      Srbin

      @Cro-Canada

      Volim lignje, super su. Ali ima nešto posebno u ćevapčićima. Nisam ti da je plus ni minus.

  • Sava

    21. maj 2015 | 22:43

    Jeo sam od leskovca,preko nisa,pazara,banjaluke i sve do sarajeva...i svi su odlicni,cevap je cevap...vazan je somun u koji se stavlja...

    • 22. maj 2015 | 01:52

      Enzo

      @Sava

      Ima i ta,...

    • 22. maj 2015 | 05:57

      BosnaE

      @Sava

      Kakav somun Savo brate mili! Meso je vazno! Ja meso mogu jesti i bez somuna a somun bez mesa tesko;) pozz

    • 22. maj 2015 | 07:11

      BosnaE

      @Sava

      E ti si u pravu! Važno je gdje se stavlja!! ;))Ipak ja vise volim meso od somuna!!

  • RadikalNO

    21. maj 2015 | 22:40

    U pravi ćevap pored junećeg ide i svinjsko meso. Prema tome sarajevski ćevap nemože biti najbolji. Leskovčani su carevi za roštilj.

    • 21. maj 2015 | 23:10

      Nikola Leskovac

      @RadikalNO

      U leskovacki cevap ne ide svinjsko meso.Nikako i nikada .Otac rostilj mesa je Dragi Bure,leskovacki majstor.Pozdrav iz Leskovac

    • 22. maj 2015 | 05:59

      BosnaE

      @RadikalNO

      E ti bi trebo uzimati meso gdje moja zena uzima! I tvoja zena bi bila sretna!!:))

  • Mulazim

    21. maj 2015 | 22:40

    Meni lično je fascinantno i zanimljivo to.Svi su is.Dok nigdje nisu isti mislim izgledom sastojcima.Ali je čudno barem meni svi su različitog ukusa.Sada da li je to do mesa začina ili nečeg drugog baš me zanima.

  • Невена

    21. maj 2015 | 22:31

    Користим киселу воду умјесто обичне воде,и соде.На ову количину потребно је 100 грама лоја,може и мало мјешавине зачина.Бијели лук не стављам.Обавезно замрзнем,и прије употребе поново премељем.Мени је тај ћевап најбољи зато што знам шта стављам у њега.ПС укус ћевапа(пљескавице)није код сваког исти,сувишно је расправљати о томе. :)

    • 21. maj 2015 | 22:53

      sokol

      @Невена

      I jà Sam cou da treba koristit kiselu vodu sad neznam dali ima tu istine!

    • 22. maj 2015 | 06:03

      BosnaE

      @Невена

      Sve kontate osim jedne glavne stvari koja ide u ćevape!!! Tako vam je blizu a tako daleko;)

    • 22. maj 2015 | 07:16

      BosnaE

      @Невена

      Tanak ti recept!!!

    • 22. maj 2015 | 18:10

      топлистанадреалиста

      @Невена

      Не треба ни сода ни вода а ни лој! :-) Вјеровала или не, чевапе које ја правим, не постоје нигдје, вишегодишње преждеравање и "шпијунирање" и ћевапи бољи него у жељи.... једино фали сомун! :-) .....ћевапи у сарајеву нити на једном мјесту нису исти, свако има свој рецепт, искрено не знам како је сада!

  • Kosic

    21. maj 2015 | 22:29

    Meni je cevap cevap kako god volim ga Ali janjetina hmm

  • Serb4ever

    21. maj 2015 | 22:28

    Na Baš čaršiji kod Ferhatovica i u Želji desetka u pola ☺ za sve pare

    • 21. maj 2015 | 23:39

      Sarajka

      @Serb4ever

      Ja idem kod Ferhatovica,cevapi za deset,sevdalinka se cuje u pozadini,a ljubazno osoblje u malo modernijoj nosnji,ma prava uzivancija ;-)

    • 22. maj 2015 | 06:09

      BosnaE

      @Serb4ever

      Bogami jarane jesu dobri ali ja sam ribar iz Sarajeva i cesto idem na pecanje u Jajce! Kad se vracam u Travniku svratim na cevape kod HARIJA e to su sigurno i ubjedivo naj bolji cevapi! Ko svrati nemoj da se zezne jer imaju dvije cevabdjinice jedna do druge! Nemoj da promasi!

  • R@sT@

    21. maj 2015 | 22:26

    Pazarski! Najjbolji! ;)

  • Sladi

    21. maj 2015 | 22:25

    Najbolji je Banjalucki Cevap...... KO nije probao neka proba i nece se pokajati garantujem.... Sladi

  • damaskino

    21. maj 2015 | 22:23

    Fin recept samo što se meso za ćevap priprema od tek zaklane životinje

  • Boki

    21. maj 2015 | 22:22

    A ima i onih sto nejedu jagnetinu .pa njima nije taj cevap nabolji

    • 22. maj 2015 | 06:11

      BosnaE

      @Boki

      Sta ti znas koje je meso u ćevapu?? Mozda ima i konjetine!!

    • 22. maj 2015 | 11:09

      Beki

      @Boki

      Jagnjetina I ne ide u cevap, vec u pecenje.

  • Zzzzzuuuuuuoooooaj

    21. maj 2015 | 22:20

    Ogladnio sam čitajući :S

  • Lola

    21. maj 2015 | 22:17

    Banjalučki!

  • Pavle

    21. maj 2015 | 22:17

    Zeljini cevapi u Sarajevu su najbolji.

    • 22. maj 2015 | 01:56

      Enzo

      @Pavle

      Ti nisi bio u Sarajevu najmanje 25 godina,i ako slučajno jesi,onda nisi probao nigdje drugo osim u Želji. Ne lupetaj.

  • Djoka

    21. maj 2015 | 22:16

    Leskovacki I Niski cevapi pljeskavice sa prilozima najbolji!!!

  • Sultan

    21. maj 2015 | 22:16

    Nisam siguran sa je ovo pravi recept.Jer nigde nema crnog luka a on daje dobar ukus.

    • 21. maj 2015 | 22:55

      Bobi

      @Sultan

      Crni luk ce doci kasnije kao prilog

    • 22. maj 2015 | 01:14

      expert

      @Sultan

      U Sarajevski ćevap se ne stavlja crni luk. Crni luk je jedan od sastojaka Pazarskog ćevapa.

    • 22. maj 2015 | 11:12

      Beki

      @Sultan

      Zato je pazarski cevap najukusniji, zbog crnog luka, npr. "kod Jonuza," "kod Beka", "kod Rileta", I jos mnogih.

  • топлистанадреалиста

    21. maj 2015 | 22:15

    Који ћевапи у хрватској и које чевапђинице? Слабо је тога било и по Србији и по хрватској. па чак и по другим крајевима босне!

    • 21. maj 2015 | 22:51

      Cika Zoki

      @топлистанадреалиста

      Nemas ti pojma, kad su se kod nas jeli "10 s lukom" Bosna je bila samo lepa, retko naseljena zemlja.

    • 22. maj 2015 | 07:23

      BosnaE

      @топлистанадреалиста

      Osim u Sarajevu! Reci slobodno sta se stidiš! Meni se čini da si ti iz mog grada! Imaš neko poštenje u sebi!!!!

  • komšija

    21. maj 2015 | 22:14

    Prizrenski čevapi su najukusniji

  • Dragan

    21. maj 2015 | 22:13

    Pazarski cevap No1

  • Vlada

    21. maj 2015 | 22:10

    Walter je zakon

  • Nina

    21. maj 2015 | 22:02

    Nema gozbe, ćevapa, pljeskavice i bureka nigdje ko u Bosni...ko god ode u Sarajevo svi priznaju samo jedno...Grad s dušom i merakli narodom..kao i cijela Bosna....Možete sad laprdati šta hoćete..

    • 21. maj 2015 | 22:37

      Sanja

      @Nina

      Sarajevo je izgubilo dusu za vreme rata, slozice se svi koji su pre rata ziveli u njemu...sto se cevapa tice meni su banjalucki bolji, no stvar je ukusa, zato se u Sarajevu mogu naci izvrsne pite....

    • 21. maj 2015 | 23:43

      Sarajka

      @Nina

      Svaka cast,moze da laprda samo onaj ko nije bio i uzivo,a ti jesi i sa merakom pricas

    • 22. maj 2015 | 01:49

      Crnogorac

      @Nina

      Bosanci ne znaju da naprave cevap. Poslije pet minuta cevapi postaju bijeli od loja . Bilo dje istocnije cevapi su izvrsni. Obidjite a ne lupajte gluposti jer ste ih jeli samo u Sarajevu. Bio i i Zelji i Ferh i ni blizu cevapima. Ako hocete cevap jug Srbije i Sjever CG. Ostalo boranija.

    • 22. maj 2015 | 06:14

      BosnaE

      @Nina

      Tako je Ninice!!!!!!!

  • Kraljevcanka

    21. maj 2015 | 22:01

    Ma nema nista bez Pazarskih cevapa!

    • 21. maj 2015 | 22:15

      Boki

      @Kraljevcanka

      @kraljevcanka, komisika da znas da Pazarski cevapa nema na daleko, i samo im krivo sto je najbolji, najcistiji, najukusniji i neznam sto se to nepominje, jer nezele da se zna da iz Novog PAZARA ima takav specijalitet...

    • 21. maj 2015 | 22:51

      zilijan

      @Kraljevcanka

      Slazem se sa tobom. Jeo sam svuda po bivsoj Jugoslaviji,ali za moj ukus najbolje cevape sam jeo u centru Novog Pazara.U basti pored nekog veceg parkinga uz kiselo mleko domace,nezaboravni cevapi!

    • 22. maj 2015 | 00:19

      Edis Pazarac

      @Kraljevcanka

      Kod Jonuza

  • Vlada

    21. maj 2015 | 22:01

    A Leskovačka pljeskavica?

    • 21. maj 2015 | 22:17

      Dragan

      @Vlada

      Pa nema ništa bez Leskovačkog roštilja! Sve ostalo je dobro ali roštilj iz Leskovac je jednostavno superiorno genijalan :-)

    • 21. maj 2015 | 22:19

      geronymo

      @Vlada

      Tema je o cevapima.

    • 21. maj 2015 | 22:21

      Zlaja

      @Vlada

      Druze leskovacki rostilj je samo izvikan. U nisu je duplo bolji roštilj nego u leskovcu. Saces da kazes bibac, jeo kod bibca ništa posebno.

    • 21. maj 2015 | 22:29

      Anoniman

      @Vlada

      Rijec je o cevapu ne o pljeskavici.

    • 21. maj 2015 | 22:50

      Hrkljus

      @Vlada

      O cevapima je rijec

  • Dhjdtjvf

    21. maj 2015 | 21:55

    Kako bi mi sada dobro dosli :-D

  • Dragan

    21. maj 2015 | 21:55

    Svaka cast,ali cevap mora da ima malo i svinjetine..to je za mene pravi ukus!

    • 21. maj 2015 | 22:19

      Zlaja

      @Dragan

      Lupetas, cevapi se uvek prave od govedjeg ili ovcijeg mesa. Inace ovciji cevapi su vrh vrhova. Mi ih zovemo bucmasti cevapi!

    • 21. maj 2015 | 22:27

      Mo

      @Dragan

      E taj film u pazar i sarajevo neces videti:)

    • 21. maj 2015 | 22:51

      Hrkljus

      @Dragan

      Ti nisi normalan. Ne kvari nam uzitak i ne tjeraj na mucninu

    • 22. maj 2015 | 07:59

      krezubavi

      @Dragan

      tako je Dragane, 'bes cevap bez praseta

  • Nešo

    21. maj 2015 | 21:54

    Kada se govotri o samom cevapu nasi cevapi su bolji za klasu mislim na leskovacki cevap,lepina i nacin pripreme lepine je nesto drugo,tu smo slabiji...

    • 22. maj 2015 | 01:26

      Zlaja

      @Nešo

      Tebra kolko si ti veze nemaš,koj si ti leskovcanin kad ne znas šta ide u cevapi. Ko ti mica dzaci,ape li rundov zaklino pfffffff

  • Sir Oliver

    21. maj 2015 | 21:54

    Srbin sam ali kod Bajre u Travniku čista desetka.

    • 21. maj 2015 | 23:21

      malecka

      @Sir Oliver

      Sir Oliver slažem se stobom to je nest naj ukusnije njami ;p

    • 22. maj 2015 | 02:08

      Enzo

      @Sir Oliver

      Slazem se ,i jači je od svih Želja i Mrkvi. Ovi su samo izvikani jer su u velikoj mahali.

  • ness sb

    21. maj 2015 | 21:52

    Ja sam ih vala jeo i bolje nego u Bosni. Ja stvarno ne znam odakle ta fama.

    • 21. maj 2015 | 22:52

      Hrkljus

      @ness sb

      Nisi ti daleko isao od srbije

    • 22. maj 2015 | 06:36

      BosnaE

      @ness sb

      Pa tebi su najbolji tvoji kad nisi ni probo u Bosni! A mozda i jesi probo u Karakaju ili Pavlovica mostu ili Šepku ili Uvcu ili Metaljci to su granice i losa klopa za dobru lovu!!!

  • Dragan33

    21. maj 2015 | 21:51

    Samo banjalucki cevap je vrh....ostalo nula bodova

    • 21. maj 2015 | 22:24

      fap_masina

      @Dragan33

      Vi u banjaluci osim naj boljih cevapa imate i naj lepse devojke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA