Zaposleni Alpha Bank donirali knjige za obnavljanje fonda ugroženih školskih biblioteka u Srbiji!

 
  • 1

Zaposleni u Alpha Bank u četiri grada, Beogradu, Rumi, Valjevu i Pirotu, prikupili su tog dana više od 3 000 knjiga i tako pomogli da se obnovili i obogati fond potrebne školske literature!

U Beogradu ispred SC „25. maj“ i na Zemunskom keju u opuštenoj i neformalnoj atmosferi punoj entuzijazma, zaposleni u Alpha Bank i brojni Beograđani sa svojim poznanicima, kao i predstavnicima medija i lokalnih samoprava, uživali su puneći policu knjigama za decu uzrasta od 8 do 18 godina koje će biti donirane školama i biblioteci u Obrenovcu.

U okviru tradicionalnog Dana dobrovoljaca, oko 450 zaposlenih u Alpha Bank u nekoliko gradova Srbije sprovelo je volontersku akciju prikupljanja i doniranja knjiga za obnavljanje fonda ugroženih školskih biblioteka u Srbiji.

Zaposleni u Alpha Bank u četiri grada, Beogradu, Rumi, Valjevu i Pirotu, prikupili su tog dana više od 3 000 knjiga i tako pomogli da se obnovili i obogati fond potrebne školske literature.

Foto: Promo Foto: Promo

“Već sedmu godinu zaredom organizovali smo Alpha Bank Dan dobrovoljaca i ovog puta odlučili smo da uradimo nešto drugačije od prethodnih godina. Vođeni idejom da je znanje jedno od osnovnih ljudskih prava, ali i privilegija, odlučili smo da kroz ovu akciju pokažemo koliko verujemo u podsticajan uticaj obrazovanja i opšte kulture na zdravo odrastanje najmlađih i razvoj njihovih potencijala“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Alpha Banke Georgios Papanastasiou povodom akcijeZajedno delimo znanje“.

Foto: Promo Foto: Promo

Akciju su podržali Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, lokalne opštine, kao i mnoge medijske kuće.

Dan dobrovoljaca i ove godine obeležava se kao internacionalni dan na nivou Alpha Bank Grupe, kada zaposleni iz Grčke, Kipra, Rumunije, BJR Makedonije, Bugarske i Albanije ujedinjenom akcijom rešavaju neki od problema lokalne zajednice.

Video: Porodice gardista ubijenih na Topčideru položile vence na mestu njihovog stradanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    19. maj 2015 | 13:15

    A sto ne kazu koliko su zaposlenih otpustili i koliko jos planiraju da otpuste,ko ce tim ljudima i njihovoj deci da pomogne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA