ČETNICI NA BALKANU KRENULI U OFANZIVU: Crnogorci traže rehabilitaciju Pavla Đurišića

 
  • 29

Rehabilitacija vođe Jugoslovenske kraljevske Vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića ima vanredan istorijski značaj za celu naciju jer je, napokon, otklonjena najveća nepravda prema pojedincu i celoj jednoj armiji u srpskoj istoriji

Predsednik Srpske liste Dobrilo Dedeić najavio je da će ta partija predati crnogorskim sudovima zahtev za rehabilitaciju vođa četničkog pokreta u Crnoj Gori.

"SRBI REHABILITOVALI ZLOČINCA DRAŽU": Evo kako su reagovali mediji u komšiluku na odluku suda u Beogradu

- Srpska lista će predati zahtev crnogorskim sudovima za rehabilitaciju junačkih sinova Crne Gore Pavla Đurišića, Baja Stanišića, Đorđija Lašića, Blaža Đukanovića i ostalih slobodara koji su branili narod i dali viteške živote za Srpstvo. Nakon što su srpski sudski organi u Beogradu rehabilitovali vožda Trećeg srpskog ustanka, ne postoji ni jedan jedini razlog da crnogorski sudovi ne postupe identično sa herojima koji su tokom većeg dela Drugog svetskog rata branili slobodu i čast Crne Gore, kontrolišući najveći deo njene teritorije. I oni su nečiji preci i zaslužuju pravedno vrednovanje borbe za nacionalnu slobodu. Slava svima koji su se borili za slobodu otadžbine - rekao je Dedeić u pisanoj izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Prema njegovim rečima, rehabilitacija vođe Jugoslovenske kraljevske Vojske u otadžibini Dragoljuba Draže Mihailovića ima vanredan istorijski značaj za celu naciju jer je, napokon, otklonjena najveća nepravda prema pojedincu i celoj jednoj armiji u srpskoj istoriji.

Foto: Arhivska fotografija Foto: Arhivska fotografija

- Danas su spokoj našle kosti svih srpskih mučenika, ne samo iz Srbije, nego i iz Crne Gore koji su pali za Kralja i Otadžbinu. Duše i senke stradalih za krst časni i slobodu zlatnu u Srbiji, Crnoj Gori i srpskim zemljama preko Drine, raduju se Božijoj i ljudskoj pravdi, baš kao i mi, njihovi potomci i poštovaoci - dodao je Dobrilo.

OVO JE ISTORIJSKA ODLUKA SRBIJE: Evo šta piše u PRESUDI O REHABILITACIJI đenerala Draže!

- Srpska lista pozdravlja slobodarstvo oba antifašistička pokreta koje smo, kao retko koji narod u Evropi, i jedini u regionu, imali. I četnici i partizani su naši preci koji su se nesrećno međusobno sukobljavali zbog interesa onih koji ne misle dobro srpskom narodu. Vreme je da bratski pružimo ruku jedni drugima i da shvatimo da je nacija iznad ideologija - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Izvor: portalanalitika.me)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    14. maj 2015 | 14:58

    Ja sam iz Berana (Vasojevic) moj deda je bio Cetnik borio se protiv fasima i branio drzavu i kralja...celo Vasojevsko pleme je ginulo za otadzbinu... a na kraju rata umesto ordenjem nagradjeni su GOLIM OTOKOM.. Titova masinerija za propagandu uspela je da od heroja napravi izdajnike a od izdajnika heroje...

  • NOB

    14. maj 2015 | 16:10

    Rehabilitovace ga Crnogorci,kad na vrbi zasvrbi.Koljac,poklao muslimanski zivalj,civile,po istocnoj Bosni,Hegcegovini i zapadnom Sandzaku.Pa Hrvati ne rehabilitovase Antu Pavelica,Eugena Kvaternika,Didu Kvaternika,kralja Tomislava,Juru Francetica...Izgleda da su zreliji narod.A Srbi uce istoriju od guslara i mitomana.Knjigu u ruke.

  • RS

    14. maj 2015 | 15:04

    Zakleti antifasista u prisustvu silnih antifasista iz Italije i Nemacke poziva na borbu protiv fasisticke NOVJ. Svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA