POGINUO VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE: Da li se to njima napokon bliži kraj?

 
  • 7

Poslednjih nekoliko nedelja pojavile su se nepotvrđene izjave kako je Afri privremeno preuzeo vođstvo nad operacijama ID. Irački izvori tvrdili su, naime, da je vođa Abu Bakr al Bagdadi onesposobljen u vazdušnim napadima u Iraku

Druga osoba u vrhovnom lancu Islamske države poginula je u vazdušnom napadu koalicije pod vođstvom SAD na severu Iraka, tvrdi iračko ministarstvo odbrane, a prenosi BBC.

Abdul Rahman Mustafa Muhamed, poznat i kao Abu Alaa al Afri, bio je u džamiji u blizini grada Tal Afar, koja je bila meta savezničkog bombardovanja, objasnio je portparol ministarstva. Informaciju nije potvrdila američka vojska, kao ni mediji Islamske države.

Poslednjih nekoliko nedelja pojavile su se nepotvrđene izjave kako je Afri privremeno preuzeo vođstvo nad operacijama ID. Irački izvori tvrdili su, naime, da je vođa Abu Bakr al Bagdadi onesposobljen u vazdušnim napadima u Iraku.

Portparol ministarstva Ibrahim rekao je za BBC da je Afri ubijen zajedno s desecima miltanata s kojima se sastao u džamiji u selu al-Ayiadiya blizu Tal Afara koji je IS preuzeo u lipnju 2014.

Iako general nije precizirao koja zemlja je sprovela vazdušni napad koji se dogodio u ponedeljak, za većinu njih je odgovoran SAD.

(Telegraf.rs / Izvor: BBC)

Video: Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja otvoreni informantivni štandovi na više lokacija u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GORKI

    14. maj 2015 | 11:23

    DABOME DA IM SE BLIŽI KRAJ. MNOGO SU ZINULI NA NAFTU A TO JE OPASNO NALJUTILO AMERE.

  • Жељко

    14. maj 2015 | 12:43

    Није вођа њима погинуо. Ено га седи у Вашингтону

  • Stefan

    14. maj 2015 | 12:01

    Ko se mača lati od mača i strada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA