Air Serbia bogatija za još jedan avion, evo i koji

 
  • 4

Novopristigli avion Air Serbia, koji nosi registraciju YU-ALV i koji je sleteo je na Međunarodni aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, šesti je avion ATR u floti domaće vazduhoplovne kompanije

Air Serbia, nacionalna avio kompanija Srbije, saopštila je danas da je bogatija za još jedan avion ATR 72-500 u crvenoj, plavoj i beloj boji i oznakama te avio kompanije.

Novopristigli avion kompanije Air Serbia, koji nosi registraciju YU-ALV i koji je sleteo je na Međunarodni aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, je šesti avion ATR u floti Air Serbia koji je prefarban i čija je unutrašnjost u potpunosti renovirana.

Avion će leteti u punoj konfiguraciji od ukupno 70 sedišta u ekonomskoj klasi.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia je izjavio da je "dolazak ATR-a deo strategije pažljivog usklađivanja razvoja mreže destinacija sa odgovarajućim avionima".

On je dodao da je izbor aviona ATR logičan korak, jer su ti avioni poznati po pouzdanosti u različitim uslovima leta i idealni su za letove na linijama u okviru regiona.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Naši piloti i posada poznaju ovaj tip aviona veoma dobro, tako da ovaj avion može biti raspoređen odmah po završetku potrebnih formalnosti i pružiti dodatni kapacitet u jeku letnje sezone - istakao je Kondić.

Dolaskom dodatnog aviona, flota Air Serbia sada upravlja flotom koju čini ukupno 16 letelica - osam aviona Erbas A319, dva aviona Erbas A320, tri aviona ATR 72-200 i tri aviona ATR 72-500.

Air Serbia je takođe osnovala namenski čarter brend - Aviolet - čije letove obavljaju četiri rebrendirana i renovirana aviona Boing B737-300, piše u saopštenju domaće avio kompanije.

(Telegraf.rs / Izvor: kamatica.com)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    12. maj 2015 | 12:51

    Zasto ne bude nekih A330 aviona?

  • Vladimir

    12. maj 2015 | 15:09

    Mene zanima kada će početi, oni na sva usta najavljivani, direktni letovi za SAD??? Izgleda kao da je pojeo vuk još jednog magarca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA