Goran Hadžić vraćen u Hag!

 
  • 23

Haški optuženik juče je iznenada vraćen u zatvorsku jedinicu u Ševeningenu, iako boluje od raka

Goran Hadžić se u Srbiju vratio 16. aprila na osnovu odluke Tribunala u Hagu o njegovom puštanju na privremenu slobodu radi lečenja.

U novembru prošle godine mu je dijagnostifikovan tumor mozga, a Tribunal je pre dva dana prihvatio žalbu bivšeg predsednika samoproglašene Republike Srpske Krajine, i naložio njegovo puštanje na privremenu slobodu radi lečenja.

Od oktobra 2014. godine je Hadžićevo suđenje u prekidu, kada mu je pozlilo u sudskom pritvoru. Odbrana je precizirala da Hadžić boluje od tumora i da je bolest "u konačnoj fazi".

On se u optužnici tereti za progon Hrvata na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, za istrebljenje, ubistva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovečna dela, deportaciju i prisilno premeštanje u periodu od 1991. do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.

(Telegraf.rs / Izvor: RTV)

 

Video: Brdo kamenja obrušilo se na Jablanicu: Evo šta je ostalo od litice posle jezive tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Grozni

    10. maj 2015 | 10:58

    Sramotno je kako se ponasamo prema našim ljudima dok fašisti slobodno šetaju i ucenjuju nas

  • Dusan

    10. maj 2015 | 11:00

    Jos jednom ste pokazali koliko volite svoj narod i cenite srpske generale. Posle ovakvih poteza i ekstremno niskog nivoa samopostovanja kako ocekujete da nas drugi postuju?U tudjim ocima smo kukavice,izdajnici,govna. Ovo je ralog vise da srbija propadne kao nacija. Sram vas bilo! Mislite ako ste doveli srbiju do ruba propasti ,da niko ne vidi sta radite? E pa nije tako....

  • brana

    10. maj 2015 | 10:51

    Hrvate u kompletu mozete za isto da optuzite i to za period od 1.1.1910 do 10.5.2015.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA