KIM DŽONG UN SE UVREDIO: Neće u Moskvu jer mu nije obezbeđen specijalan tretman!

 
  • 42

Severnokorejski lider je najpre prihvatio poziv da prisustvuje ceremoniji obeležavanja Dana pobede u Moskvi, ali je kasnije odlučio da ostane u Pjongjangu iz razloga "unutrašnjepolitičke prirode"

Severnokorejski lider Kim Džong-un odustao je od posete Rusiji "jer mu nije obezbeđen specijalan tretman na ceremoniji obeležavanja Dana pobede i zato što se plaši da će zapadni mediji od toga napraviti cirkus".

KIM DŽONG UN UBIO 15 ZVANIČNIKA: Protivili su se državnoj politici i rušili mu autoritet!

Kim Džong-un je najpre prihvatio poziv da prisustvuje ceremoniji obeležavanja Dana pobede u Moskvi, ali je kasnije odlučio da ostane u Pjongjangu iz razloga "unutrašnjepolitičke prirode".

Međutim, kako su danas objavili mediji, pravi razlog otkazivanja posete je to što se severnokorejski lider plaši za svoj imidž i što mu Rusija nije garantovala specijalni tretman.

Takođe, Kim Džon-un se pribojava da bi zapadni mediji od njegove posete mogli da naprave cirkus, preneo je "Dejli mejl".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovo je trebalo da bude prvo Kimovo prekomorsko putovanje, od kada je preuzeo vlast 2011. godine.

Južnokorejska obaveštajna agencija je očekivala da će Kim otputovati u Moskvu na ceremoniju završetka Drugog svetskog rata, iako nije bilo nezavisne potvrde za to.

Takođe, i Rusija je ranije najavila da bi Kim mogao prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice završetka Drugog svetskog rata, mada nije bilo zvanične potvrde iz Severne Koreje.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Neki analitičari su postavili pitanje da li bi Kim, s obzirom da je u ranim 30-im godinama, izabrao za svoje prvo prekomorsko putovanje takav događaj, na kojem bi bio na pozornici sa još nekoliko lidera i gde bi imao manje kontrole nad događanjima nego na bilateralnom susretu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA