Sarkozi poručio Francuzima: Volim vas ali ću morati da vam uzmem pare!

 
  • 0

Sarkozi u pismu u kojem se obraća Francuzima piše da ih "voli", ali im istovremeno i poručuje da, ne samo što će morati da uvede drastične mere štednje, već će im i tražiti i novac

Francuski predsednik Nikola Sarkozi objavio je "ljubav" Francuskoj u pismu na 36 strana upućenom Francuzima, koje će biti poslato u šest miliona primeraka, a dostupno je i na internetu.

- Nema ničeg lepšeg u demokratiji nego što je to ljubav prema svojoj zemlji - to su reči koje je šef države, kandidat za drugi predsednički mandat, napisao rukom na početku pisma u kom sažima suštinu svojih predizbornih predloga, prenose francuski mediji.

U papirnom obliku, ovo pismo će distribuirati aktivisti njegove Unije za narodni pokret (UMP) u "velikoj operaciji mobilizacije, od vrata do vrata", koja će početi u petak i trajaće do 22. aprila, precizira tim za predizbornu kampanju Nikole Sarkozija.

Ideja o slanju pisma Francuzima nije nova: Fransoa Miteran je to primenio još 1988. godine.

Kako danas zaključuje francuski list "Nuvel opservater", Sarkozi piše Francuzima da ih "voli", ali im istovremeno i poručuje da, ne samo što će morati da uvede drastične mere štednje, već će im, povrh toga, tražiti novac, što je prilično nespretno.

Ostaje da se vidi šta će o tome misliti Francuzi kada budu pročitali pismo, navodi list, podsećajući na sarkozijevski paradoks: nikada nijedan predsednik nije bio toliko odbacivan kao Sarkozi, ali on, izgleda, funkcioniše tako što utiče na emocije - što ga manje vole, to on više želi da bude voljen.

Francuzi, međutim, ne mogu da se zadovolje sa pregršt reči. Oni su očekivali snažan program, precizne mere, a ne gestikulacije, upozorava francuski list.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA