Razrešen episkop kanadski Georgije koga optužuju za blud i razvrat!

 
  • 5

Sinod je odluku doneo 20. aprila i važiće do predstojećeg redovnog zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora, koji je planiran za 14. maj

Sveti arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve privremeno je razrešio episkopa kanadskog Georgija zbog, kako se navodi na sajtu crkve, velikog broja pritužbi sveštenstva i naroda na njegov rad.

RASKOL U SPC: Sveštenici optužuju vladiku da je proneverio TRI MILIONA DOLARA na svećama!

Odluka je doneta u skladu s Ustavom crkve, a radi pregleda materijalno-finansijskog poslovanja u Eparhiji kanadskoj i sagledavanja sveukupnog života u njoj.

DA LI JE VLADIKA GEORGIJE BLUDNIK: Sinod ispituje bahatost kanadskog episkopa! (FOTO)

Sinod je odluku doneo 20. aprila i važiće do predstojećeg redovnog zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora, koji je planiran za 14. maj. Kanadskom eparhijom će u međuvremenu upravljati patrijarh Irinej uz pomoć episkopa Teodosija i Maksima.

VESELO: Vladika Georgije zavodi žene po Kanadi i letuje na Kubi! (FOTO)

Pritužbe i sumnje u rad vladike Georgija utvrđivala je ranije formirana komisija koju je predvodio episkop raško-prizrenski Teodosije.

SRAMOTA U SPC: Vladika naredio svešteniku da iseli psa "jer smrdi" (FOTO)

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirjana

    28. april 2015 | 19:52

    U sve sam upucena I ceo rad crkve ,mnogo necistig radnji ima posto sam 50 godina clan srpske zajednice.Nista lepo da ispricam nemogu od dolaska Georgija samo problem I mutne radnje da bih najcesce napadao nas koji tu radimo I doprinosmo I krivio nas za sve manjke I rashode.Ucestale odlaske na Karibe ,putovanja po Evropi ,gala vecere I skupa kola I njegova odeca nije mogla da se pokrije od prilogaeparhijana.Njegov raskos nemoze ni najbogatija zemlja da izdrzi I skupe prijateljice koje istovole sladak zivot ali pored svega on bih samo smenjivo I progonio ljude ako se pobune.Par popova su bili njemu bliski I saucesnici u svemu a sada kao fini nece sa njim,mora se dublje uci I isterati prljavstinu na videlo.Sve je bilo korumpirano u prodaji pica,hrane ,folkora ,sveca ,laznih darova da se neki operu od poreza uvek neka mucka ,pa I da zatvore te Kanadske crkve nije grota jer supune greha,,.

  • Pero

    28. april 2015 | 16:39

    Vreme i to dodje da se vide ledja kabadahiji.Imao bi jua ovde da pisem danima i sve dokaze da iznesem posto i sam neupadok u te mutne radnje,hvala Telegrafu na objavi ove radosne vesti.A zamolio bih vas da mi dozvolite i napisete a ja cu dostaviti sve dokumente od prodavaca sveca ,rasprodaje delenja profita itd. hvala jos jednom

  • Srbija-Srpska

    29. april 2015 | 13:20

    Ovakvi su traženi u našoj crkvi. Al neće ni to dugo trajati. Ostaćete vi sami u vašim crkvama, jer naše crkve sigurno neće biti centri nemorala. Sastajacemo se mi po šumama i pećinama i moliti Bogu a ovakvi će šetati bez naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA