DŽIHADISTI OPKOLILI RAMADI: Ljudi masovno beže, panika u iračkom gradu (FOTO) (VIDEO)

 
  • 3

Predstavnik iračkog Ministarstva za migracije i raseljene Satar Novruz je izjavio da porodice koje su napustile grad i smestile u južnim i zapadnim predgrađima Bagdada, u veoma teškoj situaciji

Više od 2.000 porodica moralo je da napusti domove zbog žestokih sukoba iračkih bezbednosnih snaga i ekstremističke Islamske države koja nastoji da osvoji Ramadi, glavni grad provincije Anbar na zapadu Iraka, saopštili su danas irački zvaničnici.

Borci Islamske države juče su pokrenuli ofanzivu na Ramadi, osvojivši tri sela u istočnom predgrađu grada.

Smatra se da sunitski ekstremisti žele da izvedu kontraofanzivu pošto im je početkom meseca nanet težak udarac kada su ih iračke bezbednosne snage istisle iz Tikrita, rodnog mesta Sadama Huseina, navela je agencija AP.

MASOVNE GROBNICE PORED PALATE SADAMA HUSEINA: Pronađeno 1.700 tela! (VIDEO)

Predstavnik iračkog Ministarstva za migracije i raseljene Satar Novruz je izjavio da je više od 2.000 porodica, koji su napustili Ramadi i smestili se u južnim i zapadnim predgrađima Bagdada, u teškoj sitauciji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Istovremeno, bezbednosni zvaničnici u Ramadiju navode da se i danas vode sporadični sukobi.

Centar Ramadija čvrsto pod kontrolom drže vladine snage, ali su pojedni delovi predgrađa pali u ruke boraca Islamske države, koji su prošle godine osvojili veće delove teritorije na zapadu i severu Iraka, kao i u Siriji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Koalicione snage, predvođene SAD, gađale su tri sela Sjariju, Albu-Ganim i Sufiju, koja su juče osvojili pripadnici Islamske države.

Neimenovani irački zvaničnici opisuju Ramadi kao "grad duhova", gde su ulice prazne, a prodavnice zatvorene, pošto ga je većina stanovnika napustila.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xs

    16. april 2015 | 20:05

    Strašno!

  • S.K.

    16. april 2015 | 21:02

    ne moguce je da su ti ludaci toliko jaki da ih ne mogu izlupati iz vazduha imaju ih na dlanu kakva islamska drzava apaci,tomahavk, avioni , i ode u pepeo kalifat i njegovi maloumnici vise je pitanje dali Amerika zeli da ih unisti ili da razvlaci zariste na bliskom istoku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA