HOĆETE DA RADITE NA KRUZERU? Pročitajte prvo ovaj tekst

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Internacionalni putnik
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Ica

    25. april 2015 | 13:53

    Radila sam 4 ugovora. Od Amerike gde sam bila fotog do Australije gde sam bila shop mngr. I oko cele planete. Dry dockovi, 15 sati rada je za menadzere kao dobro jutro iako zakon to ne dozvoljava. Polomila sam se. VREDELO JE SVAKE KAPI ZNOJA!!! Pravila su ista gde god da odes. Imas znanje, skolu-imas oficirsku kabinu i pare. Dakle dragi konobari, dokazite se, istrajte i doci ce pare i unapredjenje. Jer tuzna je istina da se poslovi na brodu dele na bele i crne. I tako ce biti zauvek! Pozz

  • kruz

    25. april 2015 | 12:49

    Sve je tačno. na kruzerima sve više radi jeftina radna snaga ljudi iz zemalja poput pakistana, indije itd koji ni ne znaju šta je to higijena. pomislite na to kad dođete da ručate tamo. Gosti više nisu luksuzni kao nekada nego najobičnija srednja i niža klasa. Nekada se radilo manje , a zarađivalo više sad se radi više a zarađuje daleko manje. Kada radite mnogo od tolikog umora ne možete ni da spavate više, naročito ako vam je smeštaj loš. ustajete umorni radite preko 10-12 sati ležete opet ne možete da spavate i tako danima već hronično ste umorni i pucate po svim šavovima. umor i neispavanost radije bi da skočite u more i naspavate se ko čovek. Kada radite po ceo dan ne možete ništa ni da vidite sve se svodi na rad i spavanje. Nema tu uživanja nikakvog. Da bi tamo radili mora da vas natera neka teška muka, visok stepen psihičke stabilnosti i fizička snaga. ako ne skupite dovoljno jake motive onda je bolje da ne idete tamo jer će vam presesti dan kada ste se rodili. Motiv kao daj da probam šta me košta nije dobar i odustanite. Problem je što agencije pričaju priče iz lepših vremena i ljude obmanjuju umesto da im odmah kažu šta ih čeka. Posle pričaju kako eto ljudi neće da rade, pa nisu robovi da moraju da rade, da su im objasnili pravo stanje nebi ni bilo problema.

  • Mladen

    25. april 2015 | 11:56

    Ima dosta istine u ovome, evo odgovaram iz tog malog kreveta na brodu, meni je plata veca nesto od $4000 ja sam bartender, ali radim deset godina, treba se boriti za poziciju, ne icekujte da cim dodjete budete na dobroj poziciji i dabro zaradjujete. Sto se tice hrane tog ciscenja rada od po 12 sati dnevno ponekad, sve tacno, ali moze i da se vidi dosta toga a plaze na kojima sam bio ni u snu se ne vide....toliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA