OTKRIVAMO PRLJAVI VEŠ HILARI KLINTON: Ovo su seks-skandali, sumnjivi poslovi i tajne koje krije (FOTO)

 
  • 39

Od Monike Levinski do Bengazija! Postoji niz skandala zbog kojih će da "boli glava" gospođu Klinton tokom izborničke trke za Belu kuću

Hilari Klinton je u nedelju zvanično objavila kandidaturu za predsednika SAD i ako bude izabrana, ući će u istoriju kao prva žena na čelu države. Ali, njena prošlost i skandali bi mogli da joj ugroze kampanju za predsedničku trku.

SADA JE ZVANIČNO: Hilari Klinton u trci za mesto predsednika SAD! (VIDEO)

Klintonova namerava da privuče glasače sa njenim iskustvom prve dame, senatora i sekretara države, i pokušaće da ih ubedi da je ona prava osoba za lidera SAD.

Ali, Republikanski nacionalni komitet je već etiketirao njenu prošlost kao "višedecenijski rekord skandala i tajnosti". Oni koji su najpoznatiji su vezani za njenog supruga Bila i intervencije u Bengaziju.

Ovo su neki od skandala koji su pratili Hilari Klinton tokom godina.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

PREDSEDNIK BIL KLINTON I NJEGOVE SEKSUALNE TAJNE

Njegovi seksualni skandali su dobro poznati i odavno su ugrozili njen imidž. Najpoznatija od svih afera je, naravno, sa Monikom Levinski. Ali, ona nije jedina.

Bivša službenica Pola Džons iz Arkazasa je optužila Bila Klintona za seksualno uznemiravanje.

Onda je Klinton 1998. godine priznao da je imao intimne odnose sa novinarkom Dženifer Flauers. A samo nekoliko godina pre toga, dok je gostovao u televiziskoj emisiji sa suprugom Hilari, odbacio je ove optužbe kao lažne.

Foto: AP/Tanjug, printskrin:youtube/Cameron Lilly Foto: AP/Tanjug, printskrin:youtube/Cameron Lilly

Ali, skandal koji je odjeknuo svetom je njegova afera sa pripravnicom Bele kuće Monikom Levinski. On je u decembru 1998. godine optužen od strane Predstavničkog doma za davanje lažnog iskaza i ometanje federalne istrage.

DA LI VAM JE NEŠTO ČUDNO NA OVOM PORTRETU BILA KLINTONA: Niko na svetu nije uspeo da provali šta je, sve do juče! (FOTO)

Senat ga je oslobodio optužbi, ali ovu aferu će iskoristi Hilarini protivnici u trci za predsedničko mesto.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Rend Pol, republikanski senator, koji je jedan od kandidata republikanaca za izbore 2016, rekao je da će veću štetu Klintonovoj naneti događaj iz Arkanzasa kada je Bil bio guverner.

Bračni par Klinton se tada udružio sa korporacijom "Whitewater Development" i postali su partneri sa Džimom i Suzan Mekdugal u poslu sa nekretninama. Usred sporova oko kredita, sumnjivih poslova i optužbi za prevaru, Mekdugalovi su završili u zatvoru.

Klintonovi nikada nisu bili optuženi, ali Hilarini protivkandidati već koriste ovu aferu kako bi je diskreditovali.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

BOGATSTVO KLINTONOVIH

Oni su bogataši, ai nije uvek bilo tako. Kada su bili u Arkanzasu, živeli su veoma skromno. Kada su napustili Belu kuću, Bil se izbrbljao na malom ekranu kako su bili "švorc".

I TO BAŠ PRED KRIZU: Klintonovi od Ukrajinaca dobili 8,6 miliona dolara!

Pretpostavlja se da je veliki deo novca otišao na pravne troškove oko afere sa Monikom Levinski. Ipak, uspeli su da kupe kuću za 1,7 miliona dolara u državi Njujork 1999, a godinu dana kasnije i jedno plemićko imanje u Vašingtonu za 2,85 miliona.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

BENGAZI

Ono što bi mogli najviše da joj zamere je misija američke vojske u Bengaziju 2012. godine. Republikanci su je tad pritiskali da ne obavlja dobro posao državnog sekretara.

Ona je preuzela odgovornost za propuste koji su doveli do napada na konzulat SAD u libijskom gradu, u kome su ubijeni američki ambasador i još troje službenika.

PRIVATNI MEJLOVI

Foto: AP Foto: AP

Poslednji u nizu skandala desio se ove godine. Klintonova je trenutno suočena sa kritikama da je isklučivo privatni mejl koristila za službenu prepisku u vremenu od 2009. do 2013. godine, kada je bila serkretar. Sada se postavlja pravno pitanje da li je ona prekršila federalna pravila o čuvanju zapisa.

Zamenik portparola Stejt departmenta Mari Harf je rekla da će vladi biti potrebno neko vreme da pregleda svu dokumentaciju, s obzirom na njenu obimnost, ali da će nastojati da to obavi što pre.

Specijalna komisija želi da istraži i njenu celokupnu komunikaciju koja se odnosi na Libiju.

Foto: AP Foto: AP

U izveštaju koji je dao predsedavajući komiteta posvećenog istrazi o terorističkom napadu na Bengaziju 2012, navodi se da je Klintonova obrisala na desetine hiljade mejlova sa naloga vladinog servera iz vremena kada je bila državni sekretar.

Iako se ne zna kada je rešila da zauvek obriše mejlove sa servera, pretpostavlja se da se to desilo posle 28. oktobra 2014. godine, kada je Stejt department prvi put tražio od nje da im pokaže javnu dokumentaciju.

(N.I.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zena

    14. april 2015 | 22:18

    Zamislite osvetu isfrustrirane, n......... i planetarno prevarene zene. Nije njoj lako, ali shvatila je da nije sve u ponosu, nesto je u novcu i nekretninama. Ja se jedino plasim izbijanja treceg svetskog rata, sa ovakvom zlom babom to nam ne gine.

  • Lošo

    14. april 2015 | 22:41

    666 joj viri iz svakog oka, najveći satanista današnjice!

  • Milan

    14. april 2015 | 22:37

    Ova je direktno naredila ubojstvo Gadafija....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA