SNEG I OLUJNI VETROVI PARALISALI HRVATSKU: Veliki deo auto-puta zatvoren za saobraćaj!

 
  • 4

Slab sneg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima

Olujni vetrovi paralisali su veliki deo susedne Hrvatske. Zbog prejake bure, zatvorene su deonice autoputa A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, obilazak je državnim putevima preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, zatvorena je i državni put Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) te Paški most.

Samo za putnička vozila otvorene su deonice autoputa A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smera (obilazak za ostala vozila je starim putem kroz Gorski kotar-DC3), deonica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 8,40 sati.

Na Krčkom mostu zabrana je saobraćaja za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autoput A7 između čvorova Sv.Kuzam i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Slab sneg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima.

Foto: Tanjug/HINA/ Daniel KASAP Foto: Tanjug/HINA/ Daniel KASAP

Zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona najviše dopuštene mase na pojedinim državnim putevima biće na Uskrsni ponedeljak.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova u Sloveniji teretna vozila iznad 3,5 tone preusmeravaju se na čvoru Rupa prema graničnom prelazu Pasjak.

Zbog loših vremenskih uslova u prekidu su: trajektne linije: Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Sumartin-Makarska; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA