ČUDO: Beba rođena "bez krvi" napunila šest meseci

 
  • 1

Lekari su prognozirali da Olivija Norton, beba rođena bez krvi neće preživeti duže od dva sata. Nakon nekoliko serija hitnih transfuzija, Olivija se oporavila i sada već ima šest meseci

Kada se rodila, niko, pa čak ni lekari nisu verovali da će preživeti. Za mnoge čudo medicine, beba Olivija Norton rođena je sa ozbiljnom anemijom. Njen nizak nivo hemoglobina (koji nosi kiseonik u crvenim krvnim zrncima), prikazao je da tečnost u njenom organizmu uopšte nije mogla da se nazove krvlju. 

Lekari su prognozirali da ovo dete neće preživeti duže od dva sata, ali je beba uspela da se oporavi posle nekoliko serija hitnih transfuzija. Njena mama Luiz Berman (31) kaže da je bila uplašena kada je ugledala svoju "kao duh belu bebu". Olivija danas puni šest meseci i pravo je čudo kako je preživela.

-  Na svet je došla toliko bleda da niko od lekara nije znao o čemu je reč. Kada je primila prvu transfuziju, njeno telo je polako počelo da dobija boju - priseća se Luiz.

Ona i njen dečko Pol Norton (36) primetili su da s bebom nešto nije u redu, jer se nekoliko dana nije uopšte pomerala u stomaku. 

Nakon što su otišli u Bolnicu u Brumsfildu lekari su posle samo 15 minuta ultrazvuka poslali Luiz na hitan carski rez. Otkucaji bebinog srca bili su veoma spori po rođenju, Olivija je rođena šest nedelja pre vremena.

Anemija se vrlo retko dijagnostikuje kod novorođenčadi, ali može biti rezultat krvarenja placente ili se može javiti usled nekompatibilnosti krvnih grupa mame i bebe.

Nakon provedene dve nedelje na odeljenju specijalne nege Olivija je primila dve transfuzije krvi.

(I. Danić / Foto: ItvNews)

Video: Sin glumačke legende najavio snimanje: Uskoro film o Bati Živojinoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla bla

    4. april 2012 | 15:18

    KU KU LE LEE :( a ja nisam kompaktibilna sa mojom bebom...samo mi to fali :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA