SILOVATELJA VRATILI DA ŽIVI SA ŽRTVOM: Skandalozna odluka direktora Doma učenika u Zrenjaninu!

 
  • 34

Uprkos upozorenjima nastavnika da će povratak osumnjičenog Đ. K. (16) uticati negativno na psihičko zdravlje devojčice (15), direktor Doma učenika Goran Petković je odlučio da se osumnjičeni vrati u dom u kom živi i napastvovana devojčica

Upravnik doma učenika "Angelina Kojić Gina" u Zrenjaninu Goran Petković dozvolio je učeniku osumnjičenom da je silovao petnaestogodišnju devojčicu da se vrati u dom u kom živi i devojčica koju je napastvovao.

Podsetimo, petnaestogodišnja učenica iz jednog sela kod Zrenjanina prijavila je da su je silovali Đ. K. (16) i njegov drug (18) u Domu učenika u kojem svi stanuju. Uprava Doma učenika je slučaj prijavila policiji, koja vodi istragu.

Devojčicu drogirali pa silovali u domu za učenike?!

Uprkos upozorenjima nastavnika da će povratak Đ. K. uticati negativno na psihičko zdravlje devojčice, Petković je odlučio da se osumnjičeni vrati.

- Na zahtev vaspitača, održani je pedagoško veće, na kojem je direktoru predočeno kakve posledice po devojčicu može imati povratak dečaka u dom. Vaspitači su upozorili direktora da su od dece čuli da je dečak već provocirao silovanu devojčicu - kaže izvor iz doma za beogradske medije.

Foto: sxc.hu/trublueboy Foto: sxc.hu/trublueboy

Vaspitači, koji ne žele da snose odgovornost ako se devojčici nešto desi, predložili su da se sa Đ. K. raskine ugovor do okončanja sudskog postupka.

- Jedan vaspitač je upitao direktora: "Šta ako devojčica uradi sebi nešto?", na šta mu je direktor odgovorio: "To je njen problem, a ne naš". Vaspitači nisu mogli da veruju šta čuju - kaže sagovornik.

Odlukom direktora šokirana je i Vesna Tomić, socijalni radnik Instituta "Dr Milan Jovanović Batut".

- Ako je direktor izgovorio da to nije njegova briga, zreo je za nei psihološki tretman. Povratak dečaka koji ju je silovao pogoršaće devojčicine probleme. Direktorovo ponašanje pokazuje da njegove kompetencije nisu na zadovoljavajućem nivou za poziciju na kojoj se nalazi - kaže ona.

(Telegraf.rs)

Video: Predivna priča o spasavanju zaštićene i ugrožene vrste: "Vrtela se kao vitez Koja nasred puta"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vozd

    26. mart 2015 | 07:59

    Direktora smeniti odmah a siledziju u drugi dom.Dali bi ga vratio da mu je cerku silovao?

  • ?

    26. mart 2015 | 08:41

    Ili su ga (direktora) podmitili roditeli tog nasilnika ili i sam ima tih sklonosti pa se identifikovao sa delikventom i podrzava ga. U svakom slucaju, pohvala za ljude koji su reagovali na takvu opasnu po psihu devojcice odluku direktora. Hitno da se sprovede istraga nadleznih organa i nasilnik se ukloni iz doma! U suprotnom se salje signal javnosti da silovanje je sasvim u redu i necete za njega odgovarate!

  • aksel

    26. mart 2015 | 07:56

    Prosto ne mogu da verujem da je ovo istina,pa u kojoj drzavi zivimo? Da li je moguce da ovako jedna odluka moze da bude u nadleznosti nekog direktora Doma? Bez obzira kakvu ce odluku doneti sud,direktor nije smeo da donese ovakvu odluku. Komentar direktora da je "to njen problem" ne mogu ni da komentarisem. Da sam roditelj pomenute devojcice,posetio bi direktora!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA