DŽIHADISTI OSLOBODILI DVA TAOCA: Sudbina zarobljenog Srbina i dalje nepoznata!

 
  • 1

Obojica taoca su saslušani od strane libijske obaveštajne službe, koja je o svojim saznanjima obavestila i svoje austrijske kolege. Ministarstvo spoljnih poslova Bangladeša nije saopštilo da li je za dvojicu svojih državljana džihadistima isplatilo otkupninu

Dvojica taoca, koje su oteli ekstremisti Islamske države (ID) sa naftnog polja sa još sedmoricom stranih državljanina, među kojima je i Dalibor Savičić (39), Austrijanac srpskog porekla koji živi u Lincu, oslobođeni su sinoć.

Džihadisti traže 500.000 dolara u zamenu za život otetog Srbina u Libiji!

Prema njihovim izjavama, svi taoci, među kojima se nalazi i Dalibor Savičić, su još uvek živi. Nakon oslobađanja, dvojica taoca prebačena su u jednu bolnicu u libijskom gradu Sirta, prenosi "BBC". Sami detalji njihovog oslobađanja nisu poznati.

Obojica taoca su saslušani od strane libijske obaveštajne službe, koja je o svojim saznanjima obavestila i svoje austrijske kolege. Ministarstvo spoljnih poslova Bangladeša nije saopštilo da li je za dvojicu svojih državljana džihadistima isplatilo otkupninu.

Foto: Facebook/Dalibor Savicic Foto: Facebook/Dalibor Savicic

SRBINA DRŽE U GADAFIJEVOJ KUĆI: Ne zna se da li je živ ili mrtav!

Podsetimo, Savičić je otet 6. marta nakon što su džihadisti, odgovorni za masakr i brutalno odsecanje glava 21 egipatskog Kopta u februaru, kod grada Sirta napali naftno polje Gani i ubili osmoricu čuvara, a kidnapovali devet radnika. Asutrijski mediji su objavili da ID za njega traži otkup od 500.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    27. mart 2015 | 16:02

    Pa država plaća milion dolara zato što je neki kreten pretuko amerikanca a ne može da plati pola miliona za slobodu ovog čoveka...sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA