HOROR: Žena profesionalni vojnik viljuškom izbola svoju bebu od 13 meseci!

 
  • 6

Marija S. (26) iz Pejkovca kod Žitorađe ubila svoje trinaestomesečno dete, posle čega je pokušala da izvrši samoubistvo nožem! "Devojčica je bila kao lutka, ne mogu da verujem da je rođena majka mogla tako surovo da je ubije", kažu komšije

Marija S. (26) iz Pejkovca kod Žitorađe ubila je svoju trinaestomesečnu bebu, posle čega je pokušala da izvrši samoubistvo nožem!!!

Kako Telegraf.rs saznaje, Marija je profesionalni vojnik na službi u Vojsci Srbije. Nezapamćen zločin dogodio se u ponedeljak nešto posle sedamnaest časova u kući u kojoj je Marija S. živela s roditeljima, bratom, takođe profesionalnim vojnikom i babom. Motivi tragedije su još nejasni, ali se pretpostavlja da je Marija dete ubila u trenutku nervnog rastrojstva.

KOMŠIJE: VIDELI SMO JE KAKO ŠETA S DETETOM SAT VREMENA PRE UBISTVA

Marijine komšije kažu da ništa nije ukazivalo na njenu nameru da ubije dete.

- Samo dan ranije bila je kod nas, ponašala se potpuno normalno, ništa nije nagoveštavalo da se sprema da učini tako nešto. Neposredno pre ubistva videli smo je kako šeta dete ispred kuće. Nije prošlo ni sat vremena otkako je ušla u kuću kada smo čuli vrisku! Njena majka i baba su dozivale u pomoć! Moji rođaci i ja smo odmah otrčali do njihove kuće. Tamo je bilo mnogo drugih komšija koji su takođe došli kada su čuli krike - kaže jedan od prvih komšija, pa nastavlja:

- Jedna žena je bebu držala u rukama i trčala prema kolima, ali je već na prvi pogled bilo jasno da je dete mrtvo. Uzeo sam kombi kako bih majku prevezao do bolnice, jer je ona dosta krupna, pa ne bi mogla da stane u kola. Bila je u besvesnom stanju, imala je posekotine po vratu i po stomaku. Odvezli smo ih u Žitorađe, tamo je i zvanično potvrđeno da je beba mrtva, a majku su prebacili u prokupačku bolnicu – navodi naš sagovornik.

Komentarišući motive tragedije, komšije ističu da smatraju da je povod bio nesređena porodična situacije Marije S.

- Ona se upoznala sa svojim nevenčanim suprugom u Prokuplju, koji je takođe profesionalni vojnik. Živela je s njim, ali se mesec dana nakon rođenja deteta vratila kod roditelja u Pejkovac. Nevenčani muž bi povremeno dolazio kod nje, pre mesec dana su detetu proslavili rođendan. Devojčica je bila kao lutka, ne mogu da verujem da je rođena majka mogla tako surovo da je ubije - u čudu je naš sagovornik.

PRIMLJENA NA NEUROPSIHIJATRIJU U VOJNOJ BOLNICI

Marija S. je primljena na prokupačko Odeljenje urgentne medicine, gde joj je ukazana prva lekarska pomoć i nije u životnoj opasnosti. Njoj je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je da je ubila svoje dete.

Portparolka zdravstveniog centra "Toplica" iz Prokuplja Jelena Pantović rekla je da pacijentkinja nije životno ugrožena, a na stomaku ima više plitkih ubodnih rana, koje je sama sebi nanela. Marija S. je iz prokupačke bolnice prebačena u Vojnu bolnicu u Nišu na odeljenje psihijatrije, jer je vojni osiguranik.

Uviđaj na licu mesta izvršio je istražni sudija Višeg suda u Prokuplju Ivan Rakić u prisustvu policije, a naložena je obdukcija tela deteta. Rakić kaže da u ovom trenutku ne može da iznese detalje dogadjaja kakav se ne pamti u ovom delu Srbije.

- Postoji osnovana sumnja da je M. S. kuhinjskim nožem lišila života svoju trinaestomesečnu kćer. Policijska uprava joj je odredila zadržavanje, ali se ona trenutno nalazi u Vojnoj bolnici na psihijatrijskom posmatranju - ističe Rakić.

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Milivoje Pajović potvrdio je da je M. S. profesionalno angažovana u Vojsci Srbije.

- Ona je zaposlena u vojsci od novembra 2009. godine kao pripadnik 310. inižinjerijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske stacioniranog u Prokuplju. Zbog neuropsihijatrijskog zbrinjavanja smeštena u Vojnu bolnicu, a sve ostalo je u nadležnosti istražnih organa - ističe Pajović.

(Telegraf.rs)

Video: Jovanović: Trudimo se da napravimo funkcionalnog robota

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bokvek

    3. april 2012 | 16:45

    e sad lepo kaznite i psihologa koji je potpisao da je normalna za prijem u vojnu sluzbu!!!!!

  • mici

    3. april 2012 | 12:45

    ma nemoj dzabe da je saljete u ludnicu, spalite to na lomaci pa da ceo svet vidi kako se kaznjavaju cedomorke...

  • ANDREA

    6. jun 2012 | 19:55

    O BOŽE KUDA IDE OVAJ SVIJET.SVAKI DAN CITAM NEGDJE KAKO JE MAJKA UBILA SVOJE DIJETE...TREBALO BI TO SVE NJIMA RADIT KAO STO SU ONE SVOJOJ DJECI MA NI 5 PUTA GORA KAZNA NEBI BILA DOVOLJNO...I DA JE ČOVJEK LUD NE ZNAM KAKO IMA TO SRCA NAPRAVIT MALOM BESPOMOĆNOM DIJETETU....IMAM PRESLATKU NECAKINJU OD SKORO 2 GODINE ZA KOJU BI DALA ZIVOT...A OVI STO SU SPREMNI NAPRAVIT TO MALOM DJETETU TO NISU LJUDI,NI ŽIVJET NISU ZASLUŽILI.... OVO JE ŽALOSNO SKORO SAM SE RASPLAKALA KAD SAM OVO VIDILA :/

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA