UBILI 1.000 CIVILA I DECE, OPLJAČKALI 100.000 MARAKA: Jezivi detalji optužbi za Srebrenicu!

 
  • 25

Aleksa Goljanin, osumnjičen da je preneo naređenje da se ubiju muslimani u Kravicama, od opljačkanih stvari žrtava otvorio je preduzeće za prevoz

Pored krivične, protiv osmorice uhapšenih zbog ubijanja muslimana iz Srebrenice, pokrenuta je i finansijska istraga.

Istragom je utvrđeno da se Aleksa Goljanin, rodom iz Goražda nastanio u Sremskoj Kamenici i postao vlasnik firme "Euro Auto Sistem" d.o.o. Za vreme rata on je preuzeo komandu nad Prvom četom Specijalne brigade policije RS koja je između 13. i 14. jula 1995. ubila više od 1.000 civila u Kravicama i opljačkala ih za više od 100.000 maraka.

SLUČAJ SREBRENICA: Uhapšen Neđo Kasapin i još sedam osoba zbog RATNIH ZLOČINA!

U tom zločinu učestvovala je i Druga četa, kojom je komandovao uhapšeni Nedeljko Milidragović - Neđo Kasapin, prenosi "Blic".

Goljanin se sumnjiči i da je 12. jula 1995. sakupljao civile iz Srebrenice radi sprovođenja u sabirni centar u Potočarima gde su ubijani.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Istog dana učestvovao je i u ubistvu između 15 i 20 zarobljenih Bošnjaka na livadi pored puta Konjević Polje - Bratunac.

Od 17. i 18. jula tražio je muslimane koji su se sklonili u šumama iznad puta Bratunac - Konjević Polje. Tada su ubijene četiri osobe od kojih je jednu ubio Goljanin.

Milidragovića, Goljanina i ostale učesnike zločina identifikovala su i trojica njihovih saboraca, koji su odbili da učestvuju u masakru. Jedan od njih, koji je vozio kamion, pucao je sebi u nogu da ga ne bi naterali da strelja civile.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sini

    20. mart 2015 | 12:24

    E ,dali bas sve tako????

  • ..M@skulin

    20. mart 2015 | 14:08

    ..kad vec pominjete Kravice pomenite i Srbe koji su uoci Bozica masakrirani na svirep nacin!

  • miki

    20. mart 2015 | 13:52

    Naser i njegove ubice pobise u podrinju preko 3500 zena,dece,vojnika i staraca i zivi mirno,ako njima na cast i obraz, da mi svojim zlocincima sudimo jer je svaki pa i nas zlocin za osudu i oni koji su to cinili treba da robijaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA