U Ivanjici se pojavila klizišta, porodice se sele iz svojih domova!

 
  • 1

S obzirom na nepovoljne meteorološke prognoze, žitelji ivanjičke opštine strahuju da će na tom području biti još pomeranja tla

Zbog obilnih padavina na području opštine Ivanjica pojavila su se brojna klizišta, a sedmočlana porodica Kolarević je bila prinuđena da se iseli iz svog doma.

Elementarne nepogode koje su zadesile Srbiju uzimaju danak i u opštini Ivanjica. Reč je o brojnim klizištima koja prete da nanesu veliku štetu.

Najugroženiji deo je gradsko naselje Šljivići gde erozija zemljišta ugrožava veći broj stambenih objekata.

Prema izveštaju specijalizovane službe iz Valjeva, na području opštine Ivanjica uočene su, pored naselja Šljivići, još tri lokacije kojima prete klizišta, kaže danas za Tanjug direktor ivanjičke Direkcije za puteve i izgradnju Vanja Glavinić.

- Stručnjaci predviđaju da će sanacija u Šljivićima koštati od 4 do 6 miliona dinara. Za pomereno tlo u Šumljanskoj ulici za sanaciju je predviđeno oko 3 miliona.Što se tiče klizišta na putu Bukovica - Zaglavak, neophodno je oko 5 miliona dinara, dok je za sanaciju kod puta Robaje potrebno 4 miliona dinara - rekao je Glavinić.

S obzirom na nepovoljne meteorološke prognoze, žitelji ivanjičke opštine strahuju da će na tom području biti još pomeranja tla.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA