SLUČAJ SREBRENICA: Uhapšen Neđo Kasapin i još sedam osoba zbog RATNIH ZLOČINA!

 

Osam osoba je uhapšeno zbog zločina u Srebrenici, zbog sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva

Sedam osoba je uhapšeno zbog zločina u Srebrenici, a u saopštenju Tužilaštva za ratne zločine navodi se da su, po njihovom nalogu lišeni slobode ljudi na više lokacija u Srbiji.

- Profesionalno izvedenom akcijom pripadnika MUP-a Srbije, sedam osumnjičenih - N.M, A.G, M.B, A.D, B.M, J.P i D.P, sprovedeno je u Tužilaštvo -  piše u saopštenju.

Vest o hapšenju osme osobe, koja je bila u bekstvu, stigla je oko podneva.

Tužilaštvo za ratne zločine donelo je naredbu za sprovođenje istrage protiv bivših pripadnika Centra za obuku "Jahorina" u sastavu Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, zbog sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

AP navodi da je "najvažnija osoba" koja je danas uhapšena Nedeljko Milidragović, komandant koji je imao nadimak "Neđo Kasapin", i koji je posle rata postao uspešni biznismen u Srbiji.

Među žrtvama je više od 1.000 civila muslimanske nacionalnosti čiji su posmrtni ostaci identifikovani u masovnim grobnicama na više lokacija, među kojima su Glogova 1 i 2 i Ravnice.

FOTO TANJUG / NENAD MILOŠEVIĆ FOTO TANJUG / NENAD MILOŠEVIĆ

Tužilaštvo i MUP tragaju za još nekoliko lica za koja se pretpostavlja da su u susednim zemljama.

Očekuje se hapšenje još jedne osobe.

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić je rekao za AP da je ovo veoma bitan trenutak za Srbiju u "suočavanju sa prošlošću".

- Važno je naglasiti da je ovo prvi put da se tužilaštvo bavi masovnim ubijanjem civila i ratnih zarobljenika u Srebrenici - rekao je Vekarić za AP.

Tužilac je dodao da je ovo bitan trenutak za suočavanje sa prošlošću.

- Nikada se nismo bavili zločinama te veličine. Veoma je bitno da Srbija zauzme jasan stav što se tiče Srebrenice kroz sudski proces - rekao je Vekarić.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarev grad

    18. mart 2015 | 08:39

    Sve pohapsite gospoda ko god je bio na ratiste sudite sad a kad vam ponovo zatrebaju ratnici morace te da ih uvezete iz eu. Niko nece da bude ratni zlocinac... Dal je moguce da je svaki drugi srbin zlocinac a ovi drugi nista...

  • Pravi Srbin

    18. mart 2015 | 08:41

    Dokle bre vise hapsite srbe???

  • DD

    18. mart 2015 | 08:39

    I DALJE SE BAVIMO IZMIŠLJENIM ŽRTVAMA. SRAMOTNO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA