SVE O SRUŠENOM HELIKOPTERU: Uvezen iz Rusije pre 18 godina!

 
  • 30

Helikopteri su originalno proizvedeni za Sovjetski Savez 1989. i 1991. godine, a u Srbiju su uvezeni polovni 1997. godine za potrebe Jedinice za specijalne operacije Resorsa državne bezbednosti, koja ih je koristila na Kosovu

Transportni helikopter Mi-17, koji se srušio u širem rejonu aerodroma "Nikola Tesla" kod Surčina, bio je jedan od svega dva primerka te letelice koja je korišćena u Vojsci Srbije.

Dva helikoptera Mi-17 su letela u sastavu 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade u Batajnici, a u Vojsci Srbije imali su internu oznaku HT-48 (Helikopter Transportni 48), prenosi Beta.

ZVANIČNO: Nema preživelih u padu helikoptera, i beba ipak nastradala! Tuga!!! (VIDEO)

U pitanju le letelica sa evidencijskim oznakama 12550 i 12551.

Helikopteri su originalno proizvedeni za Sovjetski Savez 1989. i 1991. godine, a u Srbiju su uvezeni polovni 1997. godine za potrebe Jedinice za specijalne operacije Resorsa državne bezbednosti, koja ih je koristila na Kosovu.

Printskrin: Youtube/RuptlyTV Printskrin: Youtube/RuptlyTV

SRUŠIO SE VOJNI HELIKOPTER SA BOLESNOM BEBOM! Nezapamćena tragedija kod aerodroma Nikola Tesla (VIDEO)

Vojska Srbije preuzela je dva helikoptera Mi-17 2006. godine i remontovala ih 2010. godine, nakon čega su uključeni u upotrebu.

Helikopteri Mi-17 predstavljaju unapređenu verziju najpoznatijeg sovjetskog transportnog helikoptera Mi-8, koji se takođe koristi u Vojsci Srbije.

TELEGRAF NA MESTU STRAVIČNE NESREĆE: Ovde se srušio helikopter sa bolesnom bebom! (VIDEO)

Printskrin: Youtube/petr muller Printskrin: Youtube/petr muller

U pitanju je srednji transportni helikopter koji se koristi u desetinama armija sveta a koji, u odnosu na Mi-8, ima jači motor i unapređenu avioniku.

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva odbrane, helikopter Mi-17 srušio se u petak uveče u akciji traganja i spasavanja, tokom koje je životno ugrožena beba transportovana iz Raške u Beograd.

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    14. mart 2015 | 11:53

    PA DRZAVO. KOJI JE ODGOVOR? JELI ZUTI STA IMA DA KAZETE? SRAM VAS BILO. UNISTILI STE VOJSKU. OVO JE NA SRAMOTU I NA DUSU SVIH ONIH KOJI ZNAJU STA SU URADILI. SLAVA POGINULIM I DUBOKO SAUCESCE NJIHOVIM PORODICAMA.

  • ...

    14. mart 2015 | 12:09

    Iz Novog Pazara nebiz Raske....tuga znam doktora Dz.Ljaic dusa od coveka

  • *DELIJA*

    14. mart 2015 | 13:36

    Kakva smo mi država i vojska kad imamo dva helikoptera???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA