BIĆU JOŠ KRATKO PAPA: Franja ima jednu želju, i stvarno je NEOČEKIVANA!

 
  • 11

On veruje da ga je "gospod postavio ovde na kratko" i da mu "nije smetalo što je papa", ali da mu nedostaju dani kada je bio biskup u Buenos Ajresu i kada je mogao slobodno da se kreće gradom

Papa Franja (78) izjavio je da "ima osećaj da će njegova služba (pontifikat) biti kratka" i da bi bio spreman da podnese ostavku, kao i njegov prethodnik, umesto da doživotno bude poglavar Rimokatoličke crkve.

- Imam osećaj da će moj pontifikat biti kratak - četiri ili pet godina, možda čak dve ili tri. Dve su već prošle. Čudan je to osećaj - rekao je papa u razgovoru za meksički kanal Televiza, a prenosi agencija Rojters.

On veruje da ga je "gospod postavio ovde na kratko" i da mu "nije smetalo što je papa", ali da bi voleo da može da ode u Rim na picu i da ga niko ne prepozna.

Papa Franja je kazao da deli ideju svog prethodniku Benedikta 16. koji je bio prvi poglavar Rimokatoličke crkve u poslednjih 600 godina koji je podneo ostavku.

Foto:AP/Tanjug Foto:AP/Tanjug

- Generalno, mislim da je Benedikt to hrabro učinio da bi otvorio vrata za penzionisanje pape. Benedikta ne bi trebalo smatrati izuzetkom, nego institucijom - istakao je papa Franja.

On je rekao da mu nedostaju dani kada je bio biskup u Buenos Ajresu i kada je mogao slobodno da se kreće gradom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametan covek

    13. mart 2015 | 21:30

    Pa ovaj papa im je jedini pravi covek koji je stao na celo njihove crkve jedini noramlan i ispravan covek.A i hriscanski,skromno i rezonuje.Kada je covek sagledao malo bolju situaciju cele "papske kurije" i kakvom kardinalskom mafijom je okruzen.Lepo covek planira da spakuje kofere i kaze zbogom i daleko vam lepa kuca...

  • Nebojsa

    13. mart 2015 | 20:34

    Vidim ja da su katolici ugasili svecu… Sve manje i manje im se gazda firme zadrzava na celu upravnog odbora…

  • Александар Џунић

    13. mart 2015 | 21:06

    Вероватно се и сами изненаде када сагледају колико ту трулежи има и нису у стању да то поднесу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA