PREOKRET U SLUČAJU ASANŽ: Sudiće mu se u Londonu!

 
  • 4

Osnivač sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž prihvatio je ponudu švedskih tužilaca da ga ispitaju u Londonu zbog optužbi za silovanje, izjavio je njegov advokat

Švedski tužioci su tražili od osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža dozvolu da ga ispitaju u Londonu, gde boravi u ambasadi Ekvadora, što je on prihvatio. Takoše, tužioci su tražili i da obave DNK analizu.

Osnivač sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž prihvatio je ponudu švedskih tužilaca da ga ispitaju u Londonu zbog optužbi za silovanje, izjavio je njegov advokat.

- Mi sarađujemo u istrazi. On će prihvatiti zahtev - rekao je Per Samuelson, dodajući da je njegov klijent pozdravio ovaj potez švedskih tužilaca, prenosi AFP.

Australijanac Asanž se nalazi u ambasadi Evkadora od juna 2012. godine da bi izbegao ekstradiciju u Švedsku zbog optužbi za seksualni napad i silovanje koje on negira. On kaže da se plaši da će ga Švedska dalje izručiti SAD, gde bi mu se sudilo zbog odavanja najveće količine poverljivih podataka u istoriji Amerike.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako sam kaže, više ne veruje u pozitivan ishod svog slučaja i strahuje da ga SAD neće pustiti na miru zbog onoga što je učinio.

- Moguće je da sam osuđen na smrt - zaključio je Asanž.

Zamenik britanskog premijera Nik Kleg saopštio je prošle sedmice da je do sada policijska straža ispred ekvadorske ambasade koštala 15 miliona dolara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Feki

    14. mart 2015 | 12:54

    Veliko poštovanje GISPODINE ASANŽ. Istinski borac protiv nepravde.

  • Sisi

    14. mart 2015 | 09:56

    Siroti covek bolje da je cutao.

  • XXL

    14. mart 2015 | 23:56

    Ko silovao švedjanke. On. Pa one mu podmetnuli kada su se srele i shvatile da su isto veče obe bila sa njim. Pa spavao je sa njima posle ponoći dok su spavali goli u krevetu. Treba reći svetu da su izmislile silovanje jer je on imao sex sa njima bez kondoma a nije ih pitao. To je po švedskom zakonu silovanje. Skandal!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA