BANJALUKA USTALA PROTIV PEDOFILA: Terao je devojčicu na seks, a i dalje je na slobodi!

 
  • 6

- Šta je sada sa ljudima iz naselja koji imaju decu? Oni su ogorčeni. On je morao zbog svega da ostane u pritvoru do okončanja procesa i tada bi se javnost smirila - izjavili su meštani Banjaluke koji su ogorčeni na odluku da Mirko Blagojević (49) bude pušten da se brani sa slobode

Nakon što je Mirko Blagojević (49) iz Banjaluke, koji je osumnjičen da je počinio krivično delo zadovoljenja polnih strasti pred drugim, ispitan u banjalučkom Okružnom tužilaštvu i pušten da se u nastavku krivičnog postupka brani sa slobode, javnost u Banjaluci je zgrožena ovakvim postupkom Okružnog tužilaštva.

U banjalučkom naselju Lauš, gde živi Blagojević, vlada neverica i strah među ljudima. Aleksandar Petković, odbornik SDS u Skupštini grada iz ovog naselja, kaže za "Novosti" da je apsurdno da se Blagojević pusti na slobodu, nakon prikupljenih dokaza.

- Šta je sada sa ljudima iz naselja koji imaju decu. Oni su ogorčeni. On je morao zbog svega da ostane u pritvoru do okončanja procesa i tada bi se javnost smirila. Sada se samo na apsurdan način pokazuje da pravosudne institucije ne misle na građane i javni interes - ističe Petković i dodaje da ako pravosuđe ovako štiti građane, onda je bolje da prestane.

S druge strane, direktor Policije RS, Gojko Vasić, rekao je za "Novosti" da su policiji vezane ruke kad se govori o odlukama za pritvor i da je to na Tužilaštvu.

Foto: Foter/Flickr/.v1ctor Casale., Southworth Sailor Foto: Foter/Flickr/.v1ctor Casale., Southworth Sailor

Inače, iz Okružnog tužilaštva Banjaluka saopšteno je da je od strane CJB Banjaluka, dostavljen izveštaj protiv Mirka Blagojevića iz Banjaluke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo zadovoljenja polnih strasti pred drugim. Osumnjičeni je sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka radi ispitivanja, naveli su iz te institucije.

Nakon ispitivanja, zbog toga što nije ispunjen nijedan od posebnih uslova za određivanje mere pritvora, osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode.

Blagojević je raskrinkan kad je pre sedam dana započeo dopisivanje sa četrnaestogodišnjom devojčicom preko interneta, ne znajući da se iza tog profila krije banjalučki novinar.

U toku svog dopisivanja Blagojević je uveravao devojčicu da, kad je seks u pitanju, razlika u godinama nema nikakve veze. Policija je prilikom hapšenja Blagojevića pronašla kod njega i ženske gaćice i ostalo žensko intimno rublje, dok je u njegovom automobilu pronađeno seksualno pomagalo vibrator. U Blagojevićevoj kući je pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    9. mart 2015 | 11:46

    Možda bi trebalo onako slučajno sresti ga u nekoj mračnoj ulici,pa da se oklizne na koru od banane....i tako nekoliko puta...

  • нели

    9. mart 2015 | 14:54

    Као пво. Пише се :криминалан педофил! Само педофил, није негативна реч. Значи: онај који воли децу! У позитивном смислу . Наравно. Немогу стално да верујем. Да такве особе постоји . Деца сви знамо, брзо се уплаше. Само ова слика исциниран. Замолите срце. Закон мора бити пуно строг. За тако нешто. Деца јадна су цео жот је покварен. Накрају какав је то живот. Гледао осам сам на прегледу једне девојцисе. Нисам могао да се смирим, месец дана. И данас кад се сетим. Заплакао бих. То су болесни мушкарцу. Да у опште Бог овако нешто створи. Деца су наш живот. И тако нешто несме да се деси!!

  • Lemi

    10. mart 2015 | 21:44

    Бања Лука <3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA