KURDI U KAVEZIMA: Islamska država objavila novi brutalni snimak (FOTO) (VIDEO)

 
  • 31

Na snimku je prikazano kako taoce, spuštenih glava, džihadisti vode ka kavezima na jednom trgu okruženom betonskim zidovima i maskiranim borcima Islamske države sa oružjem u rukama

Džahidistička organizacija Islamska država (ID) objavila je danas novi video snimak na kojem su prikazani zarobljeni kurdski borci, voženi u kavezima iračkim ulicama.

Na snimku se vidi 21 zarobljenik, svi u narandžastoj odeći, koji su predstavljeni kao 16 boraca vojnih snaga iračkog Kurdistana - takozvane pešmerge, dva iračka vojnika i tri policajca iz Kirkuka, grada koji se nalazi 240 kilometara severno od Bagdada, prenosi AFP.

UŽASAVAJUĆE: Džihadisti leševe mrtvih Sirijaca vezuju za motore i voze ih ulicama (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Najpre je prikazano kako taoce, spuštenih glava, džihadisti vode ka kavezima na jednom trgu okruženom betonskim zidovima i maskiranim borcima ID sa oružjem u rukama, a jedan bradati muškarac sa belim turbanom upozorava pripadnike pešmerge da se ne suprostavljaju džihadističkoj organizaciji.

Printskrin: Youtube/EllieNews Printskrin: Youtube/EllieNews

Potom se vidi kako se zarobljenici u kavezima smeštenim na zadnjem delu kamioneta sprovode ulicama, dok desetine stanovnika i naoružanih muškaraca sve to posmatraju.

Na snimku nije preciziran datum niti lokacija, ali su kurdski izvori rekli francuskoj agenciji da je napravljen pre nedelju dana na pijaci u Havidži, gradu pod kontrolom ID koji je oko 50 kilometara udaljen od Kirkuka.

PERVERZIJE DŽIHADISTA: Piju vijagru i teraju žene na brutalni seks!

Video snimak ne sadrži nijednu ekplicitnu pretnju zarobljenicima, ali su oni na kraju prikazani kako kleče pred maskiranim muškarcima koji drže automatsko oružje. Pojedini zapadni mediji javljaju da imaju nepotvrđene informacije da su nakon završetka snimka zatočenici pobijeni.

Printskrin: Youtube/EllieNews Printskrin: Youtube/EllieNews

U okviru ovog snimka prikazane su i scene iz ranije objavljenih snimaka ID, uključujući pogubljenje jordanskog pilota Maaza al-Kasasbeha, koji je spaljen živ u kavezu, kao i odrubljivanje glava 21 egipatskom hrišćaninu u Libiji.

Komandant pešmerge u Kirkuku, general Hijova Raš, rekao je da su pripadnici kurdske vojske zarobljeni 31. januara kada su kurdski borci odbili teroristički napad ID na Kirkuk.

Islamska država je zauzela velike delove Sirije i Iraka prošle godine, proglašavajući islamski "kalifat" i čineći rasprostranjena zlodela, podseća francuska agencija.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • драгана

    22. februar 2015 | 18:24

    Дивљаци!Драга,Европо,нису они далеко од вас.Комшије сте,само пред том чињеницом затварате очи.

  • Djuro

    22. februar 2015 | 19:13

    Ne kapiram kako ih zarobe zive !? Jel ratujes , ratujes ! Znas sta te ceka ako te ova stoka uhvati zivog , pa prosvirao bih sam sebi glavu kad bi mi prisli ili aktiviram exploziv pa ti koji su prisli zajedno samnom u vazduh !

  • majkaRusija

    22. februar 2015 | 19:12

    bolesni ljudi bolesne vere... nije mi jasno kako ta amerika i evropa koji su tako veliki zastitnici ljudskih prava.. kako ne reaguju.... a nad jadnom Srbijom su se oduvek izivljavali.... ali srbija je bila i ostace pravoslavna.... zivela majka Rusija i pravoslavlje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA