Grci se izvukli, dobili još četiri meseca finansijske pomoći

 
  • 3

Grčka televizija Skaj potvrdila je da Atina do ponedeljka mora Briselu da predstavi listu reformi koje planira da sprovede, u okviru produženja programa finansijske pomoć

Program finansijske pomoći Grčkoj biće produžen na još četiri meseca, saopštili su neimenovani izvori nakon završetka sastanka ministara finansija evrozone.

- Rešeno je. Na četiri meseca - rekao je jedan od zvaničnika, prenosi Rojters.

Grčka televizija Skaj potvrdila je da Atina do ponedeljka mora Briselu da predstavi listu reformi koje planira da sprovede, u okviru produženja programa finansijske pomoći.

TV Skaj je precizirala da lista reformi mora da uključuje detalje o tome kako Atina namerava da se izbori sa utajom poreza i korupcijom, kao i kako misli da reformiše disfunkcionalnu javnu administraciju, prenosi Gardijan.

Pored toga, Grčka treba da predstavi mere za okončanje humanitarne krize u zemlji, koja je rezultat šestogodišnje recesije i stroge budžetske štednje, na koju se Atina obavezala u okviru postojećeg programa međunarodne finansijske pomoći.

Nakon vesti da su ministri finansija Grčke i evrozone približili stavove, evro je ojačao u odnosu na dolar, a na američkim berzama evidentiran je rast deonica.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    20. februar 2015 | 21:37

    Ko svojoj državi želi dobro i ko ima malo mozga u glavi mora da uradi isto ono što je uradio ORBAN ---da se zahvali i MMF pošalje kući .

  • WWW

    20. februar 2015 | 21:57

    AU AL SU DOBRI...PA NE ODGOVARA IM DA GRCKA IZADJE IZ EU. ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA