ISPOVEST DOKTORKE KOJA JE URADILA CARSKI REZ TRUDNICI: Nisam mogla da spasem život svojoj prijateljici!

 
  • 61

- Radim 25 godina, a kod Sonje Miladinović je bila jedna od najtežih komplikacija koje sam videla - kaže ginekolog akušer Maša Ilić Marić, koja je uradila carski rez

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Telo Sonje Miladinović, 36.godišnje majke troje dece koja je preminula na VMA tri meseca nakon carskog reza u Ćupriji, posle obdukcije dopremljeno je ponovo u Ćupriju. Mada zvaničnog nalaza nema, suprugu Vladanu je na VMA rečeno da je Sonja umrla od sepse i plućne embolije.

I dok se porodica, još u velikom šoku, priprema za sahranu koja će biti sutra u Sinjem Viru kod Paraćina, dr Maša Ilić Marić, ginekolog-akušer koja je uradila carski rez, kaže da je potresena i da je ceo lekarski tim u Ćupriji uradio sve što je mogao.

ISKASAPLJENA PRILIKOM CARSKOG REZA: Porodilja preminula na VMA posle tri meseca borbe za život! (FOTO)

- Kod Sonje se pojavila jedna od najteže mogućih komplikacija carskog reza koje sam videla, a radim već 25 godina. Kod nje je došlo do akutnog popuštanja materice. Počela je strašno obilno da krvari, a stanje u sali je postalo dramatično. Odmah smo pozvali hirurge. Da bi zaustavili krvarenje morali smo da izvadimo matericu i jajnike, a u nastojanju da joj spasimo život, došlo je do drugih povreda koje su urolozi odmah sanirali. Vrlo sam potresena jer sam pacijentkinju duže poznavala, bile smo prisne. Sve sam uradila, ali nisam mađioničar. Transportovali smo je na VMA čim joj se stanje malo stabilizovalo - objašnjava dr Ilić Marić.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Prema njenim rečima, Sonji se na VMA stanje popravilo i nije učekivala smrtni ishod već da pacijentkinja izađe iz bolnice.

Sonja je već imala dva carska reza koja je ona takođe uradila, a ovaj fatalni je bio treći. Imala je i dve ranije operacije kile što je sve, uz gojaznost, povećavalo rizik.

Sa druge strane, Vladan Miladinović, suprug preminule, kaže da od traženja odgovornosti za Sonjinu smrt neće odustati.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Ovakvu tragediju nisam očekivao, niti je bilo ko nagovestio da postoji neki rizik. Obradovao sam se ćerki, a sad moram sam troje dece da čuvam. Prijavu ili tužbu ću sigurno pisati, a tačno protiv koga, čim budem imao vremena videću sa advokatom – kaže rezignirano suprug.

Od direktora Opšte bolnice u Ćupriji Marka Ilića saznajemo da će unutrašnja kontrola ove zdravstvene ustanove ispitati sve detalje ovog tragičnog slučaja.

(Z.R.P.)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    20. februar 2015 | 19:41

    Tužan događaj i nesmotrena izjava supruga. Nije tragedija što sam mora da čuva troje dece, već što se ugasio život i što će troje dece odrastati uskraćeni za majčinu ljubav, brigu i nežnost

  • Невена

    20. februar 2015 | 19:38

    ... доктор треба да буде хуман,и одговоран,али он није Бог.Довољна јој је казна сазнање да је можда могла,а није учинила,треба живјети са тим.

  • mikica

    20. februar 2015 | 19:22

    Sonja je već imala dva carska reza....ako neko ima dva carska reza koliko sam obavesten odavno NE SME DA RADJA TRECE DETE NA CARSKI REZ NIKAKO...SAUCESCE PORODICI NEKA JE TRUDNICI VECNA SLAVA:(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA