SRBIN NAPISAO HIMNU NOVORUSIJE: Evo kako su ga dočekali u Donjecku

 
  • 10

Ninoslav Nino Ademović počastvovan je što je njegova pesma ušla u uži izbor za himnu Donjecka, nedavno je boravio u Ukrajini, a za njegovu bezbednost postarale su se specijalne jedinice

Nino Ademović, poznati srpski kompozitor i aranžer, bliski saradnik Gorana Bregovića, na projektu za himnu Donjecka radio je sa Vladimirom Ciganovim, suprugom ruske pevačke zvezde Vike Ciganove. Ninoslav je poslao kompoziciju na konkurs, a od 300 prijavljenih njegova je ušla u tri najbolje među kojima će se birati buduća himna.

Novoorusija je, inače, ruski deo Ukrajine koji teži samostalnosti.

Ademović je dobio dosta poslovnih ponuda posle ove kompozicije, a nedavno je posetio i Donjeck, u kom je održao koncert.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Kada sam napisao pesmu pozvao sam Vikinog muža i zamolio ga da je posluša. On mi je odmah poslao avionsku kartu za Moskvu i otišao sam u Rusiju. Tamo je inače pravo ratno stanje. Zgrade su izbušene od gelera, prozori polupani, a tenkovi su bili svuda oko nas. Bio sam vojnik i nisam želeo da se plašim, ali nije mi bilo svejedno. Snajperisti su nas sve vreme čuvali, više se i ne sećam koliko ih je bilo.

Ističe da su ga ljudi tamo prijatno dočekali čak i oslovljavali sa "brate".

(Telegraf.rs)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    20. februar 2015 | 14:21

    DABOME. ZA NAŠU PRAVOSLAVNU BRAĆU. BRAVO!!!!!

  • Анти Антифа

    20. februar 2015 | 15:53

    Адемовић.Иако муслиман не крије да је Србин.Иначе,исправка,Новорусија де факто није део Украјине него сјседна држава на коју је Украјина извршила агресију.Као Хрватска на РСК или БиХ на РС

  • Еуклид

    20. februar 2015 | 14:00

    Kako bi to lepo bilo kad bi nas kompozitor bio tvorac himne Donjecka. Svaka cast i za ulazak u uzi izbor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA