EVO ŠTA U STVARI JEDETE U PEKARAMA: Posle ispovesti bivše pekarke smučiće vam se život!

Komentari

  • Milamile

    21. februar 2015 | 08:48

    Najgore sto mozete pojesti u restoranu je ubica gospodin pohovani.Izbegavajte fritezu, retko gde se redovno i propisano menja ulje, koje god da koriste.Punjenu hranu to je takodje losijeg kvaliteta, to punjenje bude uglavnom nes5o sto je preteklo, giros, piletina moze i da pocrni promeni miris, pa je marinada posle visecasovnog potapanja izvuce i finis pecenje koji naglasi dodatno miris zacina...ima toliko toga.Kada radim u restoranu i sama radim savesno, ali izbegavam restoransku hranu bas iz tog razloga sto nismo svi isti...moze da prodje neko predjelo, tu se barem vidi kada je meso seceno i u kom je stanju, a spoljasnost npr. komada je mnogo manje zlo od npr bureka i neurednih pekara...

  • jelena

    20. februar 2015 | 17:54

    Ja radim u pekari u odeljenu gde se prave peciva koja se kasnije zamzavaju i takva idu u radnje.Mogu vam reci da je higijena na nivou.ono sto padne na pod se odlaze sa strane zbog bakterija i nikad al nikad se ne vrati medju ostale.ali se to testo dalje salje na odeljenje sa hlebom gde se te bakterije prilikom p[ecenja uniste.i pravim pice i pecurke se vade rupicastom kasikom u drugu posudu te se operu.i nema nikakvih buba niti miseva a kamoli pacova.jer gazda uredno zove te ljude sto deratizuju prostorije.

  • Mama

    20. februar 2015 | 13:29

    Ma sve kad se gurne u rernu na200c crkava.

  • biljana

    20. februar 2015 | 10:30

    Mi u Velikom Gradistu,imamo pekaru.NJoj moze da zavidi bar pola SRbije

  • Olivera

    20. februar 2015 | 09:39

    Postoji,verovatno i takvih situacija.Ali,ako je vec tako zasto si tolike godine dozvolila sebi da radis na takvim mestima? Pazi i tvoj decko ima istu situaciju,pa jbg. Ajde da nigde ne idemo i nista ne kupujemo,jedemo.. Da se ogradim,nikome ne drzim stranu,mada me komentari ovog tipa u poslednje vreme iritiraju,jer svi su trovaci a niko nista ne preduzima.. Dovidjenja,prijatno.

  • Una

    19. februar 2015 | 21:57

    ,,Devojka po imenu Milena"a meni Pera pričao...

    • 19. februar 2015 | 22:42

      G

      @Una

      Sve je istina. Posle dve-tri uzastopne deratizacije ta gamad postane otporna na sve.

  • Rajka

    19. februar 2015 | 21:52

    Radim u pekari u Banja Luci i mogu vam reci da je higijena stvarno na zavidnom nivou. Gazda svaki dan ide u kontrolu po radnjama i opomene ako vido da je nesto prljavo da se ocisti kad se bude imalo vremena. Stvarno sve je super i nikakvih buba i miseva nema. Baren za ovih god dana mog rada. A sto se tice ove cure, pekara je takva zbog takvih kao sto si ti. Trebala si krpu u ruke od prvog dana a ne da zapustis toliko.

    • 20. februar 2015 | 13:23

      Mama

      @Rajka

      Valjda imaju cistacicu u pekari. A ti Milena si celo vreme ovo znala i pustila da ljudi jedu ovo djubre. Tek sad ti proradila savest kad si na bezbednom ostojanju jeli? Sram te bilo!

  • Leo

    19. februar 2015 | 20:37

    Lazes, to je samo u nekim pekarama i objektima, ako je vec to istina onda zovite sanitarnu, a ne da urusavate pekare i pekarski zanat za koji neko daje sve od sebe da bi nahranio svoju porodicu!

  • Maja

    19. februar 2015 | 20:24

    Radila sam i ja u pekari,jednoj,istina je ovo sto je rekla da budu bakule ili bubasvabe,pacovi,misevi,i proces dezinfekcije i deratizacije je mukotrpan i dug.postoje firme koje to rade i oni ti garantuju da ce sve eliminisati,gazdino je samo da plati.i stvarno je uspjelo.to kosta oko 250e na sest mjeseci,oni te obilaze,provjeravaju da li ih ima,vjerujte nikom nije prijatno kad su bubasvabe prisutne.ali problem se da rijesiti.znaci da doticna treba da kaze koje su to pekare i tacka.a ne sve u isti kos!!!

    • 19. februar 2015 | 22:02

      Junona Wrajter

      @Maja

      Koje b'e 250 evra za deratizaciju.., to košta samo 250 din/m2. Nego neće da daju kad su nas već navikli na ukus. Propao bi im poso.

  • Dražen

    19. februar 2015 | 20:15

    Ako je osoba koja radi sa hranom uredna i kvalitetno radi svoj posao neće ni dozvoliti da se buba švabe pojave u kuhinji ili u prostorijama gde sirovina stoji. Nego će se posvetiti čišćenju tih mesta. Ali nekima je bitnije kad nemaju posla da puše cigare i novine čitaju umesto da se posvete higijene. I ja sam radio u kuhinji ali nikad nisam dozvolio da dođe do te mere. Šta ja nebi jeo nebi ni drugome dao!!

    • 21. februar 2015 | 08:27

      Milamile

      @Dražen

      Jeste, ja imam gadno iskustvo sa N.Bg splavom.To je bila "kolera", ali nisam stala par dana i noci dok nisam kuhinju dovela do vrhunca i "izapsosilirala".Jos sam i ukljucila ostale kolege kojima to i nije bio posao ili obaveza, ali brate svi smo se hranili iz te kuhinje...

  • bg

    19. februar 2015 | 19:05

    Krusevac je u pravu

  • Ivan

    19. februar 2015 | 18:42

    Ja sam radio u jednoj pekari gde je higijena bila na niskom nivou. Kad god je dosla inspekcija gazda joj je gurao u dzep odredjenu svotu novca i nikom nista...

  • ivan

    19. februar 2015 | 18:37

    Opet,nasa famozna drzava,da je ima... Ne bi bilo tako,nego bi inspektori koi su zaduzeni za to radili svoj posao i takve pekare i restotane zatvarali i stavljali vlasniku dozivotnu zabranu da se vise bavi tim poslom,tako par njih...mislim da bi se za kratko vreme sve pekare i kuhinje caklele od cistoce kako napred tako i iza pulta...

  • Tata Ikun

    19. februar 2015 | 18:30

    Na slici je popac. I nije tako u svim pekarama, mada je pored tolike hrane praktično nemoguće držati gamad podalje.

    • 21. februar 2015 | 08:29

      Milamile

      @Tata Ikun

      Popac moze slucajno da zaluta u sezoni, ali on vise voli prirodu i travu, gadnije su musice, prljave ruke, kao i ne adekvatna uniforma...

  • kostadin

    19. februar 2015 | 18:07

    Samo neka truju sirotinju koja se časti u pekarama posle izlaska.Zamislite mastan prazan burek posle nekoliko piva. Beton i zatvor kao kamen.

  • Vuki

    19. februar 2015 | 17:41

    Slozila bih se sa doticnom u tome da ima i takvih pekara. Ali... Radim i ja u jednom takvom objektu gde je higijena na zavidnom nivou, a izvinucete...pa ta higijena zavisi od nas zaposlenih najvise, mi imamo spremacicu, ali mnogo zavisi i od nas samih. Tako da je to prica "trla baba lan".

  • Dexx....

    19. februar 2015 | 17:25

    A deca koja idu u skolu ugostiteljsku .idu na praksu u mini markete drug od moga sina 1 godina srednje skole prica mom sinu dok seku mesu i melju pljuju u meso dok su na praksi.a ne retko i uriniraju..uzas prijavio sam to dete roditeljima a oni rekli kako je to normalno i sta se sve radi po mesarama ..nisam verovao da su stali u njegovu zastitu a kada smo ga pitali zajedno kaze nisam ja ali moji drugovi jesu iz odeljenja ..

  • Kikii

    19. februar 2015 | 16:22

    Dobro jutro!

  • Pera Kojot # 1

    19. februar 2015 | 14:57

    8 vek!

  • Viola

    19. februar 2015 | 14:54

    Ja s dobila umotan burek sa pecenom buba švabom.Kad sam to vratla gazda me zamolio da nikom ne prijavim i da uzmem ako hoću 10 komada.Lepo sam zahvalila i nikad više nisam jela peciva iz pekare.

  • Pekar

    19. februar 2015 | 14:53

    Vidi ova lopata nema veze s vezom,neka lepo kaze gde se to setaju bube i pacovi pa neka sanitarna radi svoje,a ne ovako olajava ceo pekarski esnaf.Dosta bre vise ovakvih tekstova,ako nema sta pametnije da se pise pa ne mora ni ovo!

  • ha!

    19. februar 2015 | 14:47

    Bubasvabe osim sto su gadne po izgledu i sto vam je gadno da vam buba seta po hrani,nisu zarazne. Misevi mogu biti,ali gde ih ima toliko? A sad da vam kazem nesto drugo...moja majka radi na mestu gde cesto broji pare i malo-malo lizne prst pa broji. Posle rada sa prljavim parama i robom ,takodje,opusteno uzme da jede.Otac vrlo cesto uzme da jede hranu koja nije oprana,a neretko nesto cemu je rok istekao.OBOJE kod doktora nisu krocili godinama i nista im ne fali!!!!Ja perem ruke kao manijak i non-stop sam bolesna,non stop pod nekim dijarejama!Pa sad se malo zapitajte sta smo uradili sa svojim imunitetima od tog- ju ju,prljavo je,puno je bakterija,ne unosi to u sebe da ti ne bude nesto!

    • 19. februar 2015 | 17:35

      Srb

      @ha!

      Je bas takoj!!!

    • 19. februar 2015 | 19:02

      LabusNostradamus

      @ha!

      Dijareju dobijas od dezinfekcionih sredstava. Ubila si dobre bakterije,probaj sa probiotikom.

  • samo side što nema

    19. februar 2015 | 14:42

    Splavovi su još veća katastrofa. Retko gde možete naći restorane ili pekare koje zadovoljavaju Hasap (HACCP) standarde. Na nivou tajlanda smo po čistoći.

  • Zoks

    19. februar 2015 | 14:41

    Ovo kao nismo znali.,a sta li je u mesari,prodavnice zdrave hrane :-(

  • Pizza majstor

    19. februar 2015 | 14:38

    Sampinjoni se nikada i nigde ne peru.

    • 21. februar 2015 | 08:35

      Milamile

      @Pizza majstor

      Sampinjoni se ne trebaju prati vec ocistiti, njih cuva azot, koji je na povrsini, dovoljno je da ih dotaknemo nasin rucicama i prenesemo toplotu koja omogucava oksidaciju i razvoj bakterija, potamnece.To se desava i u dodiru sa hlorom(cesmovacom).Ako budes u prilici da potopis sampinjone u pravoj izvornoj vodi, nece potamneti.:)

  • 3eka

    19. februar 2015 | 14:37

    Ne treba generalizovati stvari. Sigurno da ima ovakvih mesta i sigurno je bar 80% takvih, ali ima i urednih. U mom fast foodu moze da se jede sa poda i hugijena je na prvom mestu, a to se moze videti na prvi pogled u svakom objektu.

  • d@$@

    19. februar 2015 | 14:28

    Znamo mi to odavno... Znamo i kakvo gorivo sipamo u svoje automobile, kakvo mleko nam deca piju, kakvo meso jedemo, kakvu vodu pijemo, znamo kako je i po bolnicama, drzavnim firmama, znamo da nas kradu na svakom cosku, zelena pijaca, znamo da nas lazu da ce biti bolje, znamo da i oni znaju da mi sve to znamo, dok oni mirno skijaju, rone, lete i dok nam se smeju. Tako da taj hleb... Nece nam mnogo naskoditi :)

    • 19. februar 2015 | 18:17

      Stef

      @d@$@

      Svaka cast majstore , sve je tako , najveci uspeh u ovoj drzavi je otici iz nje!

    • 19. februar 2015 | 21:55

      Stidljiv

      @d@$@

      Najbolji komentar sta sam do sad pročitao! Baš tako!

  • Prestigio

    19. februar 2015 | 14:18

    I ja sam imao trovanja od bureka jer nisam pio jogurt.Kad jedete burek sa sirom, mesom ili drugim, obavezno pijte jogurt! U trpezariji doma ucenika u Beogradu idu bubasvabe, pacovi i drugi insekti. Svuda! Treba se preuzeti da sve nestane.

  • Super Hik

    19. februar 2015 | 14:16

    U jednom restoranu na Konjarniku gde prodaju pilice, ispadne peceno pile na pod a oni ga samo vrate nazad.

  • Bora

    19. februar 2015 | 14:11

    Sta je sa buba rusima. Nije u redu da ih izostavimo..Ili su mozda bube rusi miroljubive prema buba srbima.

  • Mr.bin

    19. februar 2015 | 14:08

    Kinezi jedu bubasvabe pa sta

  • СЛОБОДА ИЛИ СМРТ!!! ЗА КРАЉА И ОТАЂБИНУ

    19. februar 2015 | 14:06

    Више не једем из пекаре ништа ни хлеб. Фуј у 21веку са се то дешава у пекарама.

    • 19. februar 2015 | 17:31

      notorious

      @СЛОБОДА ИЛИ СМРТ!!! ЗА КРАЉА И ОТАЂБИНУ

      Srbijo, OTAĐBINO!

  • Johny

    19. februar 2015 | 14:04

    Pa šta sad treba da postimo i ne jedemo.

  • Senna

    19. februar 2015 | 14:03

    Mislim da bi trebalo napisati imena, makar tih "renomiranih" restorana, čisto da se zna. Ovakvim tekstom se ne postiže ništa jer se za te stvari uglavnom zna da postoje, ali se ne zna gde se praktikuju.

  • Snezana яяя

    19. februar 2015 | 14:00

    Hleb i peciva pravim sama,smece iz pekare ne kupujem.

    • 19. februar 2015 | 15:35

      Tor

      @Snezana яяя

      Isto, iako sam musko kupio mini pekaru i spremam svaki dan

  • Real

    19. februar 2015 | 13:59

    Sad si nasla da pricas kad su te isterali iz svih pekara. Pa sto tad nisi pricala ??? Mislis sad ce neko da ti plati za ispovest. Strasno i jadno...

  • Novljanin

    19. februar 2015 | 13:56

    Bravo lutko,promjenit ces planetu...Ti i tvoj decko radili toliko godina i kazes sad ne mozes da cutis vise,a sami ste kao sklanjali svojim rukama te bubasvabe,zaboljela sad grbaca pa bi malo da blatis pekare i restorane. Ma vazi,promijenic ces svijet,to je sigurno. Sjedi doma

  • Brutus

    19. februar 2015 | 13:53

    dobar dijetalni članak

  • Gde?

    19. februar 2015 | 13:52

    Prvo toga ima od kako postoje pekare i restorani.a to sto je ona radila u takvim pekarama ne znaci da su sve.moj komsija ima pekaru sa poda da jedes koliko je cisto.ma da ruku na srce ima stvarno prljavih lokala do mile volje i u vecini ih drze dodjosi neki

  • zagondzija

    19. februar 2015 | 13:43

    sve je istina isti slucaj je i sa pekarama u priboju strasno

  • Paznja molim

    19. februar 2015 | 13:30

    Imao sam trovanje od burek sa pecurkama i jogurta..6h agonije od bolova i bespomocnosti.Javno kazem da sam to kupio u bramiliju zemun,prvomajska...kad sam to preziveo i otisao da im kazem, da se ne ponovi i ne dogodi nekom drugom..zaposleni se prave ludi i neki se cak smejali..Apelujem na svaku nepravilnost da se prijavi sanitarnim sluzbama..

    • 19. februar 2015 | 14:50

      haha

      @Paznja molim

      aahhahaha klasika ortak nasao bubasvabu u sendvicu isto u bramiliju. od tada nista tamo pojeo nisam. a vidjali smo i pre da pacov izadje tamo iza pekare gde mese i peku sve. uzaaaas

  • Acko

    19. februar 2015 | 13:25

    ..ima tu VELIKE ISTINE..!

  • Jasmina

    19. februar 2015 | 13:09

    Treba redovno po Hasapu vrsiti deratizaciju i dezisenkciju.Naravno njima to bude skupo.Drzavne razne ciklonizacije prskaju vodom.Niko ih ne ko trolise i to je toKoga briga za zdravlje.

  • Mira

    19. februar 2015 | 13:06

    Problem

  • Suza

    19. februar 2015 | 13:04

    Draga moja postoje takve pekare ali ne sve mada koliko ja znam radnici iz pekare takodje jedu hranu koju i svi ostali kupci jedu i nose hleb i pecivo kuci nesto se i ne gade bas,a za restorane gde sam ja radila su cisti i bez pacova jer kontrola dolazi redovno u suprotnom bi zatvorili

  • jaa

    19. februar 2015 | 13:01

    Ko zna kakve su to pekare i restorani... Gluposti :D

  • Slobo

    19. februar 2015 | 12:58

    Sta tu ima lose , insekti su puni proteina .

  • Komentator

    19. februar 2015 | 12:56

    Zavisi u kojim pekarama i kod koga.

  • Sava

    19. februar 2015 | 12:52

    Svaka cast na istini ovoj Devojci,mada se to zna poodavno,ali pomodarstvo je ucinilo svoje pa roditelji iako jedva krpe kraj sa krajem moraju deci dati bar 100dinara za pekaru,jel boze tamo skoro sva deca iz skole kupuju da jedu,nije bitno sto je higijena takva u velikoj vecini nasih pekara,glasno se razmislja da su to samo price jel da je istina pa onda bi se dosta njih i otrovalo od te hrane ,sto je strasno netacno razmisljanje,bitno je da se sve opravda sa lenoscu roditelja koji nemogu ujutro spremiti deci kuci dorucak,bolje dati kintu i idi u pekaru jel to je IN.

  • gg

    19. februar 2015 | 12:50

    Gazbe su uglavnom stipse. Meni je moj kad sam mu rekao da neradi sijalica u gardarobi doneo svecu. Odavno neradim kod njega a cuo san da je bankrotiro.

  • Neko iz mase

    19. februar 2015 | 12:46

    Pa, naravno da su pune kojakakvih krokodilcica, posto belike gazde izbegavaju da plate deraticaciju, a ako to i plate onda beze od sredstava za higojenu i cistocu, pa muceni radnici koji rade po pekarama moraju sami da to finensiraju, a minimalna plata im je 19 000 dinara pa navise. Hazde stede, pa im propadne posao i zatvore lokale, a sto je najgore-TRUJU NAROD. Radnici vec znaju pa ne jedu tu hranu. Ma, uzas!

  • Dr

    19. februar 2015 | 12:40

    Pa sto to nije projavila dok je tamo radila? Zar nepostoji inspekcija? Cini mi se da je ona najveca bubasvaba od njih svih, a sta je ona jela?

  • ---.major. MILAN TEPIC RS.K.

    19. februar 2015 | 12:39

    Ova ispovjest ove djevojke je sto posto istinita mislim da ima jos strasnijih stvari koje ugrozavaju nase zivote. Inspekcija je kratkovida njima nije cilj da nas zastite oni dodju uzmu 100-200 eura i smazu nesto sto gazda preporuci i odlaze zavrsenog posla a vlasnik dobije zapisnik da je kontrolom zateceno stanje u toj radnji na zadovoljavajucem nivou. Sada ostaje da se ako obolimo ljecimo jer nemozemo da sprijecimo.

  • niki

    19. februar 2015 | 12:33

    Kao da to inspekcija ne zna ali...Konkretno u Novom Sadu inspektori nose garderobu koja puno,puno vise kosta od plate 60.000,a odakle im?zapitajte se....

  • Ne volim januar

    19. februar 2015 | 12:32

    Draga moja pljujes po pekarama a nisi nista po tom pitanju uradila,ista si ko i gazde te

  • Vitez

    19. februar 2015 | 12:32

    NIKADA, NIKADA, NIKADA ne jedi u restoranu jelo koje je napravljeno od mlevenog mesa. To mi je pre 15-tak godina rekao komsija koji je bio sef fensi restorana!

  • Miša - Zemun

    19. februar 2015 | 12:25

    Sretna okolnost je što pekarski proizvodi se peku pa se tim putem pobije sva mikro gamad šta kod ostalih namirnica koje se termički ne obrađuju nije slučaj. Obzirom da smo svi mi još živi, a stalno jedemo takvu hranu, to znači da sve to i nije tako tragično i alarmantno jer je javna tajna da u Bgd, po osnovu brojnosti, svako ima svog pacova! Zato predlažem utešni stav da svi mi smatramo da su pacovi zapravo jedan oblik divljači koji silom prilika žive zajedno sa nama :)

  • Nana

    19. februar 2015 | 12:23

    I ja sam malo radila u kineskom i turskom fastfudu, sve je tacno

  • Sandra

    19. februar 2015 | 12:22

    Pecurke se i ne peru A pacivi idu na brasno ovde u austriji ima jedan coek koji sluzi da cera pacove zamislite znaci ja pecem hleb sama

  • ♡☆

    19. februar 2015 | 12:20

    Sto posto tacno.Iz iskustva znam da je tako.

  • Mb011

    19. februar 2015 | 12:19

    Kako da ne. Milana je očigledno dobila otkaz pa je besna na sve oko sebe. Uostalom, stavite ime i prezime Milane, ime pekare, pa da vidimo!

  • Pa

    19. februar 2015 | 12:17

    Nije to nista cudno ja sam radila u svetski poznatom hotelu u Londonu i kada krene da se raznosi hrana ispadne nesto vraca se nazad ili kada ostane nekom didaje se drugom u tanjir..ni sama nisam verovala ali tako je, a neko ti tamo skupo plati i misli jeo sam u eksluzivnom hotelu..

  • Neko

    19. februar 2015 | 12:15

    Ime pekare i kljuc,neko mora da odgovara,cemu onda sve ovo!?

  • prava drzava

    19. februar 2015 | 12:14

    U pravoj državi bi ovu Milanu priveli na informativni razgovor.Pa kad da izjavu i napravi listu pomenutih lokala, neka inspekcije rade svoj posao.Ako je istina lokale trajno zatvoriti,gazde debelo kazniti i kraj.Ako nije istina ovoj Milani krivična prijava zbog uznemiravanja javnosti,a ne da bude tresla se gora rodio se miš.

  • Sava

    19. februar 2015 | 12:13

    Ma idi bre zgadi mi pekare,a za restorane bas me briga tamo i ne idem.

  • Četvrti čovek

    19. februar 2015 | 12:12

    Sad je ona otkrila ameriku, radio sam deste godina u pekari u norveskoj i isto je tako zato ništa novo nije otkrila

  • Jana

    19. februar 2015 | 12:08

    Ima inspekcija da radi svoj posao uredno i povecajte kazne da budu tolike da gazge jure pacove kao macke. A i bubasvaba da nema nigde.

  • Alex83

    19. februar 2015 | 12:03

    Smuci mi dan.......fuj

  • Darko 100%

    19. februar 2015 | 12:02

    STO NAS NE UBI TO NAS OJAČA!!!!!

  • Ддаре

    19. februar 2015 | 11:59

    Jao ona je sad izmislila toplu vodu..to je dobro poznata stvar,al ja sva sreca nisam gadljiv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA