Najgore sto mozete pojesti u restoranu je ubica gospodin pohovani.Izbegavajte fritezu, retko gde se redovno i propisano menja ulje, koje god da koriste.Punjenu hranu to je takodje losijeg kvaliteta, to punjenje bude uglavnom nes5o sto je preteklo, giros, piletina moze i da pocrni promeni miris, pa je marinada posle visecasovnog potapanja izvuce i finis pecenje koji naglasi dodatno miris zacina...ima toliko toga.Kada radim u restoranu i sama radim savesno, ali izbegavam restoransku hranu bas iz tog razloga sto nismo svi isti...moze da prodje neko predjelo, tu se barem vidi kada je meso seceno i u kom je stanju, a spoljasnost npr. komada je mnogo manje zlo od npr bureka i neurednih pekara...
Ja radim u pekari u odeljenu gde se prave peciva koja se kasnije zamzavaju i takva idu u radnje.Mogu vam reci da je higijena na nivou.ono sto padne na pod se odlaze sa strane zbog bakterija i nikad al nikad se ne vrati medju ostale.ali se to testo dalje salje na odeljenje sa hlebom gde se te bakterije prilikom p[ecenja uniste.i pravim pice i pecurke se vade rupicastom kasikom u drugu posudu te se operu.i nema nikakvih buba niti miseva a kamoli pacova.jer gazda uredno zove te ljude sto deratizuju prostorije.
Postoji,verovatno i takvih situacija.Ali,ako je vec tako zasto si
tolike godine dozvolila sebi da radis na takvim mestima?
Pazi i tvoj decko ima istu situaciju,pa jbg.
Ajde da nigde ne idemo i nista ne kupujemo,jedemo..
Da se ogradim,nikome ne drzim stranu,mada me komentari ovog
tipa u poslednje vreme iritiraju,jer svi su trovaci a niko nista
ne preduzima..
Dovidjenja,prijatno.
Radim u pekari u Banja Luci i mogu vam reci da je higijena stvarno na zavidnom nivou. Gazda svaki dan ide u kontrolu po radnjama i opomene ako vido da je nesto prljavo da se ocisti kad se bude imalo vremena. Stvarno sve je super i nikakvih buba i miseva nema. Baren za ovih god dana mog rada. A sto se tice ove cure, pekara je takva zbog takvih kao sto si ti. Trebala si krpu u ruke od prvog dana a ne da zapustis toliko.
Valjda imaju cistacicu u pekari. A ti Milena si celo vreme ovo znala i pustila da ljudi jedu ovo djubre. Tek sad ti proradila savest kad si na bezbednom ostojanju jeli? Sram te bilo!
Lazes, to je samo u nekim pekarama i objektima, ako je vec to istina onda zovite sanitarnu, a ne da urusavate pekare i pekarski zanat za koji neko daje sve od sebe da bi nahranio svoju porodicu!
Radila sam i ja u pekari,jednoj,istina je ovo sto je rekla da budu bakule ili bubasvabe,pacovi,misevi,i proces dezinfekcije i deratizacije je mukotrpan i dug.postoje firme koje to rade i oni ti garantuju da ce sve eliminisati,gazdino je samo da plati.i stvarno je uspjelo.to kosta oko 250e na sest mjeseci,oni te obilaze,provjeravaju da li ih ima,vjerujte nikom nije prijatno kad su bubasvabe prisutne.ali problem se da rijesiti.znaci da doticna treba da kaze koje su to pekare i tacka.a ne sve u isti kos!!!
Ako je osoba koja radi sa hranom uredna i kvalitetno radi svoj posao neće ni dozvoliti da se buba švabe pojave u kuhinji ili u prostorijama gde sirovina stoji. Nego će se posvetiti čišćenju tih mesta. Ali nekima je bitnije kad nemaju posla da puše cigare i novine čitaju umesto da se posvete higijene. I ja sam radio u kuhinji ali nikad nisam dozvolio da dođe do te mere. Šta ja nebi jeo nebi ni drugome dao!!
Jeste, ja imam gadno iskustvo sa N.Bg splavom.To je bila "kolera", ali nisam stala par dana i noci dok nisam kuhinju dovela do vrhunca i "izapsosilirala".Jos sam i ukljucila ostale kolege kojima to i nije bio posao ili obaveza, ali brate svi smo se hranili iz te kuhinje...
Ja sam radio u jednoj pekari gde je higijena bila na niskom nivou. Kad god je dosla inspekcija gazda joj je gurao u dzep odredjenu svotu novca i nikom nista...
Opet,nasa famozna drzava,da je ima... Ne bi bilo tako,nego bi inspektori koi su zaduzeni za to radili svoj posao i takve pekare i restotane zatvarali i stavljali vlasniku dozivotnu zabranu da se vise bavi tim poslom,tako par njih...mislim da bi se za kratko vreme sve pekare i kuhinje caklele od cistoce kako napred tako i iza pulta...
Slozila bih se sa doticnom u tome da ima i takvih pekara. Ali... Radim i ja u jednom takvom objektu gde je higijena na zavidnom nivou, a izvinucete...pa ta higijena zavisi od nas zaposlenih najvise, mi imamo spremacicu, ali mnogo zavisi i od nas samih. Tako da je to prica "trla baba lan".
A deca koja idu u skolu ugostiteljsku .idu na praksu u mini markete drug od moga sina 1 godina srednje skole prica mom sinu dok seku mesu i melju pljuju u meso dok su na praksi.a ne retko i uriniraju..uzas prijavio sam to dete roditeljima a oni rekli kako je to normalno i sta se sve radi po mesarama ..nisam verovao da su stali u njegovu zastitu a kada smo ga pitali zajedno kaze nisam ja ali moji drugovi jesu iz odeljenja ..
Ja s dobila umotan burek sa pecenom buba švabom.Kad sam to vratla gazda me zamolio da nikom ne prijavim i da uzmem ako hoću 10 komada.Lepo sam zahvalila i nikad više nisam jela peciva iz pekare.
Vidi ova lopata nema veze s vezom,neka lepo kaze gde se to setaju bube i pacovi pa neka sanitarna radi svoje,a ne ovako olajava ceo pekarski esnaf.Dosta bre vise ovakvih tekstova,ako nema sta pametnije da se pise pa ne mora ni ovo!
Bubasvabe osim sto su gadne po izgledu i sto vam je gadno da vam buba seta po hrani,nisu zarazne. Misevi mogu biti,ali gde ih ima toliko? A sad da vam kazem nesto drugo...moja majka radi na mestu gde cesto broji pare i malo-malo lizne prst pa broji. Posle rada sa prljavim parama i robom ,takodje,opusteno uzme da jede.Otac vrlo cesto uzme da jede hranu koja nije oprana,a neretko nesto cemu je rok istekao.OBOJE kod doktora nisu krocili godinama i nista im ne fali!!!!Ja perem ruke kao manijak i non-stop sam bolesna,non stop pod nekim dijarejama!Pa sad se malo zapitajte sta smo uradili sa svojim imunitetima od tog- ju ju,prljavo je,puno je bakterija,ne unosi to u sebe da ti ne bude nesto!
Splavovi su još veća katastrofa. Retko gde možete naći restorane ili pekare koje zadovoljavaju Hasap (HACCP) standarde. Na nivou tajlanda smo po čistoći.
Sampinjoni se ne trebaju prati vec ocistiti, njih cuva azot, koji je na povrsini, dovoljno je da ih dotaknemo nasin rucicama i prenesemo toplotu koja omogucava oksidaciju i razvoj bakterija, potamnece.To se desava i u dodiru sa hlorom(cesmovacom).Ako budes u prilici da potopis sampinjone u pravoj izvornoj vodi, nece potamneti.:)
Ne treba generalizovati stvari. Sigurno da ima ovakvih mesta i sigurno je bar 80% takvih, ali ima i urednih. U mom fast foodu moze da se jede sa poda i hugijena je na prvom mestu, a to se moze videti na prvi pogled u svakom objektu.
Znamo mi to odavno... Znamo i kakvo gorivo sipamo u svoje automobile, kakvo mleko nam deca piju, kakvo meso jedemo, kakvu vodu pijemo, znamo kako je i po bolnicama, drzavnim firmama, znamo da nas kradu na svakom cosku, zelena pijaca, znamo da nas lazu da ce biti bolje, znamo da i oni znaju da mi sve to znamo, dok oni mirno skijaju, rone, lete i dok nam se smeju. Tako da taj hleb... Nece nam mnogo naskoditi :)
I ja sam imao trovanja od bureka jer nisam pio jogurt.Kad jedete burek sa sirom, mesom ili drugim, obavezno pijte jogurt!
U trpezariji doma ucenika u Beogradu idu bubasvabe, pacovi i drugi insekti. Svuda! Treba se preuzeti da sve nestane.
Mislim da bi trebalo napisati imena, makar tih "renomiranih" restorana, čisto da se zna. Ovakvim tekstom se ne postiže ništa jer se za te stvari uglavnom zna da postoje, ali se ne zna gde se praktikuju.
Bravo lutko,promjenit ces planetu...Ti i tvoj decko radili toliko godina i kazes sad ne mozes da cutis vise,a sami ste kao sklanjali svojim rukama te bubasvabe,zaboljela sad grbaca pa bi malo da blatis pekare i restorane. Ma vazi,promijenic ces svijet,to je sigurno. Sjedi doma
Prvo toga ima od kako postoje pekare i restorani.a to sto je ona radila u takvim pekarama ne znaci da su sve.moj komsija ima pekaru sa poda da jedes koliko je cisto.ma da ruku na srce ima stvarno prljavih lokala do mile volje i u vecini ih drze dodjosi neki
Imao sam trovanje od burek sa pecurkama i jogurta..6h agonije od bolova i bespomocnosti.Javno kazem da sam to kupio u bramiliju zemun,prvomajska...kad sam to preziveo i otisao da im kazem, da se ne ponovi i ne dogodi nekom drugom..zaposleni se prave ludi i neki se cak smejali..Apelujem na svaku nepravilnost da se prijavi sanitarnim sluzbama..
aahhahaha klasika ortak nasao bubasvabu u sendvicu isto u bramiliju. od tada nista tamo pojeo nisam. a vidjali smo i pre da pacov izadje tamo iza pekare gde mese i peku sve. uzaaaas
Treba redovno po Hasapu vrsiti deratizaciju i dezisenkciju.Naravno njima to bude skupo.Drzavne razne ciklonizacije prskaju vodom.Niko ih ne ko trolise i to je toKoga briga za zdravlje.
Draga moja postoje takve pekare ali ne sve mada koliko ja znam radnici iz pekare takodje jedu hranu koju i svi ostali kupci jedu i nose hleb i pecivo kuci nesto se i ne gade bas,a za restorane gde sam ja radila su cisti i bez pacova jer kontrola dolazi redovno u suprotnom bi zatvorili
Svaka cast na istini ovoj Devojci,mada se to zna poodavno,ali pomodarstvo je ucinilo svoje pa roditelji iako jedva krpe kraj sa krajem moraju deci dati bar 100dinara za pekaru,jel boze tamo skoro sva deca iz skole kupuju da jedu,nije bitno sto je higijena takva u velikoj vecini nasih pekara,glasno se razmislja da su to samo price jel da je istina pa onda bi se dosta njih i otrovalo od te hrane ,sto je strasno netacno razmisljanje,bitno je da se sve opravda sa lenoscu roditelja koji nemogu ujutro spremiti deci kuci dorucak,bolje dati kintu i idi u pekaru jel to je IN.
Gazbe su uglavnom stipse. Meni je moj kad sam mu rekao da neradi sijalica u gardarobi doneo svecu. Odavno neradim kod njega a cuo san da je bankrotiro.
Pa, naravno da su pune kojakakvih krokodilcica, posto belike gazde izbegavaju da plate deraticaciju, a ako to i plate onda beze od sredstava za higojenu i cistocu, pa muceni radnici koji rade po pekarama moraju sami da to finensiraju, a minimalna plata im je 19 000 dinara pa navise. Hazde stede, pa im propadne posao i zatvore lokale, a sto je najgore-TRUJU NAROD. Radnici vec znaju pa ne jedu tu hranu. Ma, uzas!
Ova ispovjest ove djevojke je sto posto istinita mislim da ima jos strasnijih stvari koje ugrozavaju nase zivote. Inspekcija je kratkovida njima nije cilj da nas zastite oni dodju uzmu 100-200 eura i smazu nesto sto gazda preporuci i odlaze zavrsenog posla a vlasnik dobije zapisnik da je kontrolom zateceno stanje u toj radnji na zadovoljavajucem nivou. Sada ostaje da se ako obolimo ljecimo jer nemozemo da sprijecimo.
Kao da to inspekcija ne zna ali...Konkretno u Novom Sadu inspektori nose garderobu koja puno,puno vise kosta od plate 60.000,a odakle im?zapitajte se....
NIKADA, NIKADA, NIKADA ne jedi u restoranu jelo koje je napravljeno od mlevenog mesa. To mi je pre 15-tak godina rekao komsija koji je bio sef fensi restorana!
Sretna okolnost je što pekarski proizvodi se peku pa se tim putem pobije sva mikro gamad šta kod ostalih namirnica koje se termički ne obrađuju nije slučaj. Obzirom da smo svi mi još živi, a stalno jedemo takvu hranu, to znači da sve to i nije tako tragično i alarmantno jer je javna tajna da u Bgd, po osnovu brojnosti, svako ima svog pacova! Zato predlažem utešni stav da svi mi smatramo da su pacovi zapravo jedan oblik divljači koji silom prilika žive zajedno sa nama :)
Nije to nista cudno ja sam radila u svetski poznatom hotelu u Londonu i kada krene da se raznosi hrana ispadne nesto vraca se nazad ili kada ostane nekom didaje se drugom u tanjir..ni sama nisam verovala ali tako je, a neko ti tamo skupo plati i misli jeo sam u eksluzivnom hotelu..
U pravoj državi bi ovu Milanu priveli na informativni razgovor.Pa kad da izjavu i napravi listu pomenutih lokala, neka inspekcije rade svoj posao.Ako je istina lokale trajno zatvoriti,gazde debelo kazniti i kraj.Ako nije istina ovoj Milani krivična prijava zbog uznemiravanja javnosti,a ne da bude tresla se gora rodio se miš.
Milamile
Najgore sto mozete pojesti u restoranu je ubica gospodin pohovani.Izbegavajte fritezu, retko gde se redovno i propisano menja ulje, koje god da koriste.Punjenu hranu to je takodje losijeg kvaliteta, to punjenje bude uglavnom nes5o sto je preteklo, giros, piletina moze i da pocrni promeni miris, pa je marinada posle visecasovnog potapanja izvuce i finis pecenje koji naglasi dodatno miris zacina...ima toliko toga.Kada radim u restoranu i sama radim savesno, ali izbegavam restoransku hranu bas iz tog razloga sto nismo svi isti...moze da prodje neko predjelo, tu se barem vidi kada je meso seceno i u kom je stanju, a spoljasnost npr. komada je mnogo manje zlo od npr bureka i neurednih pekara...
Podelite komentar
jelena
Ja radim u pekari u odeljenu gde se prave peciva koja se kasnije zamzavaju i takva idu u radnje.Mogu vam reci da je higijena na nivou.ono sto padne na pod se odlaze sa strane zbog bakterija i nikad al nikad se ne vrati medju ostale.ali se to testo dalje salje na odeljenje sa hlebom gde se te bakterije prilikom p[ecenja uniste.i pravim pice i pecurke se vade rupicastom kasikom u drugu posudu te se operu.i nema nikakvih buba niti miseva a kamoli pacova.jer gazda uredno zove te ljude sto deratizuju prostorije.
Podelite komentar
Mama
Ma sve kad se gurne u rernu na200c crkava.
Podelite komentar
biljana
Mi u Velikom Gradistu,imamo pekaru.NJoj moze da zavidi bar pola SRbije
Podelite komentar
Olivera
Postoji,verovatno i takvih situacija.Ali,ako je vec tako zasto si tolike godine dozvolila sebi da radis na takvim mestima? Pazi i tvoj decko ima istu situaciju,pa jbg. Ajde da nigde ne idemo i nista ne kupujemo,jedemo.. Da se ogradim,nikome ne drzim stranu,mada me komentari ovog tipa u poslednje vreme iritiraju,jer svi su trovaci a niko nista ne preduzima.. Dovidjenja,prijatno.
Podelite komentar
Una
,,Devojka po imenu Milena"a meni Pera pričao...
Podelite komentar
G
@Una
Sve je istina. Posle dve-tri uzastopne deratizacije ta gamad postane otporna na sve.
Podelite komentar
Rajka
Radim u pekari u Banja Luci i mogu vam reci da je higijena stvarno na zavidnom nivou. Gazda svaki dan ide u kontrolu po radnjama i opomene ako vido da je nesto prljavo da se ocisti kad se bude imalo vremena. Stvarno sve je super i nikakvih buba i miseva nema. Baren za ovih god dana mog rada. A sto se tice ove cure, pekara je takva zbog takvih kao sto si ti. Trebala si krpu u ruke od prvog dana a ne da zapustis toliko.
Podelite komentar
Mama
@Rajka
Valjda imaju cistacicu u pekari. A ti Milena si celo vreme ovo znala i pustila da ljudi jedu ovo djubre. Tek sad ti proradila savest kad si na bezbednom ostojanju jeli? Sram te bilo!
Podelite komentar
Leo
Lazes, to je samo u nekim pekarama i objektima, ako je vec to istina onda zovite sanitarnu, a ne da urusavate pekare i pekarski zanat za koji neko daje sve od sebe da bi nahranio svoju porodicu!
Podelite komentar
Maja
Radila sam i ja u pekari,jednoj,istina je ovo sto je rekla da budu bakule ili bubasvabe,pacovi,misevi,i proces dezinfekcije i deratizacije je mukotrpan i dug.postoje firme koje to rade i oni ti garantuju da ce sve eliminisati,gazdino je samo da plati.i stvarno je uspjelo.to kosta oko 250e na sest mjeseci,oni te obilaze,provjeravaju da li ih ima,vjerujte nikom nije prijatno kad su bubasvabe prisutne.ali problem se da rijesiti.znaci da doticna treba da kaze koje su to pekare i tacka.a ne sve u isti kos!!!
Podelite komentar
Junona Wrajter
@Maja
Koje b'e 250 evra za deratizaciju.., to košta samo 250 din/m2. Nego neće da daju kad su nas već navikli na ukus. Propao bi im poso.
Podelite komentar
Dražen
Ako je osoba koja radi sa hranom uredna i kvalitetno radi svoj posao neće ni dozvoliti da se buba švabe pojave u kuhinji ili u prostorijama gde sirovina stoji. Nego će se posvetiti čišćenju tih mesta. Ali nekima je bitnije kad nemaju posla da puše cigare i novine čitaju umesto da se posvete higijene. I ja sam radio u kuhinji ali nikad nisam dozvolio da dođe do te mere. Šta ja nebi jeo nebi ni drugome dao!!
Podelite komentar
Milamile
@Dražen
Jeste, ja imam gadno iskustvo sa N.Bg splavom.To je bila "kolera", ali nisam stala par dana i noci dok nisam kuhinju dovela do vrhunca i "izapsosilirala".Jos sam i ukljucila ostale kolege kojima to i nije bio posao ili obaveza, ali brate svi smo se hranili iz te kuhinje...
Podelite komentar
bg
Krusevac je u pravu
Podelite komentar
Ivan
Ja sam radio u jednoj pekari gde je higijena bila na niskom nivou. Kad god je dosla inspekcija gazda joj je gurao u dzep odredjenu svotu novca i nikom nista...
Podelite komentar
ivan
Opet,nasa famozna drzava,da je ima... Ne bi bilo tako,nego bi inspektori koi su zaduzeni za to radili svoj posao i takve pekare i restotane zatvarali i stavljali vlasniku dozivotnu zabranu da se vise bavi tim poslom,tako par njih...mislim da bi se za kratko vreme sve pekare i kuhinje caklele od cistoce kako napred tako i iza pulta...
Podelite komentar
Tata Ikun
Na slici je popac. I nije tako u svim pekarama, mada je pored tolike hrane praktično nemoguće držati gamad podalje.
Podelite komentar
Milamile
@Tata Ikun
Popac moze slucajno da zaluta u sezoni, ali on vise voli prirodu i travu, gadnije su musice, prljave ruke, kao i ne adekvatna uniforma...
Podelite komentar
kostadin
Samo neka truju sirotinju koja se časti u pekarama posle izlaska.Zamislite mastan prazan burek posle nekoliko piva. Beton i zatvor kao kamen.
Podelite komentar
Vuki
Slozila bih se sa doticnom u tome da ima i takvih pekara. Ali... Radim i ja u jednom takvom objektu gde je higijena na zavidnom nivou, a izvinucete...pa ta higijena zavisi od nas zaposlenih najvise, mi imamo spremacicu, ali mnogo zavisi i od nas samih. Tako da je to prica "trla baba lan".
Podelite komentar
Dexx....
A deca koja idu u skolu ugostiteljsku .idu na praksu u mini markete drug od moga sina 1 godina srednje skole prica mom sinu dok seku mesu i melju pljuju u meso dok su na praksi.a ne retko i uriniraju..uzas prijavio sam to dete roditeljima a oni rekli kako je to normalno i sta se sve radi po mesarama ..nisam verovao da su stali u njegovu zastitu a kada smo ga pitali zajedno kaze nisam ja ali moji drugovi jesu iz odeljenja ..
Podelite komentar
Kikii
Dobro jutro!
Podelite komentar
Pera Kojot # 1
8 vek!
Podelite komentar
Viola
Ja s dobila umotan burek sa pecenom buba švabom.Kad sam to vratla gazda me zamolio da nikom ne prijavim i da uzmem ako hoću 10 komada.Lepo sam zahvalila i nikad više nisam jela peciva iz pekare.
Podelite komentar
Kurajber
@Viola
A zašto nisi prijavila?
Podelite komentar
Dexx....
@Viola
Jadna buba svaba ..
Podelite komentar
Pekar
Vidi ova lopata nema veze s vezom,neka lepo kaze gde se to setaju bube i pacovi pa neka sanitarna radi svoje,a ne ovako olajava ceo pekarski esnaf.Dosta bre vise ovakvih tekstova,ako nema sta pametnije da se pise pa ne mora ni ovo!
Podelite komentar
Mama
@Pekar
Bravo!
Podelite komentar
ha!
Bubasvabe osim sto su gadne po izgledu i sto vam je gadno da vam buba seta po hrani,nisu zarazne. Misevi mogu biti,ali gde ih ima toliko? A sad da vam kazem nesto drugo...moja majka radi na mestu gde cesto broji pare i malo-malo lizne prst pa broji. Posle rada sa prljavim parama i robom ,takodje,opusteno uzme da jede.Otac vrlo cesto uzme da jede hranu koja nije oprana,a neretko nesto cemu je rok istekao.OBOJE kod doktora nisu krocili godinama i nista im ne fali!!!!Ja perem ruke kao manijak i non-stop sam bolesna,non stop pod nekim dijarejama!Pa sad se malo zapitajte sta smo uradili sa svojim imunitetima od tog- ju ju,prljavo je,puno je bakterija,ne unosi to u sebe da ti ne bude nesto!
Podelite komentar
Srb
@ha!
Je bas takoj!!!
Podelite komentar
LabusNostradamus
@ha!
Dijareju dobijas od dezinfekcionih sredstava. Ubila si dobre bakterije,probaj sa probiotikom.
Podelite komentar
samo side što nema
Splavovi su još veća katastrofa. Retko gde možete naći restorane ili pekare koje zadovoljavaju Hasap (HACCP) standarde. Na nivou tajlanda smo po čistoći.
Podelite komentar
Zoks
Ovo kao nismo znali.,a sta li je u mesari,prodavnice zdrave hrane :-(
Podelite komentar
Pizza majstor
Sampinjoni se nikada i nigde ne peru.
Podelite komentar
Milamile
@Pizza majstor
Sampinjoni se ne trebaju prati vec ocistiti, njih cuva azot, koji je na povrsini, dovoljno je da ih dotaknemo nasin rucicama i prenesemo toplotu koja omogucava oksidaciju i razvoj bakterija, potamnece.To se desava i u dodiru sa hlorom(cesmovacom).Ako budes u prilici da potopis sampinjone u pravoj izvornoj vodi, nece potamneti.:)
Podelite komentar
3eka
Ne treba generalizovati stvari. Sigurno da ima ovakvih mesta i sigurno je bar 80% takvih, ali ima i urednih. U mom fast foodu moze da se jede sa poda i hugijena je na prvom mestu, a to se moze videti na prvi pogled u svakom objektu.
Podelite komentar
d@$@
Znamo mi to odavno... Znamo i kakvo gorivo sipamo u svoje automobile, kakvo mleko nam deca piju, kakvo meso jedemo, kakvu vodu pijemo, znamo kako je i po bolnicama, drzavnim firmama, znamo da nas kradu na svakom cosku, zelena pijaca, znamo da nas lazu da ce biti bolje, znamo da i oni znaju da mi sve to znamo, dok oni mirno skijaju, rone, lete i dok nam se smeju. Tako da taj hleb... Nece nam mnogo naskoditi :)
Podelite komentar
Stef
@d@$@
Svaka cast majstore , sve je tako , najveci uspeh u ovoj drzavi je otici iz nje!
Podelite komentar
Stidljiv
@d@$@
Najbolji komentar sta sam do sad pročitao! Baš tako!
Podelite komentar
Prestigio
I ja sam imao trovanja od bureka jer nisam pio jogurt.Kad jedete burek sa sirom, mesom ili drugim, obavezno pijte jogurt! U trpezariji doma ucenika u Beogradu idu bubasvabe, pacovi i drugi insekti. Svuda! Treba se preuzeti da sve nestane.
Podelite komentar
Super Hik
U jednom restoranu na Konjarniku gde prodaju pilice, ispadne peceno pile na pod a oni ga samo vrate nazad.
Podelite komentar
kankun
@Super Hik
Da nije pilence
Podelite komentar
LabusNostradamus
@Super Hik
Ako je pre pečenja,opušteno. Sve su spalili na 250°.
Podelite komentar
Novljanin
@Super Hik
Zivahno neko pile
Podelite komentar
Bora
Sta je sa buba rusima. Nije u redu da ih izostavimo..Ili su mozda bube rusi miroljubive prema buba srbima.
Podelite komentar
Pera Kojot # 1
@Bora
Hahaha!
Podelite komentar
Mr.bin
Kinezi jedu bubasvabe pa sta
Podelite komentar
СЛОБОДА ИЛИ СМРТ!!! ЗА КРАЉА И ОТАЂБИНУ
Више не једем из пекаре ништа ни хлеб. Фуј у 21веку са се то дешава у пекарама.
Podelite komentar
notorious
@СЛОБОДА ИЛИ СМРТ!!! ЗА КРАЉА И ОТАЂБИНУ
Srbijo, OTAĐBINO!
Podelite komentar
Johny
Pa šta sad treba da postimo i ne jedemo.
Podelite komentar
Senna
Mislim da bi trebalo napisati imena, makar tih "renomiranih" restorana, čisto da se zna. Ovakvim tekstom se ne postiže ništa jer se za te stvari uglavnom zna da postoje, ali se ne zna gde se praktikuju.
Podelite komentar
Snezana яяя
Hleb i peciva pravim sama,smece iz pekare ne kupujem.
Podelite komentar
Tor
@Snezana яяя
Isto, iako sam musko kupio mini pekaru i spremam svaki dan
Podelite komentar
Real
Sad si nasla da pricas kad su te isterali iz svih pekara. Pa sto tad nisi pricala ??? Mislis sad ce neko da ti plati za ispovest. Strasno i jadno...
Podelite komentar
Novljanin
Bravo lutko,promjenit ces planetu...Ti i tvoj decko radili toliko godina i kazes sad ne mozes da cutis vise,a sami ste kao sklanjali svojim rukama te bubasvabe,zaboljela sad grbaca pa bi malo da blatis pekare i restorane. Ma vazi,promijenic ces svijet,to je sigurno. Sjedi doma
Podelite komentar
Brutus
dobar dijetalni članak
Podelite komentar
Gde?
Prvo toga ima od kako postoje pekare i restorani.a to sto je ona radila u takvim pekarama ne znaci da su sve.moj komsija ima pekaru sa poda da jedes koliko je cisto.ma da ruku na srce ima stvarno prljavih lokala do mile volje i u vecini ih drze dodjosi neki
Podelite komentar
zagondzija
sve je istina isti slucaj je i sa pekarama u priboju strasno
Podelite komentar
Paznja molim
Imao sam trovanje od burek sa pecurkama i jogurta..6h agonije od bolova i bespomocnosti.Javno kazem da sam to kupio u bramiliju zemun,prvomajska...kad sam to preziveo i otisao da im kazem, da se ne ponovi i ne dogodi nekom drugom..zaposleni se prave ludi i neki se cak smejali..Apelujem na svaku nepravilnost da se prijavi sanitarnim sluzbama..
Podelite komentar
haha
@Paznja molim
aahhahaha klasika ortak nasao bubasvabu u sendvicu isto u bramiliju. od tada nista tamo pojeo nisam. a vidjali smo i pre da pacov izadje tamo iza pekare gde mese i peku sve. uzaaaas
Podelite komentar
Acko
..ima tu VELIKE ISTINE..!
Podelite komentar
Jasmina
Treba redovno po Hasapu vrsiti deratizaciju i dezisenkciju.Naravno njima to bude skupo.Drzavne razne ciklonizacije prskaju vodom.Niko ih ne ko trolise i to je toKoga briga za zdravlje.
Podelite komentar
Mira
Problem
Podelite komentar
Suza
Draga moja postoje takve pekare ali ne sve mada koliko ja znam radnici iz pekare takodje jedu hranu koju i svi ostali kupci jedu i nose hleb i pecivo kuci nesto se i ne gade bas,a za restorane gde sam ja radila su cisti i bez pacova jer kontrola dolazi redovno u suprotnom bi zatvorili
Podelite komentar
jaa
Ko zna kakve su to pekare i restorani... Gluposti :D
Podelite komentar
Slobo
Sta tu ima lose , insekti su puni proteina .
Podelite komentar
Komentator
Zavisi u kojim pekarama i kod koga.
Podelite komentar
Sava
Svaka cast na istini ovoj Devojci,mada se to zna poodavno,ali pomodarstvo je ucinilo svoje pa roditelji iako jedva krpe kraj sa krajem moraju deci dati bar 100dinara za pekaru,jel boze tamo skoro sva deca iz skole kupuju da jedu,nije bitno sto je higijena takva u velikoj vecini nasih pekara,glasno se razmislja da su to samo price jel da je istina pa onda bi se dosta njih i otrovalo od te hrane ,sto je strasno netacno razmisljanje,bitno je da se sve opravda sa lenoscu roditelja koji nemogu ujutro spremiti deci kuci dorucak,bolje dati kintu i idi u pekaru jel to je IN.
Podelite komentar
gg
Gazbe su uglavnom stipse. Meni je moj kad sam mu rekao da neradi sijalica u gardarobi doneo svecu. Odavno neradim kod njega a cuo san da je bankrotiro.
Podelite komentar
Neko iz mase
Pa, naravno da su pune kojakakvih krokodilcica, posto belike gazde izbegavaju da plate deraticaciju, a ako to i plate onda beze od sredstava za higojenu i cistocu, pa muceni radnici koji rade po pekarama moraju sami da to finensiraju, a minimalna plata im je 19 000 dinara pa navise. Hazde stede, pa im propadne posao i zatvore lokale, a sto je najgore-TRUJU NAROD. Radnici vec znaju pa ne jedu tu hranu. Ma, uzas!
Podelite komentar
Dr
Pa sto to nije projavila dok je tamo radila? Zar nepostoji inspekcija? Cini mi se da je ona najveca bubasvaba od njih svih, a sta je ona jela?
Podelite komentar
---.major. MILAN TEPIC RS.K.
Ova ispovjest ove djevojke je sto posto istinita mislim da ima jos strasnijih stvari koje ugrozavaju nase zivote. Inspekcija je kratkovida njima nije cilj da nas zastite oni dodju uzmu 100-200 eura i smazu nesto sto gazda preporuci i odlaze zavrsenog posla a vlasnik dobije zapisnik da je kontrolom zateceno stanje u toj radnji na zadovoljavajucem nivou. Sada ostaje da se ako obolimo ljecimo jer nemozemo da sprijecimo.
Podelite komentar
Super Hik
@---.major. MILAN TEPIC RS.K.
Opet ti?
Podelite komentar
niki
Kao da to inspekcija ne zna ali...Konkretno u Novom Sadu inspektori nose garderobu koja puno,puno vise kosta od plate 60.000,a odakle im?zapitajte se....
Podelite komentar
Ne volim januar
Draga moja pljujes po pekarama a nisi nista po tom pitanju uradila,ista si ko i gazde te
Podelite komentar
Vitez
NIKADA, NIKADA, NIKADA ne jedi u restoranu jelo koje je napravljeno od mlevenog mesa. To mi je pre 15-tak godina rekao komsija koji je bio sef fensi restorana!
Podelite komentar
ha!
@Vitez
Jedem i nista mi ne fali.
Podelite komentar
Miša - Zemun
Sretna okolnost je što pekarski proizvodi se peku pa se tim putem pobije sva mikro gamad šta kod ostalih namirnica koje se termički ne obrađuju nije slučaj. Obzirom da smo svi mi još živi, a stalno jedemo takvu hranu, to znači da sve to i nije tako tragično i alarmantno jer je javna tajna da u Bgd, po osnovu brojnosti, svako ima svog pacova! Zato predlažem utešni stav da svi mi smatramo da su pacovi zapravo jedan oblik divljači koji silom prilika žive zajedno sa nama :)
Podelite komentar
Nana
I ja sam malo radila u kineskom i turskom fastfudu, sve je tacno
Podelite komentar
Sandra
Pecurke se i ne peru A pacivi idu na brasno ovde u austriji ima jedan coek koji sluzi da cera pacove zamislite znaci ja pecem hleb sama
Podelite komentar
♡☆
Sto posto tacno.Iz iskustva znam da je tako.
Podelite komentar
Mb011
Kako da ne. Milana je očigledno dobila otkaz pa je besna na sve oko sebe. Uostalom, stavite ime i prezime Milane, ime pekare, pa da vidimo!
Podelite komentar
Pa
Nije to nista cudno ja sam radila u svetski poznatom hotelu u Londonu i kada krene da se raznosi hrana ispadne nesto vraca se nazad ili kada ostane nekom didaje se drugom u tanjir..ni sama nisam verovala ali tako je, a neko ti tamo skupo plati i misli jeo sam u eksluzivnom hotelu..
Podelite komentar
Neko
Ime pekare i kljuc,neko mora da odgovara,cemu onda sve ovo!?
Podelite komentar
prava drzava
U pravoj državi bi ovu Milanu priveli na informativni razgovor.Pa kad da izjavu i napravi listu pomenutih lokala, neka inspekcije rade svoj posao.Ako je istina lokale trajno zatvoriti,gazde debelo kazniti i kraj.Ako nije istina ovoj Milani krivična prijava zbog uznemiravanja javnosti,a ne da bude tresla se gora rodio se miš.
Podelite komentar
Sava
Ma idi bre zgadi mi pekare,a za restorane bas me briga tamo i ne idem.
Podelite komentar
Četvrti čovek
Sad je ona otkrila ameriku, radio sam deste godina u pekari u norveskoj i isto je tako zato ništa novo nije otkrila
Podelite komentar
Jana
Ima inspekcija da radi svoj posao uredno i povecajte kazne da budu tolike da gazge jure pacove kao macke. A i bubasvaba da nema nigde.
Podelite komentar
Alex83
Smuci mi dan.......fuj
Podelite komentar
Darko 100%
STO NAS NE UBI TO NAS OJAČA!!!!!
Podelite komentar
Ддаре
Jao ona je sad izmislila toplu vodu..to je dobro poznata stvar,al ja sva sreca nisam gadljiv
Podelite komentar