SEKO, DOBRO SAM PUTOVAO, IDEM DA SPAVAM: Poslednje reči srpskog radnika poginulog u Sibiru

 
  • 0

- To mu je bio treći odlazak za Rusiju, trebalo je da ostane šest meseci. Na sever Sibira je stigao 7. februara. Javio se, rekao da je dobro putovao, da se smestio i da ide na spavanje. Iste noći je poginuo - kaže rođaka nastradalog Dragana Marjanovića

Dragan Marjanović (49) iz valjevskog sela Stubo, poginuo je prve večeri po dolasku na gradilište. On je sedmog februara stigao na Jamal, a smrt ga je zatekla iste noći na spavanju.

Bisa Pantelić, Draganova sestra od ujaka kaže da joj je brat otputovao 3. februara.

- To mu je bio treći odlazak za Rusiju, trebalo je da ostane šest meseci. Na sever Sibira je stigao 7. februara. Javio se, rekao da je dobro putovao, da se smestio i da ide na spavanje. Iste noći je poginuo. Kamo sreće da nije otišao - kaže njegova sestra za "Informer".

Tamo je radio od kako je pre nekoliko godina proglašen tehnološkim viškom u "Valjevskoj pivari" i dodaje da je planirao da mu ovo bude poslednji odlazak u Rusiju.

- Nikoga nije imao osim nas. Roditelji su mu umrli, a sa ženom se razveo pre nekoliko godina. Ćerku Milicu, koja ima devet godina i živi sa majkom u Crnoj Gori, video je nekoliko danaa pre nego što je otišao u Crnu Goru, video je nekoliko dana pre nego što je otišao u Rusiju. Kao da je slutio nesreću. Otišao je sa punim rukama poklona i to je bio njihov poslednji susret. Bivša žena je zanemela od bola kad sa, joj rekla da je poginuo - priča Bisa.

Rođaci kažu da je Marjanović pred put u Rusiju bio neuobičajeno veseo.

Foto: mchs.gov.ru/ Foto: mchs.gov.ru/

- Tih dana pred odlazak bio je baš veseo, to su vi primetili. Rekao je da još ovaj put ide u Rusiju, a da će posle toga da nađe neki posao u Valjevu. Imao je jednu ženu s kojom je bio u vezi, a pošto ima stan u Valjevu nadali smo se da će po povratku da se oženi - kaže njegova rođaka.

Dragan Marjanović biće sahranjen na groblju u selu Stubo, pored svojih roditelja. Sahranu će mu organizovati rođaci sa majčine strane, najbliži koje ima.

- Kad nas je nesreća sprečila da mu pravimo0 svadbu, bar ćemo mu ispraćaj na večni počinak organizovati kako treba. Samo nas ova neizvesnost oko transporta njegovog tela ubija. Rekli su nam da ćemo morati da čekamo deset dana - kaže Bisa za Informer.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA