Evo dokaza da je Rusija direktno umešana u rat u Ukrajini! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 89

- Naš sused je prekršio međunarodno pravo i pripojio deo naše teritorije. Danas je bivši strateški partner pokrenuo tajni rat protiv jedne suverene države - rekao je Petro Porošenko kada je na konferenciji u Minhenu pokazao šest ruskih pasoša

Ukrajinski predsednik je u Minhenu na međunarodnoj konferenciji pokazao šest ruskih pasoša kao "najbolji dokaz umešanosti Rusije u sukobe u istočnoj Ukrajini".

- Doneo sam pasoše i vojne knjižice ruskih vojnika i oficira koji su došli kod nas. To je najbolji dokaz agresije i prisustva ruskih vojnika na ukrajinskom tlu - rekao je Porošenko na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Porošenko je rekao da su ruski tenkovi, oklopna vozila, rakete i municija na granici između Ukrajine i Rusije.

- Ruski tenkovi puni municije ubijaju moje vojnike. Naš sused je prekršio međunarodno pravo i pripojio deo naše teritorije. Danas je bivši strateški partner pokrenuo tajni rat protiv jedne suverene države - rekao je Porošenko i naglasio pravo svoje zemlje na samoodbranu i zahtevao hitnu obustavu vatre. On je rekao da Ukrajina neće priznati ''navodne izbore'' u Donjecku i zatražio oslobođenje ukrajinskih vojnika, uhapšenih u borbama.

PUTIN: Ne želimo da ratujemo ni sa kim!

Porošenko je, kako prenose nemački mediji, upozorio da ne može biti prelaznih rešenja za ukrajinsku krizu i naglasio evropsku orijentaciju svoje zemlje.

On je istakao da veliki deo naroda u Ukrajini zagovara put u pravcu Evrope i da se tu ništa ne može promeniti, a u jednoj diskusiji, kako prenose mediji, rekao je da Sporazum iz Minska nije ''jelovnik'' sa koga čovek može da izbaci one stvari, koje ne voli.

Vučić se sastao sa Džozefom Bajdenom

Oko 400 vodećih političara, šefova država ili vlada, među kojima i srpski premijer Aleksandar Vučić, raspravlja u Minhenu ovog vikenda na konferenciji o bezbednosti o pitanju sigurnosti u vreme terorizma, raspadu međunarodnog poretka, sigurnosnoj budućnosti Evrope, ukrajinskoj krizi i drugim temama od svetskog značaja.

(Telegraf.rs / Agencije)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivanjica

    7. februar 2015 | 23:30

    Kupio kod Kineza. Ukrajinski mister Šojić.

  • nemanja

    7. februar 2015 | 20:11

    jeste najbolji dokaz...pa moze da se falsifikuje sta hoces a ne neki pasosi...

  • Berekin

    7. februar 2015 | 23:25

    Jel on to pokazuje kako će izgledati pasoši koje će, uskoro, koristiti svi građani Ukrajine?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA