UPUTSTVO ZA VOŽNJU BUSOM U SRBIJI: Amer objašnjava strancima kako da tumače kartu! (VIDEO)

 
  • 12

Možda Bus Plus sistem još nije jasan ni Srbima, ali kada je reč o strancima i kartama za međugradski prevoz, Amerikanac Čarls Keter je za njih pripremio koristan vodič

Čarls Keter, koji se pre nekoliko godina iz Ilinoisa preselio u Srbiju, putem svog Jutjub kanala svakodnevno upoznaje strance sa životom u Srbiji. Ovaj put bavio se autobuskim kartama.

Amerikanac snimio veb seriju o Srbiji (VIDEO)

U svom kratkom videu Čarls objašnjava šta znače stavke na autobuskoj karti, budući da, kako kaže, "Srbi još nisu dovoljno gostoljubivi prema stranim turistima, ili barem onima koji ne znaju da čitaju ćirilicu".

- Ovo je meni pomoglo kad sam prvi put bio u Srbiji. Obratite pažnju na grad iz kog krećete i onaj u koji putujete. Na autobuskoj stanici su ljudi uglavnom bezobrazni i ne govore engleski, pa ćete biti zbunjeni i sigurno ćete se pitati "Šta je dođavola ovo?!" - objašnjava Keter.

Amerikanac u Beogradu: Srbi nisu ubice i silovatelji, to je propaganda! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Facebook / Charles Chater Foto: Facebook / Charles Chater

Kao najvažniju stavku na parčetu papira koji predstavlja autobusku kartu, sa kojom  je Keter putovao za Novi Sad, ili - u slobodnom prevodu Adrijane Čortan - "Nju Nau", on pominje broj perona na kom se čeka autobus određenog prevoznika.

- Obratite pažnju na datum, jer ga Srbi pišu drugačije, pošto prvo navode dan, a onda mesec. Nemam pojma šta im znači ovo "kola 1", ali to nije ni bitno, nikad to nisam koristio - nastavlja na mešavini engleskog i solidnog srpskog Čarls Keter, napominjući da je taksa od 95 dinara, za sam ulazak na stanicu, prilično skupa.

ON OBOŽAVA SRBIJU: Ovako srpski Amer čita ćirilicu. BRAVO!

(Telegraf.rs)

Video: Ambasador Srbije u Libanu: "U kontaktu smo sa našim državljanima"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA