DA LI JE NESTALI HRVATSKI MILIJARDER U BEOGRADU? Policija u Zagrebu misli da bi mogao da bude negde u Srbiji!

 
  • 3

Ovom biznismenu se gubi svaki trag 19. januara, od kada je njegov mobilni telefon isključen

Božidar Gorup (50) je hrvatski milijarder koji se rodio i odrastao u Tomaševcu kod Klanjca, a potom stvorio ogromno poslovno carstvo. Međutim, njemu se 19. januara gubi svaki trag, od kada je njegov mobilni telefon isključen, dok porodica nije želela da diže paniku jer se ovako nešto i ranije dešavalo.

– Posao kakav on vodi, to je stres, stres i stres. I pre je nekoliko puta tako isključio mobilni i ispario na nekoliko dana. Zadnji put to je učinio kada je otišao na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazil, pa smo zato i ovaj put mislili da je otišao na prvenstvo u rukometu u Katar – rekao je Božidarov brat Damir Gorup.

Poslednji put milijarder je viđen u Klanjcu kod javnog beležnika gde je potpisivao neke papire, a posle toga se BMW-om serije 6 vratio kući, gde vozilo i dalje stoji parkirano.

Istraga je policiju dovela do Beograda, iako se u tom mestu spekuliše i o drugim mogućim ishodima, kao što je samoubistvo ili otmica.

Foto-ilustracija: Foter/Crashmaster007 Foto-ilustracija: Foter/Crashmaster007

- Neki direktori napravili su milione kuna gubitka, a i dalje su na direktorskim platama, bonusima... Pa oni moraju da odgovaraju za firmu na čijem su čelu, iako rezultati nisu u redu, moraju da odu. Međutim, Božidar je imao tu dobru, predobru crtu i nije želeo da ih smenjuje, pa se na kraju sve lomilo preko njegovih leđa – dodao je brat nestalog milijardera.

- On vam je povučen u sebe, nikome se nikada nije previše žalio, sve je pokušavao da sam pregura. Do prošle godine je sve išlo dobro u poslu, a onda se dogodila katastrofa. Imamo više desetina farmi po celoj Hrvatskoj, najviše po Slavoniji, koje su kiša i poplave oko Gunje potpuno uništile. Sva ta preduzeća koja smo preuzeli po Hrvatskoj gotovo uopšte nismo kontrolisali, pogotovo direktore, pa su mnogi krali gde god su stigli - istakao je Damir Gorup.

Video-nadzor je uveden na ovim farmama prošle godine, kako bi se obavljala kontrola. Međutim, mnogi ljudi u tim preduzećima su nudili i po nekoliko hiljada evra ljudima koji su radili na održavanju kamera, kako bi ih isključili bar na pola sata.

(Telegraf.rs/ Izvor: vecernji.hr/ Foto-ilustracija)

 

 

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA