"Danijeli" investira 500 miliona evra u Srbiju

Potpisan Memorandum o razumevanju koji podrazumeva izgradnju čeličane u industrijskoj zoni u Šapcu

  • 0

Predstavnici Republike Srbije, grada Šapca i kompanije "Danijeli" potpisali su Memorandum o razumevanju, čime je, nakon devetomesečnh pregovora, načinjen prvi formalni korak ka investiranju tog italijanskog industrijskog giganta u Srbiju.

Investicija, vredna oko 500 miliona evra, podrazumeva izgradnju čeličane u industrijskoj zoni u Šapcu, a zaposlenje u njoj će naći oko hiljadu radnika.

Memorandum su, u Predsedništvu Srbije, potpisali ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, operativni direktor kompanije "Danijeli" Franko Alceta i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Predsednik Srbije Boris Tadić je, nakon potpisivanja, istakao da memorandum daje jasne smernice, i da će Vlada Srbije i lokalne vlasti u Šapcu učiniti sve da ova investicija bude realizovana.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je da će kompanija "Danijeli" zaposliti blizu hiljadu radnika.

Ćirić je istakao da će ta kompanija proizvoditi godišnje najmanje 750.000 tona posebnih vrsta čelika, a izvoz će biti na nivou od oko milijardu evra.

Operativni direktor kompanije "Danijeli" Franko Alceta naveo je da bi sporazum trebalo da bude osnova za dalju saradnju i zahvalio zaposlenima u državnoj administraciji Srbije i opštini Šabac jer su pokazali razumevanje za potrebe te kompanje.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA