KO ĆE DA NAS LEČI? Lekari beže iz Srbije, a stanovništvo sve starije!

 
  • 13

Na tribini "Kuda ide zdravstvo u Srbiji" koja je održana u prostorijama Lekarske komore u Pirotu rečeno je da je ogroman broj mladih nezaposlenih lekara, a da je stanovništvo je sve starije

Predsednik Regionalne lekarske komore Jugoistočne Srbije dr Aleksandar Radovanović izjavio je da je na teritoriji koju pokriva ova Regionalna komora, od Požarevca do Preševa, izdato oko 600 potvrda lekarima koji žele da napuste zemlju, dok je u celoj zemlji broj lekara koji žele da nastave da rade u inostranstvu više od 2.000.

Na tribini "Kuda ide zdravstvo u Srbiji" koja je održana u prostorijama Lekarske komore u Pirotu upućena je poruka da se prilikom izrade zdravstvene politike uvaže stavovi struke.

Na tribini je rečeno da je ogroman broj mladih nezaposlenih lekara, a stanovništvo je sve starije.

Tribini su prisustvovali i predsednik Upravnog odbora Lekarske komore Srbije dr Milan Simić i predsednik Nadzornog odbora LKS dr Ivan Ilić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deks

    23. januar 2015 | 23:05

    Pogledas dnevnik i ozdravis.sta ce nam lekari ha ha

  • N.N.

    24. januar 2015 | 00:16

    Ima mnogo nezaposlenih lekara. Svake godine preko 2000 studenata upise medicinu, Slican broj i zavrsi,lecice nas mladi lekari. Losa je organizacija, pogotovu specijalizacija,a lekara ima. Drugi je problem sto svi zele da zive u Beogradu.

  • erka

    24. januar 2015 | 00:27

    Ima li zainteresovani kolega doktor da me prati za Austriju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA