Bio je heroj otpora partijskom zapošljavanju, a onda je otišao u Ameriku. Ovako živi danas

Branimir Đurić u Čikagu radi kao profesor u srpskoj školi, a otvorio je i kompaniju za transport. Kaže da dobro zarađuje, da mu je "tuđa zemlja" pružila sve što mu je potrebno da živi pristojno, dok je u Nišu stanje i dalje očajno

  • 8

Nakon samo nekoliko meseci u Americi Nišlija Branimir Đurić (26), diplomirani turizmolog i master geografije, koji se prošle godine, revoltiran partijskim zapošljavanjem, preko novina odrekao fakultetske diplome turizmologa i otišao u Čikago našao je dva posla!

U Čikagu radi kao profesor u srpskoj školi, a otvorio je i kompaniju za transport i dobro zarađuje.

Posle nešto manje od godinu dana on je došao u rodni grad na mesec dana, gde je zatekao još gore stanje nego kada je otišao, pa kaže da se uopšte ne kaje zbog svog odlaska, piše "Blic".

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Đurić u Čikagu radi kao profesor u srpskoj školi, a otvorio je i kompaniju za transport. Kaže da dobro zarađuje, da mu je "tuđa zemlja" pružila sve što mu je potrebno da živi pristojno, dok je u Nišu stanje i dalje očajno.

- Ugledni srpski biznismen iz Čikaga, rodom iz Čačka, prihvatio me je u svojoj transportnoj firmi u kojoj poštenim radom zarađujem više nego što sam ikada mogao da zamislim. Ne bih da pričam o ciframa, ali za dve nedelje rada kupio sam "audi S4", a ovde roditeljima "alfa romeo", jer su godinama ulagali i verovali u mene. Da sam ostao u Srbiji, to sebi ne bih mogao da priuštim u tako kratkom roku - poverava se Đurić za "Blic".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan pantic

    23. januar 2015 | 15:43

    Samo sto dalje iz ove banana zemlje,sva skolovana deca treba da beze odavde,ako zele da imaju pristojan zivot!

  • Ja

    23. januar 2015 | 15:30

    Svaka cast decku, odavde treba bezati sto pre.

  • Skijas

    23. januar 2015 | 15:53

    Aman ljudi,koji audi kija alfa romeo?koje je ovo zaludjivanje naroda?u ameriku moze da se zivi I radi normalno i nista vise od toga,pare da imas u stek bas tesko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA