NABIJANJE DECE NA KOLAC: Ovako su roditelji reagovali na bizarni strip u Zabavniku!

 
  • 7

Veliki broj roditelja ostao je zgrožen posle objavljivanja delova stripa "Merlin i Deda Mraz" u “Malom Politikinom zabavniku”. Masovno se najavljuje bojkot popularnog časopisa

Nakon što je popularni dečiji magazin “Mali Politikin zabavnik” u svom novogodišnjem izdanju od 1. januara objavio je strip “Merlin i Deda Mraz” u kom se bebe nabijaju na kolac i peku na ražnju, roditelji ne prestaju da se zgražavaju.

Na postojanje ovakvog stripa u novogodišnjem broju prvo je reagova majka jednog deteta koja je na Fejsbuk stranici ovog časopisa namenjenog mališanima napisala: “Molim roditelje da pročitaju strip pre nego što ga daju deci. Zgrožena sam! Posle toga možete dati svoj komentar! Ako je strip u kome se deca peku na ražnju i serviraju na tacni pečena normalan, onda verovatno ja nisam!

Nakon što smo preneli sporan deo stripa u kome između ostalog stoji da se "baukovi tu okupljaju jednom godišnje i razmenjuju malu decu umesto novogodišnjih poklona... Tu dolaze baukovi iz svih delova sveta i prave razne specijalitete: paelju od beba, kus-kus sa očima malih devojčica, kiseli kupus sa kolenicama, pardon, kolenima…", veliki broj roditelja ostao je zgrožen.

ŠTA JE S MOZGOM? U Zabavniku "peku decu i bebe nabijaju na kolac"! (FOTO)

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

"Odvratno nemam reci da deca citaju to!!!! Stvarno mi nije jasno kako roditelji to kupuju deci!!! Koji moraš biti mozak da detetu kupis taj časopis!!! ", kaže jedan revoltrani čitalac.

Reprint: Mali Politikin zabavnik Reprint: Mali Politikin zabavnik

"Pojedini ljudi su izgubili kompas, kad je ponašanje u pitanju. Svedoci smo da NESLANE šale mogu i glave da koštaju. Sada se ne vredi izvinjavati, tako da o deci, i literaturi za njihov uzrast nikog i nije briga. Ovaj svet je odavno počeo ” DONJIM CENTRIMA” da razmišlja, a kako decu uputiti na pravi put, prava je filozofija, jer taj mali mozak nije spreman da primi sve gluposti odraslih. A koga je još to briga?", dodaje još jedan naš čitalac.

Printskrin: Telegraf Printskrin: Telegraf

"Ko je ovlastio Politikin Magazin da publikuje ovakvu grozotu od sadrzaja!? Ko je odgovoran za ovaj propust I ko to odobrava ovakav sadrzaj u ime koje kakve sloboda govora! Demokratija I sloboda ponasanja I govora mora da ide u skladu s vrednostima zdravog razuma, te etike koja ni u kojem slucaju ne sme da sluzi kao material da se naudi citaocima bilo kojeg uzrasta, a kamoli maloletnicima! Ko god da je ovo nacrtao, publikovao I odobrio zasluzuju da vecno izgube te pozicije I da vise nikada nemaju pristupa javnim rezursima I javnim novinama!", kaže još jedan revoltirani čitalac.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Šta vi mislite, da li je ovakav sadržaj primeren deci?

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandsrmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzimi Barka

    22. januar 2015 | 16:57

    Ne, ovo se nije dogodilo...jednostavno ovo nije moguce...

  • MXM

    22. januar 2015 | 17:11

    Ja to nikad neću čitam ni da dozvolim mojim bratancima da to čitaju.Uvek ostanem uz starih stripova Alan Ford, Nik Rajder, Dilan, Blek, Zagor, Miki Maus...a nove ne pada mi pamet da čitam.

  • M

    22. januar 2015 | 21:48

    Nikad niste citali Sezam Strip? Ja sam citao te stripove sa 10 godina, i ne secam se da me je imalo uznemirilo, ni mene ni moje drugare...roditelji danas dizu frku oko svega...nisu deca ni blizu toliko krhka koliko ih roditelji drze pod staklenim zvonom i odgajaju i slabice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA