JAČI OD DRŽAVE: Pobunjenici oteli predsednika Jemena, drže ga kao taoca (FOTO) (VIDEO)

 
  • 0

Predsednik Abed Rabo Mansur Hadi "ne može da napusti svoju kuću", jer su pobunjenici oterali obezbeđenje predsednika i postavili svoje borce oko njegove kuće

Šiitski pobunjenici drže kao taoca predsednika Jemena u njegovoj kući u Sani, saopštila su dvojica savetnika jemenskog predsednika.

Savetnici su rekli da predsednik Abed Rabo Mansur Hadi "ne može da napusti svoju kuću", jer su pobunjenici oterali obezbeđenje predsednika i postavili svoje borce oko njegove kuće, prenela je agencija AP.

Situacija u Jemenu dostigla je "tačku s koje nema povratka", rekao je jedan od savetnika, koji je naglasio da je vojska u rasulu. Ipak, uprkos tome što je predsednik zarobljen, njegovi savetnici kažu da on smatra sebe prvim čovekom države.

Pobunjenici kontrolišu predsedničku palatu u Jemenu! (FOTO)

Šiitski pobunjenici su juče preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom u Sani i izvršili napad na Hadijevu rezidenciju, što su državni zvaničnici nazvali državnim pučem, a sukobe je osudio i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vlasti drugog po veličini jemenskog grada Adena su ranije danas zatvorile međunarodni aerodrom u znak solidarnosti sa predsednikom Jemena i drugim državnim zvaničnicima, koji su u prestonici Sani izloženi žestokom napadu šiitskih pobunjenika.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bezbednosna služba Adena je saopštila da, pored aerodroma, zatvara i luku i sve druge ulaze u grad zbog "opasnog razvoja događaja u prestonici" i "napada na simbol državnog suvereniteta i Ustava, predsednika Hadija".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA